Ta en hårmineralanalyse

Håret har svaret

En liten hårlokk kan fortelle deg hva du mangler av vitaminer og mineraler.

Hårmineralanalyse er en enkel metode for å finne ut din vitamin- og mineralbalanse.
Hårmineralanalyse er en enkel metode for å finne ut din vitamin- og mineralbalanse. Foto: Foto:iStockphoto
Publisert Oppdatert

De fleste av oss velger å ta en multivitamin- og mineralpille om dagen i den tro at den dekker vårt behov. Disse pillene er laget med tanke på at vi allerede har en god mineralbalanse, men det er det mange som ikke har.

Ved å ta en hårmineralanalyse finner du enkelt ut om du er i ubalanse. Den gir deg svaret på hvilke vitaminer og mineraler du mangler , og minst like viktig, hva du har for mye av.

Du kan faktisk påvirke balansen negativt ved å ta vitaminer og mineraler du ikke trenger.

Hva er en hårmineralanalyse?

Mange kaster bort penger på vitaminer og mineraler de ikke trenger.
Mange kaster bort penger på vitaminer og mineraler de ikke trenger. Foto: Foto: iStockphoto

Tre cm av håret ditt sendes til Trace Elements Inc. Dette er et føderalt autorisert laboratorium i USA og de utfører analysen.

Legen/terapeuten din får så en rapport tilbake som bla forteller om mengden av ulike mineraler og forholdet mellom dem. Du får også vite om du har for mye tungmetaller i kroppen og hvilken metabolsk type du er. Ut ifra dette skreddersys det et program av kosttilskudd og hva man bør spise og ikke spise for å rette opp i ubalansene.

Dette programmet går man på i to-tre mnd før man tar en ny test.

Holder det ikke bare å spise sunn og variert kost?

Kvaliteten på maten er redusert fordi mange driver et aggressivt jordbruk som utpiner jorda. Vår evne til å ta opp næringsstoffene fra maten er også blitt dårligere.

Genetiske faktorer og din metabolske type påvirker også dine ernæringsbehov. Dette gjør at det som er sunt for en person ikke nødvendigvis er sunt for en annen.

Det er mange som går rundt med helseplager og sykdommer som man kan bli kvitt ved å få vitamin- og mineralbalansen i orden.

Kan man ikke bare gå til legen å ta en blodprøve for å sjekke balansen?

Blodprøver gir bare informasjon om mineralforekomsten akkurat der og da. Hvis du for eksempel nettopp har spist en banan, kan prøven vise en høy kaliumverdi, til tross for at du egentlig trenger et kaliumtilskudd.

Hårmineralanalysen vil derimot vise mengden av kalium i kroppen over tid - ikke bare hva du har spist den aktuelle dagen.

En del allmennpraktiserende leger er skeptiske til om hårmineralanalyse er en pålitelig testmetode. Hvorfor?

Hårmineralanalyse som metode har slitt med å bli anerkjent innen medisinen, men dette er i ferd med å endre seg. Metoden har hatt over tusen omtaler i ulike vitenskapelige tidsskrift over hele verden som dokumenterer og gir støtte til påliteligheten.

Analysen er godkjent som bevis i rettssaker og det statlige Folkehelseinstituttet i Norge tilbyr den for påvisning av medikament- og rusmiddelrester i håret.

Denne offentlige anerkjennelsen av håranalysens muligheter innen medisinen baner vei for at stadig flere leger tar i bruk denne metoden i tiden som kommer.

Her finner du mer info og hvilke leger og terapeuter som tar hårmineralanalyser: www.haranalyser.com

Les også:

Guide til vitaminene du trenger

Velg riktig kosttilskudd til barn

Tungmetaller i drikkevann

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning