Klestips

Disse klærne gjør deg slankere

Dropp å sulte eller jogge deg tynn, her er triksene til hvordan du kler deg slankere.

KLE DEG SLANKERE: Khloe Kardashian kler seg i store mønstre, Olivia Palermo mikser ulike mønstre og bruker et belte i livet, mens Nicole Richie går i høye hæler - alt dette kan være med på å få deg til å se smalere ut.
KLE DEG SLANKERE: Khloe Kardashian kler seg i store mønstre, Olivia Palermo mikser ulike mønstre og bruker et belte i livet, mens Nicole Richie går i høye hæler - alt dette kan være med på å få deg til å se smalere ut. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Det går nesten ikke an å lese et magasin eller klikke seg innom en blogg uten å høre snakk om kropp og slanking og juice-dietter.

Aller roper og maser om bikinikroppen 2014 og hvor mye de trener for å se flotte og tynne ut.

Men om du synes det skal gå an å nyte sol og sommer uten å måtte tilbringe timevis av døgnet på treningsstudio, ja da er disse jukse-knepene noe for deg.

For du trenger nemlig slett ikke slave over kettle-bellsene eller slite deg ut på spinning for å se bra ut, alt du trenger for å se slank og smekker ut er den rette garderoben. Lett som en plett.

Vi har snakket med noen eksperter, og fått deres ni beste klestips til hvordan du kan kle deg tynnere:

1. Dra oppmerksomhet til midjen

VIDT SKJØRT: Gjør som Jessica ALba, og gå med et skjørt med vidde som skaper illusjon av timeglassfigur.
VIDT SKJØRT: Gjør som Jessica ALba, og gå med et skjørt med vidde som skaper illusjon av timeglassfigur. Foto: FOTO: Stella Pictures

Midjen er som regel hvor vi er på det smaleste, nesten uansett størrelse, så å kle deg i noe som trekker øyet mot dette punktet, gjør at man umiddelbart fremstår som slankere.

- Se gjerne på historiske antrekk, fra for eksempel 1950-tallet, råder Erik Mogseth, stylist, spaltist og faglærer ved School of Fashion Industry.

Klær som er fra 1950-tallet hadde en stor fokus på midje, da idealet på denne tiden som kjent var den perfekte timeglassfiguren.

- Finn en feminin og sexy look. Et belte i livet gir absolutt illusjon om mer midje.

2. Gå for et skjørt med vidde

Ett annet triks som sies å være effektivt når det gjelder å se smalere ut, er å velge seg en underdel, som et skjørt, med god vidde på.

- Skjørt med vidde på, som de litt kortere skaterskjørtene eller de noe lengre typiske 50-tallsskjørtene, er perfekte for å skape illusjonen av den perfekte timeglassfigur, forklarer Charlotte E. Harper til Kamille.

Hun er personlig shopper hos Topshop, og vet derfor en god del om å kle på mange ulike kroppstyper.

- Vær vågal med både farger og ulike lengder. De kortere modellene gjør ofte også at det ser ut som bena dine er lengre enn det de kanskje i realiteten er, tipser hun.

3. Miks mønstre

SKAP EN  MIDJE: Olivia Palermo bruker ofte et belte i livet. Dette gir en illusjon om smalere midje.
SKAP EN MIDJE: Olivia Palermo bruker ofte et belte i livet. Dette gir en illusjon om smalere midje. Foto: FOTO: Stella Pictures

Harper forteller at mønstre er en flott måte å tilføre garderoben både litt farge og stil.

HØYT LIV: Taylor Swift har kledd seg i et skjørt med høyt liv som trekker oppmerksomheten dit plagget slutter - nemlig i midjen hvor vi er smalest.
HØYT LIV: Taylor Swift har kledd seg i et skjørt med høyt liv som trekker oppmerksomheten dit plagget slutter - nemlig i midjen hvor vi er smalest. Foto: FOTO: Stella Pictures

Bruker man ulike mønstre på under- og overdelen, kan man skape ofte en optisk illusjon som gjør at man faktisk ser slankere ut enn om man er kledd i samme print fra topp til tå.

- For å oppnå en noe slankende effekt er det best å holde seg til store mønstre over små, sier hun.

- Store mønstre tar mer plass på klesplagget, noe som gir inntrykk av mindre omfang generelt på plagget enn et mer småmønstret mønster, som er mer tettpakket og repetitivt, legger hun til.

4. Høy i livet

Mange er redde for jeans, shorts eller skjørt som er høye på livet, vante som vi er til plagg som henger lavt på hoftene. Men denne frykten bør vi overkomme hvis vi ønsker å kle oss smalere.

- Plagg som er høye i livet er med på å forme midjen, holde magen litt inne og trekke blikket ditt hvor plagget slutter, forklarer Harper.

- Bare vær litt smart og velg plagg av god kvalitet som holder på fasongen også utover dagen, og ikke begynner å henge eller strekker seg for mye ut, legger moteeksperten til.

5. Kjoler med A-form

Det finnes noen plagg som burde finnes i enhver kvinnes klesskap, og en klassisk kjole med A-form er en av dem. Kjolen er også kjent som X- eller timeglass-form.

- Takket være den spesielle formen er dette en kjole som fremhever midjen og skaper en veldig fin feminin form, som selvfølgelig kler kvinner godt, har showroom-manager hos This Is Pr, Anette Ousdal, tidligere uttalt til Kamille.

Denne silhuetten, som har fått navnet fordi den faktisk bærer en likhet til bokstaven A ved å være smalere langs overkroppen og bredere over hoftene, har en lang historie i moteverdenen og har faktisk beveget seg inn og ut av motebildet helt siden slutten på 1940-tallet.

At kjolen er populær enda, kommer nok av at den er flatterende på de aller fleste kroppsformer.

«Fasongen gjør slik at midjen smales inn, overdelen kamuflerer litt av overarmene og minimerer også en stor byste, mens skjørtet med litt vidde på skjuler hofter, rumpe og lår», skriver motenettsiden Who What Wear.

6. Heng en jakke over skuldrene

Å henge jakken over skuldrene er et smart triks for å skjule overarmer man ikke er helt fornøyd med,

«Problemer og bekymringer rundt dette området har en tendens til å være i bredden. Med andre ord skuldre, overarmer og baksiden på overarmene. Heng en jakke løselig drapert over skuldrene, og aller disse bekymringene forsvinner», tipser nettstedet Who What Wear.

JAKKE: It-jenta Miroslava Duma slenger ofte jakken over skuldrene.
JAKKE: It-jenta Miroslava Duma slenger ofte jakken over skuldrene. Foto: FOTO: Stella Pictures

At det i tillegg faktisk også klart å bli en trend å henge jakken over skuldrene i det siste, er et lite bonus.

7. Hæler og tilbehør

Det er ikke rart at de fleste kvinner har lagt sin elsk på sko, og da særlig de med høye hæler. Få ting er nemlig like effektive som dette fottøyet for å skape en illusjon om at vi er både høyere og slankere.

Harper forklarer at velger man sko i beige eller lyse toner som kan minne om fargen på huden, styrker man denne effekten ytterligere.

- Se bare på Hertuginne Kate. Hun har lagt sin elsk på de beige pumpsene sine fra L.K. Bennett, som er med på å gjøre at bena hennes ser enda lengre og slankere ut.

Når det gjelder annet tilbehør, går det også an å benytte disse i sin favør og for å se slankere ut.

- Belter, vesker og smykker kan trekke oppmerksomhet vekk fra områder man vil skjule, eller forsterke områder du vil fremheve, forklarer Mogseth.

8. Ikke glem undertøyet

Jo da, blonder og silke og sarte detaljer er både pent og sexy når det kommer til undertøy, men skal du kle deg for å se slankere ut, bør du velge undertøy som jobber hardt for deg.

- Man bør egentlig alltid starte innerst, og velge undertøy ut fra det man planlegger å ha på seg. Og her vil jeg absolutt anbefale å få hjelp av noen som er eksperter på området. Riktig BH kan gi utrolig effekt, mener Mogseth.

Og motsatt; en BH som ikke passer, kan gjøre at man ser både tyngre og mer uproporsjonert ut.

FAVORITTER: Hertuginne Kate bruker ofte de beige pumpsene sine - som gjør at bena hennes ser lengre ut.
FAVORITTER: Hertuginne Kate bruker ofte de beige pumpsene sine - som gjør at bena hennes ser lengre ut. Foto: FOTO: Stella Pictures

Shape-wear og en BH med riktig størrelse og fasong kan ha en utrolig effekt når det gjelder fasongen din, og vil selvsagt også være med på å styre hvordan klærne sitter på deg.

- Passform er alfa-omega når det kommer til å skape en illusjon av en slankere figur. Hvis man sørger for at det du har under passer perfekt og gjør det undertøyet lover, er mye av jobben allerede gjort, sier Mia Wahlastedt hos Triumph.

9. Kall inn proffene

Å be om hjelp kan være smart når det gjelder å lære å kle seg i klær og på en måte som er flatterende.

- Om du gjerne vil kle deg slankere kan det være en tanke å oppsøke profesjonelle, som stylister, personlige shoppere eller garderobeeksperter, råder Mogseth.

- Her må du gjerne få noen til å se på din gamle garderobe med nye øyne. Noe må ut, annet kan beholdes. Holdning må også jobbes med, og proporsjoner i stylingen.

Ikke glem at å føle seg trygg på det man har på seg og føle at man ser bra ut skinner gjennom.

- Selvtillit er viktig, og hvordan man bærer antrekket. Hverken Marilyn Monroe, Mette Marit eller Michelle Obama er en størrelse 36, understreker Mogseth.

Stylisten advarer mot «Trinny & Susannah»-feilen, hvor alt skal være åletrangt.

- Det må være balanse i antrekket. Finn en feminin og sexy look, uten at det blir «too much», avslutter han.

Les også:

Menn er programmert til å mene at dette er sexy

Slik jukser du deg til penere pupper

Slik puster du deg penere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning