Interiørblogger

Hvit eleganse

Blogger Janne Iversen inspirerer daglig sine 67 000 Instagram-følgere med bilder av sitt nesten 100 år gamle hus.

HVIT ELEGANSE: Interiørblogger Janne Iversen liker å kombinere hvitt med svart for et monokromt uttrykk.
HVIT ELEGANSE: Interiørblogger Janne Iversen liker å kombinere hvitt med svart for et monokromt uttrykk. Foto: Foto: Janne Iversen
Publisert Oppdatert

Janne Iversen (36)

Bor: Trondheim
Bakgrunn: Har bachelor i næringsmiddelteknologi. Nå er hun hjemmeværende på heltid med interiør og blogg som hobby.
Blogg: mittlillehjerte.com
Følg henne: @mittlillehjerte (Instagram)

Hver tirsdag presenterer vi et hjem i interiørserien «Inspirerende hjem». Sist tok vi en titt hos interiørkonsulent Katarina Larsen, og denne uka blir vi med hjem til interiørblogger Janne Iversen.

- Hvordan vil du beskrive stilen hjemme hos deg?

- Stilen min er skandinavisk og jeg har lagt min elsk på skandinavisk design. Fargepaletten er i hovedsak hvit med innslag av svarte kontraster. Jeg benytter lekker marmor og innslag av kobber og gull for å myke det hele opp. For å skape et helhetlig uttrykk liker jeg å innrede med grønne planter.

- Hva er ditt favorittsted i hjemmet?

- Jeg er veldig fornøyd med spisestuen vår, som også er mitt favorittrom. Her er det kontraster i svart-hvitt og kobberlampen over spisebordet er jeg veldig glad i. Spisestuen blir flittig brukt til både koselige måltider og barns aktiviteter.

Se bildegalleri nederst i saken!

Interiørblogger Janne Iversen.
Interiørblogger Janne Iversen. Foto: Foto: Janne Iversen

- Hvorfor startet du å blogge?

- Jeg begynte å blogge i 2012, etter å ha lest mange blogger. Jeg syntes det var gøy å følge alle de flotte bloggene, og derfor bestemte jeg meg for å starte å blogge selv – for å dele og inspirere andre med mitt hjem.

- Hva er ditt must-have i hjemmet?

- Jeg simpelthen elsker å ha snittblomster rundt meg, gjerne syrin og peoner, som er plukket fra egen hage. Du finner nesten alltid en bukett crispy tulipaner på bordet mitt

- Hvorfor er interiør viktig for deg?

- Interiør gir meg masse energi, og jeg føler at jeg får utløp for min kreativitet gjennom bloggen. Jeg elsker å style og jeg liker å ha det «pent» rundt meg og skape et hjem for meg og mine. Siden jeg er hjemmeværende, er det viktig å ha en hobby som gir meg masse energi. Jeg er i mitt rette element når jeg går inn i min egen «interiørboble».

- Hvor henter du inspirasjon fra?

FAVORITTROM: Spisestua blir flittig brukt til både koselige måltider og barnas aktiviteter, forteller Janne.
FAVORITTROM: Spisestua blir flittig brukt til både koselige måltider og barnas aktiviteter, forteller Janne. Foto: Foto: Janne Iversen

- Jeg henter inspirasjon fra naturen, magasiner, nettet og når jeg reiser til utlandet.

- Hvordan kan man få sin egen, personlige stil?

- Ved å tilføre bilder av forskjellige motiv. Innrede med din egen stil, som passer deg selv best.

- Hva er ditt favorittmateriale?

- Mitt favorittmateriale er krøllete linstoff til duk, servietter og sengetøy. Jeg synes det er så mykt og det gjør den litt stramme stilen noe lunere.

- Favorittfarge?

- Som man ser på bildene fra bloggen og Instagram-profilen min, så er det hvitt som er min favorittfarge. Jeg synes hvitt er en så ren og delikat farge, den gir uttrykk for en renhet som jeg trives veldig godt med. Jeg liker å kombinere hvitt med svart for et monokromt uttrykk. Jeg bare elsker kontraster som dere ser! Ellers synes jeg stilen mykes opp med metaller som kobber og gull. Selvsagt en dæsj med lekker marmor for å skape en glamorøs «look».

SKANDINAVISK: Fargepaletten hjemme hos Janne er i hovedsak hvit med innslag av svarte kontraster. Bloggeren benytter marmor og innslag av kobber og gull for å myke det hele opp.
SKANDINAVISK: Fargepaletten hjemme hos Janne er i hovedsak hvit med innslag av svarte kontraster. Bloggeren benytter marmor og innslag av kobber og gull for å myke det hele opp. Foto: Foto: Janne Iversen

- Har du et enkelt DIY-tips å dele?

- Hvis du ønsker å gi en overflate en ny look, for eksempel et bord eller en benk, kan du legge marmorfolie på overflaten. Jeg har selv gjort det på tv-benken og mac-en, her er det bare fantasien som setter grensene. Veldig kult!

- Hvilke blogger leser du?

- Jeg er for tiden mest på Instagram, der følger jeg veldig mange dyktige og inspirerende kontoer. Det er en veldig enkel og rask måte å holde seg oppdatert på og å selv legge ut bilder. Jeg har rundet 67k følgere nå og synes det er helt utrolig! Vet at mange stadig flagger det at følgertall ikke betyr noe – men jeg blir oppriktig glad for at så mange vil følge meg!

- Hva er ditt beste interiørtips?

- 1. Innred kjøkken og bad i nøytrale farger. Så kan detaljene skinne!

- 2. Velg heller én designer stol enn to som vil utkonkurrere hverandre.

STILRENT: Janne har innredet stua med en myk skinnfell og blomster for å myke det hele opp.
STILRENT: Janne har innredet stua med en myk skinnfell og blomster for å myke det hele opp. Foto: Foto: Janne Iversen

- 3. Få et trendy uttrykk ved å ta inn lamper, møbler og detaljer.

- Beste bruktkupp?

- Det beste bruktkuppet jeg har gjort er huset vårt som snart er 100 år gammelt. Her får jeg utfordret meg i massevis, siden jeg gjør det meste av oppussingsjobben selv. Jeg har lært meg å se helheten og ikke se meg blind på hvordan det er, i forhold til hvordan det skal bli. Det er ikke bestandig like enkelt å se løsninger og hvilke muligheter jeg har. Jeg må nok innrømme at flere av prosjektene mine har jeg gjort både to og tre ganger før jeg har vært fornøyd.

- Hva drømmer du om?

- Mange av mine drømmer har gått i oppfyllelse, som egen enebolig i Trondheim og leilighet i Spania. Friske og glade barn med en samboer som støtter min store lidenskap for interiør. Det jeg drømmer om for tiden er «egget» av Arne Jacobsen.

- Billig eller dyrt?

- En god miks. Da kan jeg bytte ut de billige tingene litt oftere, mens jeg sparer til noe som er litt dyrere. Jeg ser på design som kunstverk og faller for stoler som gjør mye ut av seg.

- Hva vil vi aldri seg hjemme hos deg?

- Alle har vel en hemmelighet i interiøret, og jeg har en svart skinn recliner som samboeren bruker. Den får dere aldri se på bildene mine.

LEKRE DETALJER: Janne har valgt å innrede med nøytrale farger og lar detaljene komme til sin rett.
LEKRE DETALJER: Janne har valgt å innrede med nøytrale farger og lar detaljene komme til sin rett. Foto: Foto: Janne Iversen

- Foretrekker du nytt eller vintage?

- Jeg foretrekker gjerne at det er nytt, da det er min stil.

- Dyreste kjøp?

- Det må være Montana-skapene mine som er bestilt på mål.

- Hvis du kun fikk velge deg ett interiørobjekt, hva ville det vært?

- Det jeg ønsker meg mest fortiden er Egget fra Arne Jacobsen. Grunnen til det er at jeg elsker den klassiske stilen og de fine linjene stolen har. Stolen ville passet helt perfekt inn i stuen vår. Jeg har satt av plass til den. For å si det sånn, den sorte reclineren til mannen min kommer til å forsvinne!

- Perfekte vertinnegave?

- Jeg liker veldig godt å kjøpe friske blomster når jeg drar på besøk.

- Hvem er din design-helt?

DETALJER: Janne elsker å ha snittblomster rundt seg, og har nesten alltid en bukett crispy tulipaner på bordet.
DETALJER: Janne elsker å ha snittblomster rundt seg, og har nesten alltid en bukett crispy tulipaner på bordet. Foto: Foto: Janne Iversen

- Min favoritt for tiden er helt klart Arne Jacobsen. Han har designet så mye stilig og tidløst inventar. Han var virkelig forut sin tid da han designet for eksempel Egget på 50-tallet. Jeg har flere av hans lamper og kan nesten ikke forstå at disse ble designet for så lenge siden.

- Hva er din favoritt interiørbok?

- Det er coffetable-boken fra Channel, som passer inn overalt. Jeg bare elsker den!

Bla fra høyre mot venstre for å se flere bilder!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning