Kvinner i størrelse 42

Gjett hva disse jentene har til felles

Alle er i størrelse 42. Her er stylistens tips.

FLOTTE JENTER: Siri Gromstad Ulstrup, Aslaug Sannes Øverbø, Anette Munoz, Theresa Maria Sperre og Vibeke Stiansen er alle en størrrelse 42.
FLOTTE JENTER: Siri Gromstad Ulstrup, Aslaug Sannes Øverbø, Anette Munoz, Theresa Maria Sperre og Vibeke Stiansen er alle en størrrelse 42.
Publisert Oppdatert
STØRRELSE 42: Siri Gromstad Ulstrup.
STØRRELSE 42: Siri Gromstad Ulstrup. Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Lykkelige!

I en undersøkelse, ble 3000 britiske kvinner spurt om hvor lykkelige og tilfredse de var med familie- og yrkesliv.

Så sorterte de kvinnene etter deres klesstørrelse.

Kvinnene i størrelse 42 var de som var mest fornøyde med eget utseende, og nesten halvparten sa de var svært tilfredse med karrieren.

En tredel rangerte kjærlighetslivet sitt som så bra det kan bli.

Kamille har plukket ut fem flotte norske kvinner, og spurt dem om hvordan de synes det er å være en størrelse 42.

Siri Gromstad Ulstrup - str. 42

Navn: Siri Gromstad Ulstrup

Alder: 37

Størrelse: 42

Høyde: 163 cm

Bor: Stathelle

Sivilstand: Gift, tre barn

Yrke: Sykepleier

Ingen utfordring

- Nå har jeg gått opp en skostørrelse for hver unge, så nå skal jeg ikke ha fler, ha-ha! Neida, vet du, jeg har ingen utfordringer med meg selv, jeg! Jeg vet hva jeg ser bra ut i, problemet er bare at de klærne ikke finnes i butikkene, for der finnes bare siste mote.

- Der er særlig kjedebutikker verstingene. Klærne kan absolutt være med på å bestemme om jeg har en god eller dårlig dag. Men det beste man kan ta på seg, uavhengig av alle størrelser, er et stort og varmt smil. Jeg har ingen problemer med størrelsen min, jeg synes kvinnelige former er flott, og synes alle burde være stolte av kroppen sin.

- Jeg tror veldig på budskapet om at alle ser bra ut, bare de tror det selv. Og jeg er så fornøyd, jeg har alt jeg trenger. Så hvorfor skulle jeg la en slik fille-ting påvirke meg?

Stylistens tips:

Kjersti Andreassen er stylist, og har funnet klærne til kvinnene i denne saken.

- Siri har jeg stylet i en smal kjole selv om hun synes brede hofter er et problem. Et bredt belte vil ta oppmerksomheten bort fra dette området. A-formede topper er heldig til hennes fasong og mørke farger vil gi en illusjon av å være smalere.

Aslaug Sannes Øverbø - str. 42

STØRRELSE 42: Aslaug Sannes Øvrebø.
STØRRELSE 42: Aslaug Sannes Øvrebø. Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Navn: Aslaug Sannes Øverbø

Alder: 29

Størrelse: 42

Høyde: 180 cm

Bor: Sandnes

Sivilstand: Kjæreste

Yrke: Lærer

Høy og stolt

- Jeg er fornøyd! Og det synes jeg alle andre jenter burde være også, i stedet for å fokusere på det de tenker er feil med dem selv. Jeg gidder ikke bruke energi på å presse meg ned en størrelse når det ikke er sånn kroppen min er laget. Jeg er tilhenger av en sunn livsstil, men veldig motstander av slanking.

- Selvfølgelig har også jeg hatt hang-ups i oppveksten, men nå som jeg snart er 30, driter jeg i det. Jeg føler at jeg er proposjonert til størrelsen min. Jeg har alltid vært høy og kraftig, og har alltid fått mange komplimenter for det.

- Tidligere kunne jeg lett henge meg opp i hva andre mente om at jeg ikke er liten og spinkel, men nå kunne jeg ikke brydd meg mindre. Jeg syns synd på de som bruker livet sitt på å være misfornøyd. Jeg synes det er kjempe-uheldig at folk henger seg opp i et tall. Det fineste er jo at folk er forskjellige! Jeg kler meg i akkurat det samme som alle andre, og bruker ikke empireliv, som stylister ofte an-befaler til min kroppsfasong. Telt er ikke fint på noen, og det trenger vi ikke kle oss i. 50 eller 100 kilo - det ene er ikke bedre enn det andre. Så lenge de utstråler selvtillit og trygghet ser alle bra ut!

Stylistens tips:

- Aslaug har stor byste og er derfor finest uten dype utringinger. Hun kler figurnære plagg som framhever hennes former. Her er for øvrig Kamilles egen størrelsesguide!

Anette Munoz - str. 42

Navn: Anette Munoz

STØRRELSE 42: Anette Nystad Muñoz.
STØRRELSE 42: Anette Nystad Muñoz. Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Alder: 36 år

Størrelse: 42

Høyde: 176 cm

Sivilstatus: Gift, to egne barn, og et barn i besøkshjem annenhver helg

Bor: Bergen

Yrke: 60 % kontormedarbeider i det rusforebyggende prosjektet Sterk&Klar og 40 % som frivilligkoordinator/daglig leder ved Sammen Senteret på Laksevåg.

Alltid vært kraftig

- Det er få som tror jeg er størrelse 42, fordi jeg har høyden, og fordi jeg trener litt. Jeg har vært like høy som dette siden jeg var 12, og jeg har alltid vært kraftig, men frem til min første graviditet, var jeg en 38/40. Etter to barn har jeg ikke kommet ned dit igjen.

- I oppveksten ble jeg en del mobbet, blant annet fordi jeg var stor, så det har alltid hengt over meg. Jeg har en venninne, som når hun nådde størrelse 44, begynte å klippe av lappene der størrelsen stod. Hun ville bare slippe å se det tallet, og det forstår jeg. Jeg prøver iherdig å overbevise meg selv om at jeg er god nok som jeg er.

- Selv om jeg får høre mye positivt, tar jeg nok lettere til meg det negative på grunn av det jeg opplevde i oppveksten. Da jeg fikk muligheten til å være med her, tenkte jeg «hvordan skal jeg få det til?» Men så sa jeg til meg selv: Fordi jeg skal! Jeg fortjener det. Jeg er så vant med å tenke på alle andre, dette er bare for meg!

Stylistens tips:

- Anette ville gjerne skjule magen, og siden hun er høy kan hun med fordel bruke lange vide kjoler med empireliv. Topper med volum kombinert med smale bukser vil fremheve hennes lange bein.

Theresa Maria Sperre - str. 42

Navn: Theresa Maria Sperre

Alder: 40 år

STØRRELSE 42: Mia Sperre.
STØRRELSE 42: Mia Sperre. Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Størrelse: 42

Høyde: 158 cm

Sivilstatus: Singel, to barn

Bor: Bergen

Yrke: Senior kundekonsulent, salgsupport i Tryg. Skriver bloggen miesmirakler.blogspot.com

Liten har fordeler

- Det er uvant for meg å være størrelse 42, for da jeg var yngre, pleide jeg å være størrelse 34/36. Etter at første barnet kom, gikk jeg tilbake til normalstørrelsen, men vekten økte etter barn nummer to.

- Jeg er mest fornøyd med puppene og rumpa mi, men det som kan være irriterende ved å være en størrelse 42, er at når det er salg i butikkene, er ofte den størrelsen utsolgt. Det er nok en veldig vanlig størrelse i Norge. Samtidig må jeg tenke mer når jeg handler nå, enn det jeg måtte før, for buksene er alltid for lange, og det samme er ermene på genserne. Derfor må jeg alltid tilpasse klærne i etterkant ved å sy og brette opp. Jeg synes det er ganske rart at det ikke finnes avdelinger på klesbutikker i Norge som har «petite» klær i alle størrelsene. Det har de jo i andre land, men kanskje det er flere i Norge som er høye?

- Andre ulemper med å være liten, er at klærne av og til henger veldig høyt oppe i butikken, så jeg rekker dem ikke. Men da går jo bare den butikken glipp av et salg. Det har jo sine fordeler også. Som liten kan jeg gå i skyhøye hæler, det er et stort pluss! Jeg har god plass på fly, og nå, siden jeg er singel, kan jeg jo vite at de aller fleste menn er høyere enn meg. Og det er jo en fordel!

Stylistens tips:

- Therese Maria er forholdsvis lav, så for å gi en illusjon av at hun er høyere har jeg valgt mørke farger og sko i samme farge som strømper og bukse.

Det er viktig å ikke velge for store og vide plagg som vil skjule figuren.

Vibeke Stiansen - str. 42

Navn: Vibeke Stiansen

Alder: 39

Størrelse: 42

UTFORDRINGER: Som moteansvarlig i et blad, er jeg veldig positiv til å bruke større modeller, men da må jeg hente klær i butikkene, for prøvekolleksjoner er alltid i 36. Og innen leserne da går i butikkene, kan klærne være utsolgt.
UTFORDRINGER: Som moteansvarlig i et blad, er jeg veldig positiv til å bruke større modeller, men da må jeg hente klær i butikkene, for prøvekolleksjoner er alltid i 36. Og innen leserne da går i butikkene, kan klærne være utsolgt. Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Høyde: 178 cm

Sivilstatus: Kjæreste, to barn

Bor: Kolbotn

Yrke: Mote- og skjønnhets-ansvarlig i magasinet Alt for damene

Selvtillit kommer innenfra

- For meg er det veldig uproblematisk å være en størrelse 42, i enkelte klesmerker er jeg også 44 eller 40. Jeg er jo høy, så det er fordelt utover, og jeg har lært meg hvordan jeg skal fremheve trekk, eller skjule det jeg ønsker å skjule. Jeg synes ikke det er så viktig hvilket nummer som står på merkelappen bak i nakken, det viktigste er at man føler seg vel i det man har på seg. Selvtillit kommer som kjent innenfra, og det viktigste er at klærne sitter bra på den kroppen man har.

- Klart jeg hadde komplekser da jeg var yngre. Jeg har foreksempel ikke mye pupper. Nå som jeg er eldre, tenker jeg heller på at jeg har ammet to barn, men kan likevel når som helst gå uten bh. Det synes jeg ikke er så verst! Jeg er stort sett fornøyd generelt, og føler meg heldig som har den figuren jeg har, når jeg har født to barn, aldri har trent og er veldig i mot slanking.

- Men mitt personlige, beste triks, er høye hæler. Da får jeg en helt annen, stolt holdning. Kunsten å kle seg riktig, tror jeg har mye å si for selvfølelsen, spesielt i livsfaser hvor man tenker mer på andre, som for eksempel i småbarnsfasen, da man kan trenge å også ta vare på seg selv. Da kan det være en vel verdt investering å fornye noen plagg. Folk tror nok ofte at det som skal til for å føle seg bra, er at de må gå ned ti kilo. mend et kan være nok å ta en tur til frisøren. jeg klippet meg nylig, og fikk masse ekstra energi!

Stylistens tips:

- Tenk balanse! Har du vid overdel, er det bra med en tights under. Eller motsatt. Har du midje, kan du framheve den med et belte, og innsvingete topper kan skape illusjon av en midje.

Les også:

Slik finner du din størrelse

Farg håret hjemme!

Test deg selv: Hvor jålete er du?

FLOTTE JENTER: Siri Gromstad Ulstrup, Aslaug Sannes Øverbø, Anette Munoz, Theresa Maria Sperre og Vibeke Stiansen er alle en størrrelse 42.
FLOTTE JENTER: Siri Gromstad Ulstrup, Aslaug Sannes Øverbø, Anette Munoz, Theresa Maria Sperre og Vibeke Stiansen er alle en størrrelse 42.

Denne hårfargen ble best i test

Slik tørker neglelakken raskere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning