Derfor tilhører det sjeldenhetene å pynte seg, og når det skjer, må det gå fort

Anne (35) er sykepleier og jobber i barnemottaket på Akershus universitetssykehus på Lørenskog.

Det er strenge regler for hvordan hun kan gå kledd på jobb. Håret må være satt opp, hun kan ikke ha på smykker eller neglelakk, og skoene må være gode å gå i. Det er med andre ord ingen mulighet til å pynte seg på jobb.

- Og med tre gutter på seks, åtte og ti år kommer det jammen langt ned på prioriteringslisten min når jeg kommer hjem også, sier Anne.

Derfor tilhører det sjeldenhetene å pynte seg, og når det skjer, må det gå fort.

Anne har farget håret rødt i så mange år at folk kjenner henne kun som den rødhårede.

Egentlig trivdes hun veldig godt med kort hår, men har spart til langt, og er fornøyd med det nå, og ønsker ingen forandring.

- Men jeg orker ikke gå lenge med utslått hår før det havner i en hestehale. Noen raske oppsatte frisyrer hadde vært nyttig for meg å kunne, sier hun.

Anne ble ny

GLAMMET OPP: Hverdagen blir fort preget av praktisk og enkelt og greit. Da er det fint å kunne glamme seg litt opp på fest! © FOTO: Gry Traaen

Annes selvangivelse

På en skala fra 1 til 6, hvor jålete er du?

3-4

Hvilket ord beskriver stilen din?

Jeg har ikke en stil, jeg liker mye forskjellig.

Sminken du ikke klarer deg uten?

Maskara

Hvor lenge har du hatt denne frisyren?

To år

Favorittdesigner:

By Malene Birger

Date night

En klassisk kjole med et enkelt snitt og en fin detalj i siden blir mer ledig i uttrykket når den får en løs skjorte over.

Med tilbehør i gull har du blikkfang nok i massevis. Store smykker i halsen blir for mye.

Et par iøynefallende ringer derimot går fint.

- Dette er et veldig behagelig antrekk, utrolig kult med skjorten utenpå kjolen, det gjorde antrekket mer anvendelig for meg, og mindre damete. Jeg synes sko og veske i gull virkelig gjør susen, sier Anne.

Fremgangsmåte makeup

Anne har grønne øyne, og da passer det med skygger i burgunder og lys rosa.

Rosafargen duses ut når skyggene kommer på. Her har makeup­artisten valgt å ramme inn øynene med både kajal og skygger. Husk å jevne ut overgangene godt.

Anne ble ny

DATE NIGHT: Vakker på date med øyne innrammet i burgunder, flommende hår og gulldetaljer. Anne har på seg kjole fra H&M, kr 399. Skjorte fra Zara, kr 559. Ringer fra Accessorize, kr 159 pr. stk.Veske fra Accessorize, kr 325. Sko fra Mango, kr 699. Hvis du synes gullsko blir i meste laget, funker det fint med lys beige. Disse har en detalj i gull som hentes opp i vesken. Sko fra Nelly, kr 599.Clutch fra H&M, kr 99. © FOTO: Gry Traaen

Ut med jobben

To basisplagg, enkle jeans og en vid genser, piffes opp med to kjeder og pumps med lekre hæler.

Hvis du investerer i et par klassiske sorte pumps, har du sikker førstehjelp til et ethvert antrekk.

Denne genseren får et spennende uttrykk med splitt og vidde bak, men uten at bh-en synes.

- Dette er et safe antrekk som fungerer i de fleste sammenhenger, og det jeg føler meg mest hjemme i, sier Anne.

Fremgangsmåte frisyre

Med enkle grep forvandles den lange frisyren til en spennende topp uten å virke streng.

Panneluggen rulles og festes i sammen med hestehalen og alt snurres sammen til en topp.

- Frisyren er jo også perfekt på jobb, sier Anne. Hun varierer mellom sideskill og midtskill etter humør.

Anne ble ny

UT MED JOBBEN: Høye hæler og store smykker er alt som skal til for å gjøre et hverdagsantrekk festfint. Anne har på seg genser fra By Malene Birger, kr 1699.Jeans fra Massimo Dutti, kr 699. Langt kjede fra Cubus, kr 129.Kort kjede fra H&M, kr 99. Sko fra Aldo, kr 899. To kjeder som brukes sammen, eller ett stort, som her, er i tiden nå. Poenget er å gi antrekket et skikkelig blikkfang. Kjede fra Zara, kr 249. Elegant og alltid beredt til fest med klassiske pumps. Sko fra Bianco, kr 449. © FOTO: Gry Traaen

Annes konklusjon

Jeg elsker bukser, og det er fint å få gode festtips til min favoritt. Det er jo ikke så mye som skal til før en ordinær bukse kan brukes til fest. Og kanskje jeg skal våge meg på litt mer sminke i hverdagen?

Ut med venninnene

Buksene har et tøft batikkmønster i mørke nyanser.

Overdelen med peplum-snitt er veldig i tiden, og bidrar til å myke opp antrekket.

Jakken er kortere enn toppen, og i et skimrende stoff som gir den et fint festpreg.

- Dette antrekket er kult, en frekk miks av forskjellige kvaliteter og stiler, men som likevel gir en sprek helhet. Bootsene med glidelås likte jeg veldig godt. To store armbånd, ett på hvert håndledd, hadde jeg aldri vurdert selv, men jeg liker det, sier Anne.

Fremgangsmåte frisyre

- Lag to stramme fletter med utgangspunkt rett over ørene og la dem gå mot hverandre over pannen. Dette er en smart frisyre som alle med langt hår kan lage i en fei når de skal ut rett etter jobben, sier frisøren.

- Jeg har ikke hatt fletter siden jeg var barn, og jeg har aldri hatt dem slik. Kult, og veldig fint at noe at noe henger ned, sier Anne.

Anne ble ny

UT MED VENNINNENE: Anne har på seg topp fra Lindex, kr 249. Bukse fra H&M, kr 299. Jakke fra H&M, kr 599. Skinnarmbånd fra Mango, kr 249. Armbånd fra Mango, kr 189. Sko fra Aldo, kr 1199. Store armbånd er fine hver for seg og tøffe når de brukes samtidig. De bør da være omtrent like store, men kan gjerne ha forskjellige uttrykk. Grafisk, enkelt armbånd fra Asos, kr 99. Etnisk armbånd fra Indiska, kr 79. © FOTO: Gry Traaen

Les hele saken