BLOGG: Strikk meg her og strikk meg der

Er du en av dem som lider av strikkedilla?

Denne fine jakka kan du strikke selv. Strikkeoppskriften finner du i Kamille nr. 1 2013.
Denne fine jakka kan du strikke selv. Strikkeoppskriften finner du i Kamille nr. 1 2013. Foto: Ina Agency
Publisert Oppdatert
Hedda 12 år. Allerede merket for livet av strikking.
Hedda 12 år. Allerede merket for livet av strikking. Foto: Privat

Jeg hater å strikke.

Haaater det! Vet ikke hva slags pinner jeg skal bruke. Skjønner ikke hvorfor det finnes så mange forskjellige garntyper. Og de strikkeoppskriftene? HVEM forstår seg på sånt!?

Sist gang jeg strikket var i 1990.

Jeg gikk i sjette klasse, var 12 år, hadde store peace-øredobber i ørene og Grorud-palme i panneluggen. Det var siste året på barneskolen og klassekontakten hadde bestemt at vi skulle strikke et lappeteppe til frøken i avskjedspresang.

Strikke et lappeteppe.

Hun bestemte også at jentene skulle strikke fire lapper og guttene skulle strikke én. Det fikk selvsagt feministen i meg til å se rødstrømperødt!

Men til tross for tenners gnissel, tårer og sterke argumentasjoner om likestilling; Det ble som det ble. Jeg måtte strikke fire lapper. Guttene slapp unna med én.

Så mitt siste strikkeminne er at jeg satt ved kjøkkenbordet og gråt og strikket de fire lappene om og om igjen. For ble det litt for stramt der eller et hull der kom moren min og dro det opp igjen. Fint skulle det være!

Sånt gjør noe med en strikkemotivasjon.

Etter dette har det ikke kunnet falle meg inn å engang ta på et strikketøy igjen.

Line, som jobber som interiøransvarlig her i Kamille, har i utgave nr. 1, 2013, ordnet en strikkeoppskrift i bladet. Det er sånt jeg vanligvis omtrent ikke legger merke til, da håndarbeid er noe jeg velger å ta avstand fra.

Line er mat- og interiøransvarlig i Kamille. Her sitter hun med 2013s første utgave av Kamille. I det nummeret finner du en strikkeoppskrift til en kjempefin cardigan.
Line er mat- og interiøransvarlig i Kamille. Her sitter hun med 2013s første utgave av Kamille. I det nummeret finner du en strikkeoppskrift til en kjempefin cardigan. Foto: Kamille

Denne siden la jeg derimot merke til på grunn av bildet av den kjempefine jakka.Tenkte jeg skulle se på prisen og hvor jeg kunne kjøpe den. Da jeg så at jeg måtte lage den selv, bladde jeg selvfølgelig kjapt videre.

Dette blogginnlegget er skrevet av:

Hedda Bjerén (34) som jobber som redigerer i Kamille. Hun bor i Oslo med sønnen sin, Didrik, på 10 år og deres franske bulldog, Snoopy.

Men så la jeg merke til det store engasjementet på Facebook-siden vår. Den ene etter den andre har etterlyst hvilken garntype som er best å bruke, og flere har lest på diverse blogger at folk har begynt på dette strikkeprosjektet, og etterspør nå hvilket blad denne oppskriften står i.

Kjenner jeg begynner å bli litt misunnelig på alle disse damene som snart skal gå rundt i denne kjempefine jakken.

Ok da, så innrømmer jeg at grunnen til at jeg hater å strikke er jo at jeg ikke kan det!

Tok med meg en kopp kaffe, fortalte min tåredryppende strikkehistorie til Line, og sa at jeg jo aldri kom til å klare å begynne å strikke og at jeg ikke skjønner meg på folk som holder på med sånt tåpelig håndarbeid.

Hun forklarte at det egentlig ikke er så komplisert som det ser ut til. Fortalte at de mystiske p-ene og m-ene i strikkeoppskriftene faktisk betyr noe, og at oppskriften i Kamille er kjapp og enkel og absolutt en nybegynner som meg verdig.

Den kan visstnok strikkes med store strikkepinner, noe som viser seg å bety at jakken blir mye kjappere ferdig. Det er å anse som et stort pluss, spør du meg. Og mye av strikkingen er sånn rett-opp-og-ned-strikking, omtrent som når man strikker et skjerf. Det høres jo med en gang mye mer overkommelig ut. Også et pluss. Det er visst også mye hjelp og gode råd å få i garnbutikker.

Her er er kjapp innføring av hva forkortelser og ord i strikkeoppskriftene betyr:

(man kan jo bli skremt av mindre)

  • p = pinnne
  • m = maske
  • arb = arbeidet, altså det du holder på å strikke, i dette tilfelle jakken
  • g eller ggr = ganger
  • felle = å ta av maskene

Kanskje det ikke er så uoverkommelig at den jakken havner i skapet mitt likevel?

Strikker du? Kommenter i feltet under! :-)

Legg gjerne ut bilde av strikkeresultatet eller -starten på instagram! Vil veldig gjerne se! Husk å tagge bildene med #KamilleNorge Er du ikke på Instagram enda, og trenger råd til å komme igang, finner du hjelp til dette her.

Du er også hjertelig velkommen til å poste bildene på vår Facebook-side.

Og PS! I Kamille nr. 3 kommer det en strikkeoppskrift til. Bare å glede seg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning