Parforhold:

Irriterer du deg over partneren din?

45 irriterende uvaner hos menn som driver kvinner til vanvidd

PLAGSOM SNORKING: Ikke bare holder partneren din deg våken gjennom store deler av natten, han skjønner heller ikke hvorfor du er trøtt og sliten etter en «god og lang» natt søvn.
PLAGSOM SNORKING: Ikke bare holder partneren din deg våken gjennom store deler av natten, han skjønner heller ikke hvorfor du er trøtt og sliten etter en «god og lang» natt søvn. Foto: Foto: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Fra trivielle småting som tomme melkekartonger i kjøleskapet til potensielle naturkatastrofer som at han ikke snakker om følelsene sine.

Før eller siden, når den første forelskelsen har lagt seg, blir hans tidligere sjarmerende uvaner, til et voksende problem.

Se hele listen i bunnen av saken!

Normalt?

Er dette grunn til panikk eller helt normal utvikling av et gjennomsnittlig kjærlighetsforhold?

Vi har stilt spørsmålet til psykolog og parterapeut Catrin Eide kjent fra TV-programmet «Gift ved første blikk», og svaret får dere i et kommende Kamille.

45 sykt irriterende uvaner menn gjør:

1. Han handler alltid feil ting i butikken – uansett hvor detaljert handleliste han får med seg.

2. Baderomsgris! Vi nevner i fleng: skrur aldri på korken på tannkremtuben eller rydder bort toalettsaker, etterlater en skog av kroppshår etter barbering, spytter tannkrem på speilet under tannpussen og lar det bli der til dekorasjon, tror toalettbørsten er til pynt, sprer hele toalettmappe utover vasken og rydder ikke bort etterpå

3. Toalettsetet!!!! Down boy, down!

4. Skitne sokker og undertøy finner aldri, jeg mener aldri, veien hjem, men etterlates der de kles av, som om de vandrer videre av seg selv.

5. Syns det er greit å bruke sokker og undertøy mer enn en dag av gangen. (Det er det IKKE!)

6. Han tror at mine følelser er noe han må fikse, som om det var en bilmotor eller en løs skrue, i stedet for å bare lytte til meg.

7. Fikler alltid med mobilen sin.

8. Spiser i senga, ja kanskje ikke knekkebrød, men det er mye annet som smuler og knaser og griser. Prøvd å sove på potetgullsmuler? Ikke det nei? I dare you!..og han lurer på hvorfor det ikke blir noe sengegymnastikk..

9. Tomme melkekartonger i kjøleskapet, tomme shampoflasker i dusjen, tomme doruller... Sparer han til noe? Vet han ikke hvordan man håndterer en gjenstand uten innhold? Aner han i det hele tatt hvor søppelkassen er?  Jeg bare spør. 

10. Forteller de samme gamle historiene. Igjen og igjen og igjen. Fortell meg noe nytt, si noe annerledes, noe som overrasker eller sjokkerer. Please? Hva som helst før jeg stikker hull i trommehinna mi.

11. Avbryter: Han må alltid bare si en liten ting idet jeg skal begynne å fortelle noe, og denne ene tingen blir selvfølgelig flere og når det er min tur til å prate, er alt glemt og vi er over på et helt annet tema.

12. Fullfører setningen mine, legger ord i min munn og hører generelt ikke etter når jeg prater.

13. Røykepause er unnskyldning for ALT!

14. Nikotinremedier som blir liggende strødd, ved senga, på spisebordet, på badet, i oppvaskmaskinen (?!). Overjævlaalt! Her om dagen måtte jeg tvangsplukke en nikotintyggis ut av munnen til 2-åringen, og det er ikke første gang. Vi har nemlig ringt giftsentralen før vi, etter at hun gapte i seg en brukt snus, heldigvis kom den opp igjen noen timer senere sammen med middagen. Og hvem var det som måtte vaske opp?

Les også: Du kan vurdere mannen ut ifra hvilken bil han kjører!

15. Initiativ: Min mann tar sjelden/aldri initiativ til å finne på noe/lage middag/gjøre husarbeid. Gjør generelt lite før jeg ber han om det.

16. Skifte bleie på baby: Eneste gangen min mann vil gjøre husarbeid er når babyen har bæsja.

17. Vanedyr: han har ikke endret sine faste rutiner og vaner etter at vi fikk barn, som for eksempel stå opp en time tidligere for å være sammen med kone og barn før han skal på jobb.

18. Kjøleskap: Skjønner ikke hvor matvarene bør ligge i kjøleskapet. Den opplagte plassen, liksom..?!

19. People-pleaser: han bryr seg så innmari om hva folk syns om han. Han er så redd for å gjøre seg upopulær at han ikke tør å bytte en defekt vare i butikken engang.

20. Tidsoptimist: Elendig til å tenke realistisk i forhold til tidsbruk. Han tror seriøst at det tar fem minutter å svinge hjemom og hente skia. Det tar tjue.

21. Feig/konfliktsky: Han venter i det lengste med å gi upopulære beskjeder som at han blir sen hjem, akkurat som det er bedre å tro så lenge som mulig at han ikke blir det, i stedet for å kunne legge om planene i god tid, liksom?!

Saken fortsetter under bildet!

22. Lettlurt: Bra ikke tv-shop fins lenger for å si det sånn. Han er fullstendig hjernevaska av sladder hver gang han kommer hjem fra frisøren. Tenk sjæl da, mann!

FJERN: Han foretrekker heller å se på tv-en enn å føre en samtale med deg.
FJERN: Han foretrekker heller å se på tv-en enn å føre en samtale med deg. Foto: Foto: Thinkstock

23. Han tror at sex er en fin trøst når man er syk med feber og forkjølelse. Jeg vil heler ha en gaffel i øyet.

24. Han blir veldig klønete, særlig når han er glad, da mister han ting og det er nesten alltid ting som er viktige for meg, som dyre kopper og lignende. 

25. Han går med tyggis bak øret, og det syns jeg er skikkelig nasty, og noen ganger setter de seg fast i dynetrekket.

26. Han har store drømmer, men lite eller ingen gjennomføringsevne (jeg har mindre drømmer som jeg noen ganger klarer å gjennomføre).

27. Han sier ofte nei, i stedet for å høre ut saken og se potensialet i ting, og da må jeg krangle meg til ting og det gjør meg utslitt og fortvilet. 

28. Han sier kj-lydene som skj-lydene, derfor har både jeg og barna begynt med det samme.

29. Han er en oppsamler av dårlig energi og en følelseskontrollør. Jeg er en som får ut alt med engang. Dette er ofte en dårlig kombinasjon og leder til en haug med misforståelser. 

30. Han liker ikke å planlegge (jeg elsker jo det!)

31. Han er elendig til å lete (jeg er veldig flink!)

32. Han blir tregere, jo mer stressa jeg er.

33. Han ser kun rotet når det er han selv som må rydde.

34. Han tar aldri feil og sier dermed aldri unnskyld.

35. Han setter aldri, og da mener jeg aldri, inn i oppvaskmaskinen. Skitne kopper og kar kommer aldri lenger enn til kjøkkenbenken.

36. Han lar alltid sokkene sitte igjen på stillongsen, og t-skjorta inni genseren som han slenger fra seg og som jeg må plukke fra hverandre før de skal i vaskemaskinen

37. Han er dårlig på å lytte og stille de rette spørsmålene.

38. Han er sykt irriterende når han er fyllesyk. Så sur og grinete.

39. Glemsk! Forteller meg ikke om avtaler, viktige samtaler, dødsfall.

40. Sier: «Jeg MERKET det!» når jeg er forteller at jeg er sliten eller har en tung dag.

41. Snorker, LENGE og HØYT!! Og skjønner ikke hvorfor jeg er trøtt etter en «god og lang» natt søvn.

42. Blir plutselig dum og skjønner ingenting når jeg blir sint.

43. Han sier ikke fra om småting som irriterer han før han blir sint og det er full krise.

44. Han henger seg opp i ubetydelige detaljer som gjør diskusjoner lite konstruktive.

45. Han foretrekker heller å se på tv-en enn å føre en samtale med deg.

Kjenner du deg igjen? Fortell hvilke tre punkter som irriterer deg mest i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning