Cellulitter og appelsinhud på lår

– Skammer du deg ikke over å vise frem beina dine med så mange cellulitter?

Blogger Helene Drage (27) tar et oppgjør med kroppshysteriet i samfunnet.

BLOGGER OG PERSONLIG TRENER: Helene Drage elsker å trene i shorts og forstår ikke hvorfor hun skal slutte med det på grunn av cellulitter.
BLOGGER OG PERSONLIG TRENER: Helene Drage elsker å trene i shorts og forstår ikke hvorfor hun skal slutte med det på grunn av cellulitter. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

På fredag bestemte personlig trener og blogger Helene Drage seg for å skrive et innlegg på sin egen blogg, etter hun fikk denne kommentaren fra en leser tidligere i uka:

«Jeg forstår ikke hvordan du tør å vise deg i shorts! Skammer du deg ikke over å vise frem beina dine med så mange cellulitter, særlig når du er personlig trener i tillegg!»

Det korte svaret: «Nei, jeg digger å trene å shorts for jeg har ingen verdens ting å skamme meg over!»

Innlegget er gjengitt i sin helhet med tillatelse fra Helene Drage.

– Jeg elsker å trene

Det er altså det korte svaret, men dette er jo en trenings- og motivasjonsblogg så jeg kan selvsagt ikke la det være med det, haha. Saken er at jeg er fullstendig klar over cellulittene mine, men jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre. Jeg har cellulitter på baksiden av lårene, og på forsiden også som dere ser på grunn av vektnedgangen.

Det er ting jeg ikke er fornøyd med angående kroppen min, ting jeg skulle ønske var annerledes, men jeg kommer meg dit. Sakte, men sikkert. Akkurat dette med cellulitter, DET bryr meg imidlertid ikke overhodet, og det er svært sjeldent noe jeg i det hele tatt tenker over.

SPREK: Helene Drage liker å holde seg aktiv og trener 5-6 dager i uka.
SPREK: Helene Drage liker å holde seg aktiv og trener 5-6 dager i uka. Foto: Foto: Privat

Jeg elsker å trene i shorts og capri, og hvorfor skal jeg la være kun fordi jeg har noen cellulitter?

Cellulitter, som kanskje kommer til å være der selv om jeg går ned 20 kg til, og som strengt tatt ikke sier noe om verken formen min eller helsen min? Til og med svært veltrente folk har cellulitter, det er faktisk helt normalt!

Hvorfor i all verden skal jeg skamme meg over det?! 80 prosent eller mer av alle kvinner har cellulitter i større eller mindre grad, enten du er tynn eller formfull, enten du spiser paleo eller lavkarbo, og enten du er 20 år eller 45 år.

Overflødig fett er ikke engang årsaken til appelsinhud, selv om det kan gjøre problemet mer synlig.

Til dere som opplever cellulitter som et stort problem så synes jeg det er veldig trist, og jeg mener ikke å trykke noen ned. Jeg personlig klarer imidlertid ikke å se problemet med dette. Det er utrolig trist at så mange bekymrer seg over dette når 99 prosent av menn ikke engang tenker over det.

Cellulitter handler om hvordan vi kvinner lagrer fett på kroppen. Appelsinhud er fett som har hopet seg opp i en endret hudstruktur. I underhuden skal det alltid finnes et lag fett. Dette fungerer som polstring, isolasjon og opplagsnæring.

Foto: Foto: Privat

Fettet ligger innkapslet i små bindevevs-rom mellom overhuden og musklene. I årenes løp vil disse bindevevsveggene bli stivere samt trekke seg litt sammen. Dette er årsaken til de karakteristiske inndragningene vi ser ved appelsinhud. (Kilde: nhi.no).

Ikke lov å være normal?

Hva det at jeg er utdannet personlig trener har med saken å gjøre aner jeg heller ikke. Personlige trenere er akkurat som andre mennesker, vi har valker her og der, cellulitter og ting vi ikke er fornøyde med.

Har jeg ikke lov å være normal nå som jeg er personlig trener? Skal jeg nå være perfekt fordi jeg har tatt et kurs for å lære mer om trening? Dersom noen velger vekk meg som personlig trener fordi jeg har cellulitter så er det ikke noe jeg kan gjøre med det. Jeg må jo bare håpe at de fleste velger personlig trener på bakgrunn av kunnskap, holdninger og verdier fremfor om vedkommende har noen valker eller andre «uperfektheter».

Så nei, jeg skammer meg ikke over cellulittene mine. Jeg jobber med å bli en bedre versjon av meg selv hver eneste dag, og hvorvidt jeg har cellulitter eller ikke sier ingenting om meg. Det sier ingenting om helsen min, styrken min, min mentale helse eller formen min generelt, det forteller kun at jeg er et normalt menneske som alle andre.

Jeg skal i hvert fall fortsette å trene i shorts, og det oppfordrer jeg dere til også dersom dere liker det! Ikke la noe så normalt som cellulitter skape for mye hodebry for dere, det er det faktisk ikke verdt <3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning