Ny teknologi skal ta over Botox-markedet

Fryser vekk rynkene

Ny teknologi skal fungere like godt som Botox - helt uten giftstoffer.

BOTOX: Nicole Kidman hevder at hun har sluttet å bruke botox, men ser stadig unaturlig glatt ut i ansiktet.
BOTOX: Nicole Kidman hevder at hun har sluttet å bruke botox, men ser stadig unaturlig glatt ut i ansiktet. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

At Botox er en favoritt blant kjendisene, er ingen hemmelighet - selv om flere av dem nekter for det.

Botox-markedet har eksplodert de siste årene, men har fortsatt mange kritikere på grunn av mulige skadevirkninger av nervegiften.

Derfor er enhver erstatter for Botox store muligheter til å gjøre det bra på markedet.

Del

Erstatter nervegift med kulde

En teknologi som allerede kalles «den nye Botox» går ut på å fryse nervene i tilknytning til musklene som lager rynkene, slik at huden slapper av.

Metoden har blitt forsket på av det amerikanske selskapet Myoscience Inc, og skal ha gitt svært lovende resulater, skriver Stylelist.com.

- Det er et giftfritt alternativ til å å behandle uønskede linjer og rynker, på lik linje med behandlinger som Botox, sier plastisk kirurk og leder for studien, Dr. Francis Palmer til Businessweek.com.

Forskerne bruker tynne nåler til å skyte kulde i nervene som er knyttet til rynkene som skal bort. Kulden avbryter nervesignalet og gjør at den slipper grepet på musklene som forårsaker rynkene. På den måten gir produktet samme effekt som Botox uten at noen form for gift sprøytes inn i kroppen.

Etter innsprøytningen gjenvinner nerven vanlig kroppstemperatur, men frysningen gjør at nervesignalene forbli lammet i tre til fire måneder.

- Kan gi et frossent utseende

Ifølge Stylelist.com hevder forskerne at injeksjonen ikke kan gi permanente skader på nervene. Men før metoden tas i bruk, må det gjøres mye mer omfattende testing enn det som er gjort til nå.

Hittil er teknologien testet på 31 personer, som alle så resultater etter to til åtte injeksjoner. Testpersonene opplevde bivirkninger som hodepine og rødhet i området som ble behandlet.

Selv om behandlingen gir gode resultater, er det likevel noen som er kritiske til behandlingen.

- En vesentlig bekymring er at mørkere hudtoner kan få skade på hudens pigmentering fra prosedyren, siden cellene som produserer melanin er veldig følsomme for kulde, sier hudlege Noelle Sherber til Stylelist.

Melanin er fargepigmentene som gjør huden vår brun, så frysebehandlingen kan føre til ujevn hudfarge hos dem med mørkere hudtoner.

Hudlegen frykter også at behandlingens effekt vil være vanskeligere å ha kontroll over, slik at resultatet ofte kan bli for overdrevet og gi et stivt og frossent utseende.

Forskerne i MyoScience er nå i gang med å få teknikken godkjent av det amerikanske legemiddeltilsynet

Les også:

- Jeg elsker Botox

Plastisk kirurgi - hvor langt vil du gå?

- Jeg ønsker meg Botox

Stjernene som bruker Botox

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning