Bli fin med leppestift

Juks deg til drømmeleppene

Fyldige, smale eller midt i mellom? Slik kan du sminke leppene i den fasongen du ønsker.

DRØMMELEPPER: Det er kanskje ikke så enkelt å få samme munn som modell Irina Shayk, men disse tipsene hjelper deg litt på vei.
DRØMMELEPPER: Det er kanskje ikke så enkelt å få samme munn som modell Irina Shayk, men disse tipsene hjelper deg litt på vei. Foto: CRJR / Target Press
Publisert Oppdatert

Det beste med sminke er at man kan skjule det man er misfornøyd med og framheve det man liker best ved ansiktet sitt.

De som er ekstra drevne med sminkekosten kan også forme ansiktet sitt mer, og med små grep forstørre eller forminske enkelte ansiktstrekk.

Store, fyldige lepper har alltid vært et ønsket trekk blant kvinner, men det er slett ikke alle som er født med en munn som Angelina Jolie.

Du trenger ikke koste på deg restylane eller andre fyllstoffer for å få leppene du drømmer om - mye kan gjøres med enkle sminketips.

Få knepene som passer din leppefasong i guiden under!

Har du fyldige lepper...

Slik får du lekre lepper

  • Ingen leppestift er fin på tørre lepper. Bruk en leppepomade og fjern døde hudceller ved å børste leppene forsiktig med en myk tannbørste.
  • Du unngår at leppestfiten flyter ut ved å påføre foundation og ørlite concealer langs leppekanten som du fikserer med et pudder.
  • Unngå å slikke deg på leppene. Har du tørre og sprukne lepper, gjør det bare vondt verre.
  • Solvarsel: Bruk ALLTID høy solfaktor på leppene når de utsettes for store mengder UV-stråler.
  • Du får naturlig kyssbare lepper ved å markere amorbuen og nederste del av underleppen med en nøytral hudfarget leppeblyant.

... er du heldig. Ønsker du likevel å gjøre dem litt mindre, bruker du en matt, nøytral leppestift og dropper lepperblyanten.

Legg farge midt på leppene med fingeren, og dra utover mot munnvikene uten å lage markerte kanter.

Unngå skimrende produkter og lipgloss, det vil ha motsatt effekt.

Har du smale lepper...

... og ønsker å gjøre dem fyldigere, legger du en lett foundation på yttersiden av munnen med en svamp og tegner like utenfor leppekanten med en nøytral leppeblyant.

Pass på å ikke overdrive, en ørliten millimeter er alt som skal til.

Ta på leppestift og legg på litt klar gloss med perlemor midt på underleppen.

Har du smal overleppe og fyldig underleppe...

... tegner du opp overleppen med en leppeblyant og tar på leppestift i matchende farge. La være å tegne opp underleppen, her tar du kun på leppestift.

Du kan også bruke leppestift i en lysere nyanse på overleppen (pass på at fargeforskjellen ikke blir for stor). Legg også gloss på overleppen og bare helt på midten av underleppen.

For maksimal effekt kan du legge litt higlighter på amorbuen og litt langs øvre leppekant.

Les også:

FRA VENSTRE: Leppestift fra Nouba i fargen 326 (kr 175), L'Oréal Color Riche (kr 139), NYX i Satin (kr 125) og Max Factor i Vibrant (kr 115), L'Oréal Color Riche (kr 139), lipgloss fra HM (kr 39,50), Rouge Coco Hydrating i Chintz (kr 260).
FRA VENSTRE: Leppestift fra Nouba i fargen 326 (kr 175), L'Oréal Color Riche (kr 139), NYX i Satin (kr 125) og Max Factor i Vibrant (kr 115), L'Oréal Color Riche (kr 139), lipgloss fra HM (kr 39,50), Rouge Coco Hydrating i Chintz (kr 260). Foto: Foto: produsenten

Slik blir du proff på sminke

Derfor bør du bruke rød leppestift

25 geniale skjønnhetstips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning