Solbeskyttelse

Kineserne tar solbeskyttelsen litt lenger

Når solkrem ikke er nok...

FACE-KINI: Hett som bare det i Kina. Vi, derimot, lurer på hva som er galt med god gammeldags solkrem.
FACE-KINI: Hett som bare det i Kina. Vi, derimot, lurer på hva som er galt med god gammeldags solkrem. Foto: Screenshot fra Youtube.com
Publisert Oppdatert

"Face-kini" blir det kalt, og er blitt en skikkelig snakkis på allverdens mer eller mindre seriøse nettaviser og blogger om dagen.

En face-kini er etter sigende Kinas nyeste strandmote. Men, skal vi tro NewsTransporter, som publiserte denne videoen på Youtube for et par dager siden, har den heldekkende ansiktsmasken visst vært på markedet i over fem år (!).

De kommer i alskens farger og mønster, og selges for omtrent 10-20 kr stykket. Noen syr de til og med selv, melder npr.org.

Masken brukes av både barn og voksne, menn og kvinner.

Beskytter mot solstrålene

Det er i provinsen Qingdao i Kina face-kinien har blitt observert. Kineserne selv sier at de bruker det for å beskytte huden mot solen.Så kan vi jo spørre oss; hva er galt med solkrem?

I videoen under forklarer NewsTransporter en del om fenomenet, og her får du også se mange bilder. Ta en titt, det er ganske, tja, hva skal vi si...spesielt? I hvertfall så annerledes og nytt for oss her i Vesten at den store nettavisen Mailonline.co.uk måtte sperre kommentarfeltet sitt da mange av kommentarene var i drøyeste laget. Andre nettsteder tar for seg årsaker til at face-kinien er problematisk, for eksempel at det kan bli bakteriedannelse på innsiden av masken som kan gi kviser og liknende.

At engasjementet er stort, er det i hvert fall ingen tvil om!

Se videoen her, og fortell oss hva du synes!

</p> </div>

Les også:

Hvor jålete er du?

Negleproffenes "hemmelige" våpen

Gjør du dette varer brunfargen lengre

Lag din egen bodylotion

Tre fine fletter du klarer å lage selv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning