Hår - nyttige tips for fint hår

Ni hårtips du ikke har hørt før

Slik fikser du elektrisk hår, og andre gode hårtips.

FIN PÅ HÅRET: 9 konkrete hårtips.
FIN PÅ HÅRET: 9 konkrete hårtips. Foto: FOTO: Bulls
Publisert Oppdatert

Alle kjenner seg vel igjen i større eller mindre hårkriser hvor håret vil verken det ene eller det andre. De fleste nordmenn har en nordisk hårtype som gjør det litt ekstra krevende å få til det blanke, fine kjendishåret vi sikler etter, i hvertfall til hverdags!

Tynt, kjedelig kommunefarget og nå på vinterstid -gjerne elektrisk luehår? Kjenner du deg igjen?

Her har du noen kjappe, konkrete hårtips til hvordan du kan få dreisen på håret ditt en gang for alle.

Nyttige hårtips

1. Sikler du på det supershiny håret kjendisene strutter rundt med på den røde løperen? Prøv med litt hårolje i fuktig hår, for eksempel Moroccan Oil eller Alexander Sprekenhus Argan Oil. Føn håret, og avslutt med ørlite glansspray for ekstra glossy hår. Et bonustips for å få frem glansen er å skylle det i kaldt vann.

2. Et sunt hår tar bedre og jevnere til seg fargepigmenter enn tørt og livløst hår. Derfor bør du gi håret ditt en proteinkur etterfulgt av en fuktighetskur et par dager før du skal farge det.

3. Hestehale er alltid praktisk, og kan være like lekkert til selskap som til hverdags. For å få hestehalen stram og fin uten bulk i nakken, prøv å se opp i taket når du fester hårstrikken.

4. Føler du at håret ditt er for glatt, og krølltangkrøller, spenner og hva det måtte være bare sklir ut og forsvinner før festen i det hele tatt har begynt? Det er typisk for nordisk hår. Løsningen er et godt stylingprodukt som du bruker før du begynner å style håret. Frisørene kaller det å "preppe" håret, og poenget er at produktet skal gi håret tråhet slik at håret blir lettere å jobbe med og at frisyren varer lenge. Prøv for eksempel Wella SP Delicate Volume Volumising Foam eller Bumble & Bumble Really Thickening Spray.

5. Flyvehår eller hårantenner er et velkjent problem for de fleste av oss. Neste gang du drar av deg lua og håret står til alle kanter, let i veska og se om du finner en håndkrem eller en leppepomade. Ta litt på hendene og stryk over håret.

6. Er du avhengig av å sette håret bort med spenner når du legger makeupen, men samtidig redd for å ødelegge den glatte frisyren? Gjør som hårstylistene, og bruk et ansiktspapir á la Kleenex eller liknende som beskyttelse under spennen, da unngår du at den lager merke i håret.

7. Skikkelig krise-hår en tidlig morgen med dårlig tid er ikke gøy. Nymotens stylingjern kan redde selv det stusseligste hår fra en skikkelig bad hair-day på null komma svisj. Jernet blir varmt på et blunk (maks 30 sek), og kan brukes til å få orden på skikkelig sovesveis som for eksempel en gjenstridig lugg. Stylingjernet er også perfekt til å rette ut hår, lage krøller eller bølger, vippe tuppene eller lage volum for flatt hår. Vår favoritt er Ghd Styler.

8. Lei av luggen din og lyst på litt variasjon? Lugg kan ganske enkelt la seg flette, men det er lurt å ta i litt stylingprodukt først slik at du tilfører håret litt tråhet. Skum eller stylingspray er bra. Flett luggen langs med pannen og ned på siden mot øret. Fest med små spenner i kryss like bak øret. Lekkert!

9. Ikke hatt tid til å vaske håret, og nå er det litt flatt på toppen og fett i hårrøttene? En tørrsjampo er redningen. De finnes heldigvis også i små størrelser, og er perfekte å ha med seg i veska slik at du alltid er beredt. Spray på, vent et minutt, og børst så ut. Fett og ufresht hår er fortid før du vet ordet av det. Vi liker for eksempel Batiste Dry Shampoo.

HÅRTIPS: 1. Tørrsjampo fra Batiste redder en dårlig hårdag. 2. Bumble & Bumble sin Thickening Spray gir håret fylde på et blunk. 3. Blankt og nydelig hår kan du "jukse" deg til med for eksempel MoroccanOil. 4. GHD Styler blir varm på få sekunder, og gjør at du raskt kan fikse håret selv om du har dårlig tid.
HÅRTIPS: 1. Tørrsjampo fra Batiste redder en dårlig hårdag. 2. Bumble & Bumble sin Thickening Spray gir håret fylde på et blunk. 3. Blankt og nydelig hår kan du "jukse" deg til med for eksempel MoroccanOil. 4. GHD Styler blir varm på få sekunder, og gjør at du raskt kan fikse håret selv om du har dårlig tid. Foto: Foto: Bulls og produsentene

Les også:

Farg håret hjemme!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning