Kremrouge

Naturlig og fresh med kremrouge

Kremrouge kan virke skummelt for mange, men ved riktig påføring og redskap er den "alt" du trenger til sommersminken.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Som makeupartist og sminkelærer blir jeg daglig tilsendt spørsmål om sminkeprodukter og teknikker.

Et av spørsmålene som gjentar seg oftest, er hva som er best av vanlig rouge og kremrouge - og hvordan den sistnevnte egentlig skal brukes.

For mange er en kremrouge noe man har liggende nederst i toalettmappen, eller helt innerst i baderomsskuffen, nettopp fordi det ikke er helt tydelig hvordan de egentlig skal brukes.

De ser fryktelig fine ut i butikkhylla, og kanskje har du blitt prakket på deg en av en litt vel entusiastisk parfymeridame, men når du står der foran sminkespeilet er det ikke alltid like lett.

Når skal den brukes? Hvor skal den brukes? Og ikke minst: Hvordan skal den påføres?

Kremrouge vs. pudderrouge

Men la meg svare på det foregående spørsmålet først: Hvorvidt en vanlig rouge eller kremrouge er «best», kommer helt an på den som bruker sminken.

Mange makeupartister sverger til kun å bruke kremrouger, mens andre har dem ikke med seg i sminkekofferten engang.

Jeg havner et sted midt imellom. Den er alltid med, men sjelden brukt.

Ikke fordi jeg ikke liker kremrouge eller syns den er vanskelig å jobbe med, men når man jobber på fotoshoot har man mye flere valgmuligheter når man bruker rouge i pudderform.

Når det er sagt, syns jeg en kremrouge er et perfekt produkt som er lett å ha med seg i veska, enkel å touche opp og lynraskt å legge - når man først har lært hvordan det gjøres.

Og om sommeren liker jeg å kun bruke sminke på øyne og bryn, og deretter friske opp ansiktet ved å kun bruke kremrouge, som jeg gjør i videoen over.

FØR/ETTER: Selv om resultatet er veldig naturlig, utgjør kremrougen en stor forskjell og gir et lite løft og nydelig glød til kinnben og eplekinn.
FØR/ETTER: Selv om resultatet er veldig naturlig, utgjør kremrougen en stor forskjell og gir et lite løft og nydelig glød til kinnben og eplekinn. Foto: FOTO: Tove Eggen

Riktig konsistens

Når du velger hvilken kremrouge du skal gå for, gjør nettopp det begrensede utvalget jobben litt lettere for deg.

Det eneste du egentlig trenger å tenke på er konsistensen. Jo seigere og tykkere kremrougen er, desto drøyere og mattere virker den. Er den derimot mer kremede eller flytende, har den ofte en mer naturlig, frisk og naturlig skimrende finish på grunn av den «våte» effekten.

Har du en fet hud, burde du gå for en mattere variant. Er huden din tørr, er den kremede typen bedre for deg.

Enkelte kremrouger, akkurat som pudderrouger, inneholder glitterkorn. Dette ser kanskje fint ut i beholderen, men tro meg, det fungerer dårlig på huden! Så hvis du er ute etter ekstra shine, holder det med dem som har fine skimmerpartikler istedenfor glitterkorn.

Hav av redskap

FLERE KOSTER: Man kan bruke flere redskaper enn man kanskje tror for å legge kremrouge, og nesten alle syntetisk eller naturlig pudder-, foundation-, rouge- eller ansiktskoster fungerer ypperlig.
FLERE KOSTER: Man kan bruke flere redskaper enn man kanskje tror for å legge kremrouge, og nesten alle syntetisk eller naturlig pudder-, foundation-, rouge- eller ansiktskoster fungerer ypperlig. Foto: FOTO: Tove Eggen

Å gjette seg frem til hvilke redskap og koster man skal bruke for å påføre en kremrouge, kan forståelig nok være vanskelig. Heldigvis er valgalternativene langt flere enn det man ville trodd.

De fleste ansiktskoster, som rougekost, pudderkost og konturkost, kan faktisk brukes - uansett om de har syntetisk eller naturlig hår.

Bare vær oppmerksom på at naturlige koster ikke nødvendigvis er laget for å brukes sammen med våte produkter, selv om de fungerer veldig fint med både concealer, foundation og kremrouge. Derfor kan de bli litt fortere slitt, og trenger en rens før du eventuelt bruker dem på et pudderprodukt.

Et annet genialt redskap å bruke for å påføre kremrouge er en lett fuktet Beauty Sponge (se under), da resultatet blir helt fantastisk naturlig.

Hva kommer først?

Nå som du har både den perfekte kremrougen og riktig redskap på plass, er det viktig å huske på rekkefølgen i sminkeprosessen, da dette er alfa omega for å bruke en kremrouge.

En kremrouge kan legges rett på ren hud, eller over foundation, BB-cream, CC-cream eller farget dagkrem, men aldri over pudder.

Da vil den ofte klumpe seg og slite med å få den naturlige og friske gløden. Så hvis du liker å kun bruke kompaktpudder, ville jeg heller gått for en pudderrouge.

Man kan derimot gjerne legge et lag med gjennomsiktig pudder over kremrougen helt til slutt, for å sørge for at den sitter ekstra godt og samtidig lett mattes ned.

Den perfekte formen

Akkurat som ved pudderrouge, har vi også en universal formel for kremrouge som passer til alle ansiktsformer.

PERFEKT: En lett fuktet Beauty Blender (kr 219) gjør enhver kremrouge til en drøm å jobbe med.
PERFEKT: En lett fuktet Beauty Blender (kr 219) gjør enhver kremrouge til en drøm å jobbe med. Foto: FOTO: produsenten

Den fokuserer på eplekinn og begynnelsen av kinnbena for å gi et friskt løft, og fargen legges da på et område hvor huden naturlig blir rødlig når man er glad og sunn.

I videoen over ser du hvordan vi finner frem til dette området, men enkelt forklart finner du midtpunktet mellom øre og nese, og deretter midtpunktet mellom undersiden og oversiden av kinnbenene. Dette er området hvor man burde begynne å legge rougen.

Jobb den deretter forsiktig frem i eplekinn, og lett bakover langs kinnbenet.

Trykke bevegelser

Når man har funnet den perfekte formen på rougen, er det viktig at du påfører den ved å trykke kosten eller svampen lett på huden, i relativt raske bevegelser.

Hvis man drar i produktet, vil man ofte bare dra og dytte på både kremrougen og en eventuelt foundation du har under.

Helt på slutten, nå formen er på plass, kan du lett og overfladisk dra i ytterkantene for å fjerne litt av rougen og duse ut kantene.

Mange liker å bruke fingrene, men pass på at du bruker en «trommebevegelse» ved påføring, slik at du ikke bare drar i produktet. Man må dessuten ofte jobbe med rougen litt lenger da fingrene naturligvis er langt mindre enn en kost.

Det verste du kan gjøre med en rouge, uansett type, er å legge for mye og sterk farge. Spesielt med en kremrouge vil resultatet bli flekkete, og det ser egentlig bare ut som om man har fått seg en i fleisen.

Håper du likte sminkevideoen, og rop ut i kommentarfeltet under hvis du har noen spørsmål eller forslag til andre videoer vi kan lage for dere.

Les også:

Slik fjerner du sminke fra klær

Trikset som får deg til å se flere år yngre ut

PERFEKT FORM: Heldigvis har vi en universal formula for hvordan man kan legge kremrouge, uansett hvilken ansiktsform man har!
PERFEKT FORM: Heldigvis har vi en universal formula for hvordan man kan legge kremrouge, uansett hvilken ansiktsform man har! Foto: FOTO: Tove Eggen

Norske jenter bruker stadig mer penger på eget utseende

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning