Normalkroppen

– Vi må heie på normalkroppen!

Redaktør Liv Loftesnes (36) vil heller ha litt appelsinhud enn en følelse av ikke å være god nok.

KROPPSDEBATT: Det er hver enkelt sin rett å bestemme over egen kropp og hvordan den ser ut. Og ikke minst å føle seg flott i sin egen kropp, uten at andre skal føle seg forpliktet til å komme med innvendinger, mener redaktør Liv Loftesnes.
KROPPSDEBATT: Det er hver enkelt sin rett å bestemme over egen kropp og hvordan den ser ut. Og ikke minst å føle seg flott i sin egen kropp, uten at andre skal føle seg forpliktet til å komme med innvendinger, mener redaktør Liv Loftesnes. Foto: Foto: Anja Ka
Sist oppdatert
KAMILLE-BLOGGER: Helene Drage inspirerer Kamilles lesere med sunne og gode matoppskrifter, enkle treningstips og- øvelser og aktuelle temaer innenfor kropp, helse og trening.
KAMILLE-BLOGGER: Helene Drage inspirerer Kamilles lesere med sunne og gode matoppskrifter, enkle treningstips og- øvelser og aktuelle temaer innenfor kropp, helse og trening. Foto: Foto: Privat

– Skammer du deg ikke over å vise frem beina dine med så mange cellulitter? Jeg forstår ikke hvordan du tør å vise deg i shorts! var responsen da Kamille-blogger Helene Drage posta et bilde av seg selv på sosiale medier.

Det jeg lurer mest på er hvordan det går an å spørre om slikt.

For hva skjedde med folkeskikken? Hvor ble «vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg» av? Og hvor går grensa for shortsbruk, liksom? 

For å kunne skamme seg burde det jo være en eller annen form for skyldfølelse involvert. Men cellulitter er jo noe de fleste av oss skamløst nok har fra naturens side, uansett størrelse eller alder!  Det er som å si at jeg burde bruke niqab siden jeg har arr i ansiktet!

Føl deg flott i egen kropp!

Visst er det lov å være forfengelig og å ville vise den beste versjonen av seg selv til resten av verden. Det blir litt som den evige Facebook-debatten, det ligger i vår natur å bry oss om hva andre mener om oss.

Men det går en grense. Det er hver enkelt sin rett å bestemme over egen kropp og hvordan den ser ut. Og ikke minst å føle seg flott i sin egen kropp, uten at andre skal føle seg forpliktet til å komme med innvendinger!

Det er en øvelse som vi burde bli bedre til alle og en hver. For hvilke signaler sender vi, både til oss selv, våre medsøstre og ikke minst barna våre, når vi sitter foran tv´n og utbryter ting som: «Se, nå har hun jammen lagt på seg igjen!»?

Da Kamille i fjor høst laget saken «Under kjolen», der fem kjente kvinner viste sin normalkropp med budskapet «Du er god nok som du er», ble det stor ståhei. Spesielt bildet av søstrene Thorallsdottir på do var for sterk kost for mange. 

For oss var dette en tydelig bekreftelse på at vi trenger å bli minnet på den ekte, voksne kvinnekroppen. Den de fleste av oss har, men som vi så sjelden ser fordi vi gjemmer den bort for andre. Og hvorfor driver vi med det?

Alle former og fasonger

Når alt kommer til alt trenger min og din kropp akkurat det samme som alle andre kropper; mat og kjærlighet – også fra oss selv. 

Skjønnhet kommer i alle mulige slags former og fasonger. Jeg blir noen ganger lei av at det ene blir satt opp mot hverandre. En sunn og glad kropp er da vel vakker uansett?

Det er så trist at mange bruker så mye tid og krefter på å føle det motsatte. 

Vi kommer heldigvis aldri til å slutte å interessere oss for og se på hverandre – det er jo helt avgjørende at vi er opptatt av folk rundt oss. Men det er hvordan vi ser hverandre, og ikke minst oss selv, vi må endre på. Vi må heie på normalkroppen og hverandre!

For ærlig talt – gi meg heller litt appelsinhud enn en følelse av ikke å være god nok!

Vi er veldig stolte av å ha Helene med på Kamille-laget, følg henne på kamille.no og få med deg årets påskeutgave der hun snakker mer om dette med kropp og skam – og hvorfor det er så viktig å være glad i seg selv.

Se klippet av Helene da hun gjestet «God Morgen Norge» her!

Følg oss! Instagram: @kamillenorge og @kamillepuls. For å følge oss på Facebook klikk her!

Treningstips fra Helene Drage:

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også