Gillmat tilbehør

Smakfull sommermat til grillkvelden

Blomkålsalat og grillspyd som gjør grillmåltidet litt sunnere.

SUNT ALTERNATIV: Denne blomkålsalaten er et magrere alternativ til den klassiske potetsalaten. Lag heller hjemme enn å kjøpe i butikk!
SUNT ALTERNATIV: Denne blomkålsalaten er et magrere alternativ til den klassiske potetsalaten. Lag heller hjemme enn å kjøpe i butikk! Foto: FOTO: Desiree Andersen
Sist oppdatert
SUNT OG GODT: Deilige retter til sommerens grillkvelder.
SUNT OG GODT: Deilige retter til sommerens grillkvelder. Foto: FOTO: Desiree Andersen

Sommer og grilltid åpner muligheten for mange gode sommerminner, smakfulle opplevelser og sunne måltider.

Grilling i seg selv er en flott måte å tilberede både kjøtt, fisk og grønnsaker på, uten ekstra fett og med smak og næring godt inntakt.

Blomkålsalat

Et smakfult og magert alternativ til den klassiske potetsalaten. Denne krever ingen varmebehandlig og står fiks ferdig på bordet på maks ti minutter.

 

Du trenger:

1 blomkålhode

100 g frosne erter

5 redikker

Til dressingen:

3 dl ekstra lett rømme

4 ss sylteagurk

1 ss sitron

1 -2 ss sterk sennep

0,5 ts sukker

1 knipe salt

 

Slik gjør du:

1. Start med dressingen.

2. Hakk sylteagurk og bland sammen med de andre ingrediensene.

3. Kutt blomkålen opp i små buketter.

4. Miks inn dressingen og topp med erter og skivede redikker.

På spyd

BRUK DET DU HAR: Det meste av frukt og grønt går på grillen. Skjær opp, tre på og nyt.
BRUK DET DU HAR: Det meste av frukt og grønt går på grillen. Skjær opp, tre på og nyt. Foto: FOTO: Desiree Andersen

Grillspyd er morsomt for de små og gir de store uante serveringsmuligheter.

Bruk det du måtte ha i kjøleskapet av frukt og grønt. Ikke vær redd for å eksprimentere.

Dryss over litt olje, salt og favorittkrydderet før du legger det på grillen.

 

Les mer på bloggen til Desiree her!

Følg Kamille! På Instagram @kamillenorge og @kamillepuls. For å følge oss på Facebook klikk her!

Deilige sommerdesserter:

Denne saken ble første gang publisert 12/07 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også