Nettbutikker - stor guide

Digital shoppingguide

Budsjett, middels og eksklusivt. Vi gir deg den beste nettshoppingsguiden.

NETTBUTIKKER: Hatt fra Asos, kr 250, sko fra Christian Louboutin/Net-a-porter, kr 6500, veske fra Lanvin, kr 10109, cardigan fra H&M, kr 599, veske fra Zara, kr 599, ankelstøvletter fra Belle/Shopbop.com, kr 2022.
NETTBUTIKKER: Hatt fra Asos, kr 250, sko fra Christian Louboutin/Net-a-porter, kr 6500, veske fra Lanvin, kr 10109, cardigan fra H&M, kr 599, veske fra Zara, kr 599, ankelstøvletter fra Belle/Shopbop.com, kr 2022. Foto: Foto: Bulls og produsentene
Publisert Oppdatert

Ditt nye favorittantrekk er bare et klikk unna.

Budsjett

www.asos.com

Britiske Asos er ikke bare en nettshop, men heller et nettsamfunn tettpakket med inspirasjon og unike skatter.

Asos guider deg på enkelt vis, via sin "style finder", til de gode kjøpene. Slår du eksempelvis opp maksimalisme eller bryllupsgjest, viser Asos deg catwalkbilder og mulige antrekk til den gitte anledningen, blant annet stylet av andre Asos-kunder.

I kombinasjon med gode priser (som oppgis i norske kroner) og rimelig frakt, forblir Asos en favoritt - og en farlig fristelse.

www.hm.com

Ingen over og ingen ved siden av, Hennes og Mauritz er overlegne når det gjelder budsjettvennlige motekjøp.

Bor du i nærheten av et utsalgssted lønner det seg å besøke selve butikken, da frakt og levering koster femti kroner. Det alltid pågående salget på nettsiden er likevel verdt å holde seg oppdatert på, uansett om du bor på H&M.

www.freepeople.com

Fra et lagerbygg i USA, eksporteres hippieaktig og bohemriktig 70-tallsmote (og nestekjærlighet) rundt om i verden.

Kombinasjonen av peace 'n love, fotside kjoler og rask shipping har truffet oss rett i "favorittfeltet".

www.ellos.no

Her finner du merkeklær og Ellos sitt eget sortiment i en salig, men oversiktlig blanding.

www.laredoute.no

Noen ganger er ting bedre på fransk. Franske La Redoute tilbyr et rikholdig utvalg av både basis og trendplagg. Definivt verdt et besøk!

www.missguided.co.uk

Ser du en kjendis ikledd en fantastisk kjole, er sjansen stor for at du finner en budsjettvennlig versjon hos Missguided!

Missguided er både en nettbutikk og en stilguide, da de kategoriserer moten under kjendisnavn som Cheryl Cole - slik at du på enkelt vis kan "stjele stilen".

www.modekungen.se

Den svenske motekongen våger å være annerledes, er oppdatert på trendbildet, men mikser catwalk inspirasjonen med særegne designinnfall. Her kan du finne alt fra klassiske trenchcoats, til naglebesatte Gaga-solbriller - men det er jakkeutvalget vi stadig vender tilbake etter.

www.brandos.no

Denne skosiden kan by på det meste du måtte trenge på skofronten.Her finner du flere hundre varemerker, for eksempel Hunter, UGGs Australia, Hush Puppies, Dr. Martens og Sneaky Steve. Gratis frakt og retur er superbonus!

www.nelly.com

Med sitt brede sortiment og store merkeutvalg, har Nelly blitt manges bestevenninne. Spesielt god er hun på festtøy og tilbehør.

www.urbanoutfitters.com

Et høydepunkt på enhver Køben- eller Stockholmstur, men heldigvis alltid tilgjengelig på nett!

Urban Outfitters er suverene på hverdagskjoler og på ting du ikke trenger, men som du bare må ha. Et skjærebrett formet som en vinylplate, anyone?

www.zara.no

Zara er budsjettvennlig luksus! De rene snittene, det enkle designet og de fine prisene får kredittkortet til å brenne i lommeboka.

Blazerne og buksene ser skreddersydde ut, selv om de ikke er det. Slike synsbedrag liker vi!

Middels

ASOS: Har et kjempeutvalg for en litt slank lommebok.
ASOS: Har et kjempeutvalg for en litt slank lommebok.

www.acnestudios.com

Med plagg så flotte at kjeven faller til gulvet, er Acnes nettshop et digitalt skattekammer. Vi er spesielt begeistret for Acnes egen outlet, som det linkes opp til på "modersiden". Her kan du få anvendelige kunststykker, til halv pris.

www.fashionmixology.no

Med "T by Alexander Wang" og "Elisabeth & James" i designerstallen, skiller Fashionmixology seg ut som et sted hvor du kan handle vakkert design fra internasjonale navn - uten å måtte betale frakt! Heldigvis for oss holder Fashionmixology til i Norge slik at vi attpåtil kan benytte oss av bytterett, uten å måtte punge ut.

www.freudiankicks.no

Har du ikke mulighet til å besøke en av Prinsensgatens juveler, er butikken heldigvis representert på verdensveven også. Her snakker vi edgy og hverdagslig mote fra A til Å - eller fra A. P. C. til WOOD WOOD.

www.soleservice.no

Har du vært i Oslo sentrum, er Sole Service stedet hvor butikkvinduene sladrer om et fantastisk sneakerutvalg. Bor du utenfor Tigerstaden, sender de joviale gutta hos Sole deg opptil ti kilo med skomote for 70 kr ekstra. Med sin herlige miks mellom kvalitetssterkt streetwear og svensk minimalisme fra Acne og Whyred, er Sole Service et sted hvor du finner evigvarende favoritter - også for resten av kroppen.

www.shopbop.com

Shopbops sortiment er et lappeteppe av ulike merker - alt fra designere som Balmain og Jil Sander, til mer budsjettvennlige merker som Cheap Monday. Vi elsker australske MINKPINK, som kombinerer avslappet bohemisme med lave priser.

www.stylepaste.dk

Stylepaste kombinerer det beste fra flere verdener i sin nettshop. Her finner du musikk, mote, tilbehør og hudpleie i skjønn forening. Vi har lagt vår elsk på de feminine kjolene fra Masscob, som fraktes til Norge uten kostnad. Vær likevel oppmerksom på at salgsvarer kan ha en annen fraktpris.

www.sneakersnstuff.com

Som navnet røper, er Sneakers 'n' Stuff spesialister på kult fottøy. Ikke nok med at utvalget er godt (særlig Nike og Converse), men du kan også spare noen hundrelapper ved å bestille merkesko herfra. Husk likevel alltid å sjekke prisene innenlands før du bestiller, da skoene blir noe dyrere grunnet fortollingsavgifter og frakt.

www.miinto.no

Miinto.no gir deg muligheten til å handle fra nesten 100 faktiske butikker, online og samtidig! Med enkle tastetrykk kan du handle direkte fra butikker i Trondheim, Harstad, Sandnes - og resten av landet!

www.revolveclothing.com Gjennom Revolve Clothing får du tilgang til merker som ellers hadde vært vanskelig å oppdrive i Norge. Her finner du alt du kan ønske deg, og mye mer - mote, tilbehør og en herlig gal miks av ulike "gadgets". Revolve tilbyr også en finfin blogg med tonnevis av inspirasjon.

Dyrt

www.brownsfashion.com

FASHIONMIXOLOGY: Byr på mye for deg som vil bruke litt ekstra på klærne.
FASHIONMIXOLOGY: Byr på mye for deg som vil bruke litt ekstra på klærne.

Som en digitalisert versjon av landemerket Browns i London, tilbyr Browns Fashion mote fra de heteste (og dyreste) designermerkene som Balenciaga, Christopher Kane og Burberry Prorsum. Vær oppmerksom på høstsalget, da Browns pleier å ha kraftig reduserte priser!

www.luisaviaroma.com

Luksusshopping og eksklusive designerplagg i begrenset opplag. Luisavairoma er stedet hvor du kan skjemme deg bort, og i tillegg nyte gratis shipping!

www.mytheresa.com

My Theresa er en helligdom for alle luksusdyr, og nettstedet gjør også glitteret tilgjengelige for flere, gjennom sine store rabatter på designertøy og sko, i salgssesongen.

www.my-wardrobe.com

My Wardrobe tilbyr designerplagg, stilinspirasjon og salg - hele året. Vi har i tillegg lagt vår elsk på shoppingmenyen, som gir deg forslag til styling hvis du holder pilmarkøren over plagget.

www.net-a-porter.com

Med sin uslåelige presentasjon av designermote i et magasinformat, er Net-a-porter enhver fashionista sitt yndlingsnettsted. Luksushybriden presenterer sine brennhete nyheter og trender i sitt nettbaserte blad, som innholder fantastisk mote og unik stilinspirasjon. Sjekk også ut www.theoutnet.com, som er Net-a-Porters eget "l agersalg". Jimmy Choo, we want you!

Størrelser

Skal du kjøpe merkesko, lønner det seg å være sikker på størrelsen først. Skokjøp på nett kan være en kinkig affære.

På nettsiden www.convertworld.com får du hjelp til å omgjøre din norske skostørrelse til en utenlandsk enhet.

MY-THERESA: har et bredt utvalg for deg som har lit mer å rutte med.
MY-THERESA: har et bredt utvalg for deg som har lit mer å rutte med.

Flere av nettbutikkene tilbyr størrelsesguider, sluik at du kan måle deg fram til riktig størrelse.

Amerikanske størrelser er ikke nødvendigvis synonyme med de norske.

Frakt

Mange internasjonale nettsteder frakter til Norge uten kostnader. Vær oppmerksom på at salgsvarer kan ha en annen fraktpris.

Bor du i nærheten av utsalgsstedet, kan det lønne seg å besøke selve butikken.

Innenlands levering havner ofte på rundt femtilappen, som hos H&M.

Angrerett

Norske nettbutikker opererer alltid med 14 dagers angrefrist, i likhet med noen utenlandske.

Dette varierer likevel fra butikk til butikk, noe det lønner seg å være påpasselig med.

Moms og toll

Du kan spare noen hundrelapper ved å bestille merkeklær på nett. Husk likevel alltid å sjekke prisene innenlands før du bestiller, da kuppene blir noe dyrere grunnett merverdigavgift (moms), fortollingsavgifter og frakt.

Sjekk hvor mye du må betale ekstra på www.toll.no.

Handler du for under 200 kroner, slipper du å betale moms. I tilfeller hvor nettsteder tilbyr gratis frakt, kan det være lønnsomt å dele opp bestillingen i mindre forsendelser.

Les også:

Høstens må-ha plagg

12 hotte ankelstøvletter

Sminken som sitter

Hvilken størrelse er du på fransk, italiensk, britisk og amerikansk? Se vår store størrelsesguide.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning