Dots iskakedrøm
Her er oppskriften på Dots iskakedrøm.
Sendt inn av: Margrete Birkelan
Ingredienser:
Bunn:
- 125 g smør
- 1,5 dl hvetemel
- 4 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 3 dl sukker
Iskrem:
- 1 pakke med dots (jeg valgte å bruke min favoritt, doble brownie-cookies)
- 3 dl kremfløte
- 4 eggeplommer
- 4 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
Pynt:
Valgfrie bær ( jeg valgte friske rips og blåbær)
Framgangsmåte:
- Smelt smøret. Bland mel, kakao og vaniljesukker og rør det i. Pisk eggene lett sammen og rør dem i sammen med sukkeret.
- Kle bunnen av en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og smør godt. Hell røren i, og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Avkjøl bunnen.
- Visp fløten stiv og sett den kald. Visp eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
- Bland forsiktig inn kremen i eggedosisen. Tilsett grovknuste dots-kjeks.
- Ha blandingen i samme form som den avkjølte kakebunnen, og la den stå i fryseren i minst tre timer.
- Når kaken har frosset er det bare å ta den ut av formen og drysse over sommerens friske bær - og voilà, du har en forfriskende sommerdessert!
Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.