DIY - SMINKEVIDEO: Katteøyne gir automatisk løft

Gi øynene dine et løft!

Sminke kan både skjule og fremheve ansiktstrekk, men visste du at det kan også gi øynene et løft?

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Katteøyne er nok noe vi alle har hørt og lest om, og spesielt ser vi det når det kommer til kjendissminke. Og det er ikke så rart, for kjendisene vet at katteøyne både kan løfte, forstørre og separere øynene.

Dette er perfekt for deg som har små, runde, tettsittende og/eller hengende øyne og lokk!

Så dette er selvfølgelig en look som jeg bare måtte teste her på kamille.no.

Kajalen gjør hele forskjellen

Ofte tenker vi at katteøyne handler om å slenge på litt øyenskygge ved ytterkantene av øynene, eller tegne opp en flytende eyeliner med en vinge.

Men hvis du virkelig vil ha en løftende og forstørrende effekt fra øyesminken, så er det bruk av riktig kajal som gjelder.

Og ikke bare én kajal, men faktisk to - en lys og en mørk, er det du trenger for å legge grunnbasen til resten av øyeskyggen.

Bruk en lys kohl-kajal fra indre øyekrok, langs vippekanten og stopp ved midten av øyelokket både oppe og nede. Blend kajalen litt ut i huden med en ren finger, så den ikke blir så tydelig.

Legg den gjerne også på våtkanten for et ekstra våkent blikk.

Så brukes en mørk kajal langs ytterkantene av øyne, både oppe og nede - og dras ut i en vinge som jeg viser i videoen over.

PRODUKTER BRUKT: 1. Kohl Pencil i fargen White fra Max Factor (kr 75), 2. Eye Kohl i fargen Teddy fra MAC (kr 140), 3. Synthetic Brow Brush Angle #210 (kr 115), 4. Blending Brush #217 fra MAC (kr 195), 5. Medium Angled Brush #275 fra MAC (kr 230), 6. Eyeshadow i fargen Folie fra MAC (kr 160), 7. Eyeshadow i fargen Star Purple fra Make Up For Ever (kr 161), 8. Eyeshadow i fargen Orb fra MAC (kr 160), 9. Volume Million Lashes Excess fra L'Oréal Paris (kr 179).
PRODUKTER BRUKT: 1. Kohl Pencil i fargen White fra Max Factor (kr 75), 2. Eye Kohl i fargen Teddy fra MAC (kr 140), 3. Synthetic Brow Brush Angle #210 (kr 115), 4. Blending Brush #217 fra MAC (kr 195), 5. Medium Angled Brush #275 fra MAC (kr 230), 6. Eyeshadow i fargen Folie fra MAC (kr 160), 7. Eyeshadow i fargen Star Purple fra Make Up For Ever (kr 161), 8. Eyeshadow i fargen Orb fra MAC (kr 160), 9. Volume Million Lashes Excess fra L'Oréal Paris (kr 179). Foto: FOTO: Produsentene.

Bruk riktige farger

Men det er ikke bare hvordan vi legger kajalen og øyeskyggene, som dere kan se i videoen over, som er avgjørende her.

Hvilke farger du velger har også mye å si for hvor tydelig øynene blir, og hvor mye løft de får.

For å få øynene maks frem, bruker vi det som kalles komplementærfarge-teorien.

Kort fortalt kan to farger gjøre hverandre sterkere og en grei huskeliste er:

  • Blå øyne virker større ved bruk av oransje toner som gull, kobber, bronze og bruntoner med mye gult eller oransje i seg.
  • Brune øyne virker større av de samme fargene som blå øyne, men også av grønntoner eller brunt med mye grønt i seg. Blått kan også virke forstørrende på brune øyne.
  • Grønne øyne virker større av røde toner, så lilla, fersken, rosa, burgunder og brunt med mye rødt i seg er perfekt her.
  • Grå øyne har som oftest mye blått i seg, og kan bruke de samme fargene som blå øyne. Men i tillegg er de nydelige med varme farger som rødt (fersken, burgunder, rosa) på grunn av kontrastene det skaper til de kjølige øynene.
  • Sjøgrønne øyne kan bruke de samme fargene som både blå og grønne øyne, fordi de er en blanding av disse to.

Skap en fin vinkel

For maks løft og katteøyne-form er det viktig at vi får til en fin vinkel på vingen av øyeskyggen og kajalen.

STOR FORSKJELL: Med ett øye ferdigsminket ser man hvor stor forskjell en katteøye-form har. Gir både løft og en nydelig form på øynene.
STOR FORSKJELL: Med ett øye ferdigsminket ser man hvor stor forskjell en katteøye-form har. Gir både løft og en nydelig form på øynene. Foto: FOTO: Tove Eggen

Tenk at vinkelen skal strekke seg fra ytre øyekrok, og være en forlengelse av nedre vippekant når du ser rett frem i et speil.

Hvor langt ut du trekker den er smak og behag, men generelt så er det mest flatterende å stoppe når du treffer benet fra øyehulen, og så duses den inn mot globalen igjen.

Ferdig!

Da er det bare å passe på at alt er dust og fint, og godt blendet så vi ikke sitter igjen med altfor harde kanter.

Dette er en sminkelook som kler absolutt alle, men som også gir et ekstra løft som de fleste av oss er ute etter.

Hva syns dere om denne sminketeknikken - noe dere kunne tenkt dere å prøve selv?

Jeg svarer på alle kommentarer under i kommentarfeltet, så det er bare å rope ut hvis du har spørsmål om sminke.

Takk for at du tok deg tiden til å se denne videoen, og håper at vi sees igjen neste gang også.

Les også:

Det viktigste produktet for deg over 30

Følg Klikk Mote på Facebook

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Klart du kan gå uten maskara

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Slik så Anne (35) ut før makeoveren

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning