Slik styler du mønstrete skjørt

Vinterens fineste skjørt

Få finfølelsen på et blunk med et lekkert, mønstret skjørt.

SKJØRT PÅ CATWALKEN : Fra venstre: Dries Van Noten, Yves Saint Laurent, Isabel Marant,  Yves Saint Laurent og Dries Van Noten.
SKJØRT PÅ CATWALKEN : Fra venstre: Dries Van Noten, Yves Saint Laurent, Isabel Marant, Yves Saint Laurent og Dries Van Noten. Foto: Foto: Bulls og Stella
Publisert Oppdatert

Bli inspirert av Isabel Marant, Dries Van Noten og Yves Saint Laurent som viste skjørt på catwalken - og flørt deg gjennom hverdag, jobb og fest med søte, glitrende, mønstrete, flagrende eller smale skjørt.

Du kan bruke et skjørt til alle anledninger, forskjellen ligger bare i hva du styler det med.

Her har vi stylet sammen tre antrekk til inspirasjon. Vi har tatt for oss hvordan du kan gå på jobben, til hverdags og på fest.

Skjørt på jobb

Du skal være fin, men ikke overpyntet. Avslappet - men ikke for avslappet. Et feminint skjørt er perfekt å kle enten opp eller ned.

Med mønster på skjørtet, kan det være fint med ensfarget overdel til, gjerne en nydelig bluse for et superfeminint uttrykk, eller en herreskjorte som du knyter i livet for et litt røffere preg.

Nå på vinterstid har du for øvrig verdens beste unnskyldning for å hive over en overized strikkegenser, - en veldig kul kontrast til smale blyantskjørt.

1. Kjede fra Nelly.com, kr 99,-

2. Skjørt fra Baum und Pferdgarten, ca. kr 1235,-

3. Ankelstøvletter fra Dico, kr 2199,-

4. Jakke fra H&M, kr 599,-

5. Bluse fra Nina Jarebrink, kr 1899,-

6. Blyantskjørt fra Mango, kr 349,-

7. Veske fra By Malene Birger, kr 1699,-

Foto: Produsentene
Foto: Produsentene

Skjørt til hverdags

Paljettskjørtet du vanligvis tenker at er forbeholdt party, kan lett brukes til hverdags med en ullgenser, tykke strømper og et par lave ankelstøvler.

Nøkkelen ligger i å bruke plagg med forskjellig struktur mot hverandre, ullgenseren toner paljettene ned og omvendt, det blir den perfekte kombinasjonen.

Går du for et spennende mønster som dyreprint, bruk det gjerne med jordtoner og basisplagg som en t-skjorte og en myk kardigan for et nedtonet og avslappet uttrykk.

1. Leppestift fra Clarins/Nelly.com, kr 270,-

2. Ankelstøvel i skinn fra Samsøe & Samsøe, kr 1595,-

3. Rysjeskjørt fra The Wardrobe, kr 799,-

4. Pologenser fra Mango, kr 249,-

5. Skinnjakke fra Samsøe & Samsøe, kr 3495,-

6. Skjørt fra Baum und Pferdgarten, ca. kr 768,-

Skjørt på fest

Foto: Produsentene
Foto: Produsentene

Det er ikke alltid like lett å finne riktig overdel til et partyskjørt uten at man føler at antrekket blir veldig oppstykket. Bruk en topp som har noen av de samme detaljene eller fargene, slik at det blir en forlengelse av skjørtet og på den måten et gjennomført antrekk.

En annen viktig regel er å passe på at det ikke blir for bart. Er skjørtet kort, så er det fint med noe mer tildekket over. Bruker du en singlet, så sleng en blazer over, med et par høye heler er antrekket fortsatt sexy.

1. Genser fra H&M, kr 199,-

2. Veske fra Zara, kr 299,-

3. Paljettskjørt fra H&M, kr 179,-

4. Jakke fra Selected, kr 449,-

5. Sko fra Zara, kr 799,-

6. Neglelakk fra Essie, kr 129,-

Les også:

Hvilken størrelse er du på fransk, italiensk, britisk og amerikansk? Se vår store størrelsesguide.

Foto: Produsentene
Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning