Skjønnhetstips

Aldri mer skjønnhetskrise

Vi har vel alle våknet opp og blitt en smule skremt når vi har sett oss i speilet en gang i blant. Ekspertene hjelper deg å unngå hår-, hud- og sminkekriser.

KVISEKRISE: Hva gjør du når du får masse kviser? Ekspertene ved råd!
KVISEKRISE: Hva gjør du når du får masse kviser? Ekspertene ved råd! Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Skjønnhetskriser rammer oss alle, og da er det veldig kjekt å vite at det finnes råd. Spesielt når de kommer fra mennesker som har jobbet lenge i bransjen og prøvd ut en ting eller to.

Vi har nemlig forhørt oss med ekspertene om råd mot 10 vanlige skjønnhetskriser.

Les hva de bruker å gjøre når de står foran speilet med kvise på nesa, fett og brusete hår, blå ringer under øynene og dårlig tid!

1. Gule negler

UNDERLAKK: Mac Underlacquer Base (kr 115).
UNDERLAKK: Mac Underlacquer Base (kr 115). Foto: Foto: Svein-Erik Tøraasen

- En proff, firesidet neglefil og litt klar neglelakk er det som skal til for å fjerne misfarging på negler. Bruk den helt myke buffersiden for å forsiktig slipe over neglene slik at du fjerner det øverste, misfargede laget. Legg så på klar neglelakk, det vil fjerne noe av misfargingen, sier negledesigner og makeupartist, Wivian Langlie .

Husk at det er mørke farger og intense farger som gir gule negler. For å unngå dette, bruk f.eks. underlakk fra Mac til kr 115.

- Det behøver ikke være noe som heter underlakk, men det kan være en hvilken som helst nøytral neglelakk, tipser Langlie.

Les også: 5 negletrender som gjelder akkurat nå

2. Kviser

Hva gjør du når det dukker opp en veldig uvelkommen rød, lysende kvise på haka. Eller verre - midt på nesa!

FJERNER KVISER: Dermalogica Overnight Clearing Gel (kr 495).
FJERNER KVISER: Dermalogica Overnight Clearing Gel (kr 495). Foto: Foto: produsenten

Frilans makeupartist Marthe Kveli Valeberg vet råd.

- Jeg liker effektivitet, så mitt concealertips fungerer både på kviser OG på blå ringer under øynene. Superconcealeren har perfekt konsistens og heter Mac Cosmetics Select Cover Up til kr 140.

Makeupartist Cecilie Wilhelmsen , anbefaler Dermacolor Camouflage fra Kryolan til lr 160.

Rubi Sørvik , frilansstylist og makeupartist har et annet krisetips mot kviser.

- DermalogicaOvernight Clearing Gel til kr 495 er en hardhaus av et kviseprodukt som dreper bakterier og renser skikkelig i dybden. Perfekt å ha på på ulmende vulkaner før leggetid, så kan den virke over natten.

Les også: Slik blir du kvitt kvisene

3. Morratryne

Makeupartist Marthe Kveli Valeberg har sitt faste rituale hver morgen.

- Dagen min kan virkelig ikke starte før jeg får en dash solpudder på mitt morgentrøtte tryne, og favoritten er Mac's Mineralize Skinfinish Natural til kr 230.

Kreativ leder ved Art Complexion Make Up Skole, Annette Elvhaug , er fan av en god og oppstrammende øyegelé på morgenkvisten.

- MD Formulations har en øyegele som heter The Temps Eye Brighten & Tighten Eye Serum til kr 495 som er helt fantastisk. Strammer opp og fjerner blå ringer, og er like perfekt om morgenen som på kvelden.

Karoline Hestnes er mote-og skjønnhetsredaktør i Woman, og anbefaler varmt en concealer for å skjule blå ringer og poser under øynene.

- Etter at jeg jobbet som makeupansvarlig på Topmodel, ble jeg bedre kjent med Max Factor-produktene og ble spesielt glad i Mastertouch Undereye Concealer til kr 89.

4. Øyenskygge som striper seg

På noen striper øyenskyggen seg etter 10 minutter, på andre etter to timer. Uansett, det er ikke kjekt å se at alt arbeidet du har nedlagt i de lekre sotede øynene er bortkastet før du er ferdig med vorspielet.

- Øyenskyggen striper seg fordi huden hele tiden produserer litt fett, og dersom fettet kommer i kontakt med øyenskyggen, så blir det bråk, forklarer makeupartist Tove Eggen.

- Derfor er det lurt å legge et tynt lag med foundation etterfulgt av litt pudder under øyenskyggen før du legger sminke, da sitter det mye bedre, tipser hun.

Primer, råder makeupartist og skjønnhetsskribent Stine Skivik .

- En øyeprimer er nemlig laget for holde på skyggen og unngå at den striper seg. To favoritter er Elizabeth Arden Eye Fix Primer til kr 225 og Art Deco Eyeshadow Base til kr 95 fordi de både dekker litt blodårer og ujevnheter på øyelokket samtidig som de tviholder på øyesminken, sier hun.

Les også: Hollywoods beste sminketips

5. Fett hår

Si at du skal på date, eller kanskje på café med jentene etter jobb. I løpet av dagen har hårrøttene blitt blanke, håret legger seg i fete striper og ligger paddeflatt inntil hodet. Hva gjør du?

Makeupartist Cecilie Wilhelmsen leder makeupbutikken Visage i Oslo, og hun har et favorittprodukt som redder dagen gang på gang.

TØRRSJAMPO: Toni & Guy Refreshing Dry Shampoo (kr 122).
TØRRSJAMPO: Toni & Guy Refreshing Dry Shampoo (kr 122). Foto: Foto: produsenten

- Bumble & Bumble sitt hårpudder til kr 230 er jeg helt avhengig av! Jeg bruker det hvite som er til blondiner, men det finnes i fire farger. Det fjerner fett hår, gir megavolum og struktur. Her er det imidlertid viktig at fargen passer deg perfekt, så be om å få prøve hos frisøren før du kjøper.

- Jeg sverger til Toni & Guy Refreshing Dry Shampoo til kr 122, tipser påtroppende mote-og skjønnhetsansvarlig for Kamille, Julie Kase .

- Den er redningen når du ikke rekker å vaske håret, legger hun til

- Batiste sin tørrsjampo til kr 59 er også veldig god, sier makeupartist Tove Eggen . Men det er veldig viktig at du ikke sprayer tørrsjampoen for nærme håret, da kan det bli litt grålig. Spray på og gre ut, og vips så er ikke håret fett lenger!

6. Frizzy hår!

Kreativ leder ved Adam & Eva, Eirik Thorsen, er både frisør og hårstylist med lang erfaring. Han har proffe råd mot hår som bruser seg over alle breddegrader.

- Mot skikkelig problemfrizz anbefaler jeg antipermanent eller en såkalt relaxer hos profesjonell frisør. Er plagene litt mer moderate, anbefales antifrizz-produkter gjerne sammen med en runde med føneren og rundbørsten. For deg som vil ha det gjort på 1-2-3, så er en god glattetang perfekt!

- Et supertips dersom du bare har noen tørre tupper og småhår som står til værs her og der, er å bruke bittelitt håndkrem eller body lotion og stryke over håret dersom du ikke har stylingkrem for hånden. Det fjerner elektrisitet, og roer ned uregjerelig brusehår, tipser frisøren.

Les også: Dropper du balsam ødelegger du håret

7. Nuppete overarmer

Skal du ut på julebord, og har kjøpt deg ny, ermeløs kjole eller en lekker partytopp du har gledet deg til bruke, er det ikke like festlig dersom overarmene er dekket av små, irriterende nupper.

Peeling og fuktighetskrem er jo det klassiske trikset her.

RETTETANG: ghd IV Styler (kr 1900).
RETTETANG: ghd IV Styler (kr 1900). Foto: Foto: produsenten

- Men det aller beste er jo begge deler i ett produkt, slik som Vit-A-Plus Hand & Body Cream fra MD Formulations tilkr 625. Det er en krem som inneholder vitamin A, AHA-syrer, og dermed både eksfolierer og gir massevis av næring og fuktighet, tipser Rubi Sørvik .

- Dessuten er den jo fin for hendene også, da dette er en kombinert hånd-og kroppskrem. Men vær litt obs, den er gul på farge på grunn av alt A-vitaminet, så det er lurt å la den trekke godt inn før du hopper til køys i kritthvitt sengetøy, avslutter Sørvik.

8. Gusten og grå dagen derpå?

De fleste kjenner til at huden ikke ser like duggfrisk ut etter en fuktig tur på byen.

Tove Eggen har et hett tips til grå og gusten fyllehud.

- Prøv Strobe Cream fra Mac til kr 115 Den er fantastisk for å dra frem litt liv og glød i huden.

- Highlighter gir et dødt og livløst ansikt en ny glød, og sammen med litt aprikosfarget rouge og solpudder blir det helt topp, tipser Annette Elvhaug .

ØYENSKYGGE: Youngblood Individual Eyeshadow (kr 225).
ØYENSKYGGE: Youngblood Individual Eyeshadow (kr 225). Foto: Foto: Svein-Erik Tøraasen

- Mot rødskutte øyne, og for generelt å se litt piggere ut, hjelper det å legge en lys champagnefarget øyenskygge med litt skimmer innerst i øyekroken til cirka midt på øyet. Litt offwhite kajal på våtkanten, gjør også underverker for slitne øyne, anbefaler Rubi Sørvik som selv har dette med i sin faste hverdagsrutine.

Les også: 25 geniale skjønnhetstips

9. Flatt hår!

Hvis volum er et fremmedord for deg, og du ikke har tid til å føne håret oppned til stadighet, så kan du jo forsøke disse gode og kjappe tipsene!

- Hårpudderet Dust it til kr 199 fra Schwarzkopf er for meg det ultimate produktet med tanke på volum til tynt, fint hår. Bonusen her er at slike hårpudder også ofte demper fet hodebunn samtidig som det gir volum. Sprinkle litt i hodebunnen og massér det inn, og du ser ut som Brigitte Bardot på rekordtid, anbefaler makeupartist for Jane Iredale og frisør Wenche Stageboe Eidissen .

- Matt Fat Powder fra Lee Stafford til kr 199 er også veldig bra, legger Tove Eggen til.

Les også: 10 trinn til perfekt hår

10. Tørr høsthud

GIR VOLUM: Schwarzkopf Dust It (kr 199).
GIR VOLUM: Schwarzkopf Dust It (kr 199). Foto: Foto: produsenten

Særlig høsten og vinteren går utover huden. Lufta blir tørrere, og dermed huden også. Stresser du i tillegg, er det å be om trøbbel. Huden kan reagere med å bli dehydrert, flasse, den føles stram og ujevn.

Karoline Hestnes har prøvd mangfoldige av produkter, og nå har hun funnet sin favoritt.

- Når huden min føles tørr, stram og stressa i overgangsperioden mellom årstidene, er jeg veldig glad i å skjemme bort huden min med en god fuktighetsmaske minst én gang i uka. Det produktet som hittil har funket best på min sensitive hud, er Blue/Black Berry Enzyme Mask fra Ole Henriksen til kr 530. Den gir huden min et boost med fukt og er samtidig såpass mild at den kan brukes på den tynne huden under øynene slik at jeg slipper å bruke en egen øyemaske, sier hun til Kamille.

Les også: 10 trinn til perfekt hud

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning