BLOGG: Du er god nok som du er!

For tynn. For tjukk. For mye. For lite. Vi måles på alle livets områder. Men har du tenkt på at du kan være god nok akkurat som du er?

BLOGG: Bli med bak kulissene, da vi tok disse bildene av fire flotte damer.
BLOGG: Bli med bak kulissene, da vi tok disse bildene av fire flotte damer. Foto: Oda Berby
Publisert Oppdatert

Dette med å senke skuldrene, fire på kravene og å minne deg selv på at Hei! Du er god nok akkurat sånn du er! Det er et tema som er viktig for oss i Kamille-redaksjonen.

Nettopp derfor finner du ikke slankereportasjer i bladene våre, og nettopp derfor rasket vi sammen fire forskjellige damer som er helt perfekte - akkurat sånn som de er.

Her får du bli med bak kulissene, da vi tok bilder av komiker Henriette Steenstrup, billedkunstner Kaja Norum, soulsanger Elisabeth Vatndal og kantinedrifter June Børve til en reportasje om kropp og selvbilde.

Kaja Norum kom morgenfrisk inn fra kulda og tok forslagene våre om å kun ha på seg ullundertøy på bildet på strak arm. Siden hun i bildene sine maler nakne kropper, og har stått masse modell selv, blant annet for læremesteren Odd Nerdrum, har hun et avslappet forhold til kropp. I fotostudioet ventet fotograf Oda og assistent Kyrre på dagens første modell.

Og her trengtes ingen oppvarming! Kaja slappet av fra første øyeblikk, til Odas og Kyrres store begeistring.

OPPE VENSTRE: Fotograf Oda Berby var både høyt og lavt! OPPE HØYRE: Kristin Barlindhaug gjør Kaja klar for covershoot. NEDE VENSTRE: Assistent Isabell sjekker at håret ligger som det skal. NEDE HØYRE: Moteansvarlig Tonje Norum presenterer stylingen for Kaja Norum.
OPPE VENSTRE: Fotograf Oda Berby var både høyt og lavt! OPPE HØYRE: Kristin Barlindhaug gjør Kaja klar for covershoot. NEDE VENSTRE: Assistent Isabell sjekker at håret ligger som det skal. NEDE HØYRE: Moteansvarlig Tonje Norum presenterer stylingen for Kaja Norum. Foto: Kamille

Kaja ble dessuten valgt til å være denne utgavens covermodell, og denne gangen lagde vi ikke bare én forside, men to! Vi spurte dere på Facebook hva dere mente om de forskjellige forsidene, og reaksjonene lot ikke vente på seg! Meningene er mange og delte. Har du ikke sagt hva du mener, så kom med det! Enten i kommentarfeltet nedenfor her, under bildet vårt som ligger ute på Instagram eller på Facebook-siden vår.

Trenger du hjelp til å komme igang med Instagram? Se her! Her er alt du trenger å vite.

Men, hvor ble det av kaka?! Vi hadde gått og siklet og ventet på cover-kaka siden AD-Runhild viste oss et inspirasjonsbilde hun hadde funnet og sendt til konditorene. Bare tenk deg; Lag på lag med marengs, krem, appelsin, bær. Nam!

Si din mening på Facebook-gruppen vår du også!
Si din mening på Facebook-gruppen vår du også! Foto: Kamille

Kaka kom, og mens Tonje fristet både fotografene og oss andre med den, var neste flotte kandidat på plass i sminkestolen. Elisabeth Vatndal hadde hatt syngejobb seint kvelden før, og hva var vel bedre da enn å bare la seg dulle og stelles med av makeup-artistene Kristin og Isabelle?

Hvis du så på The Voice i fjor vår lot du deg kanskje også sjarmere av soulstemmen og den smittende scenesjarmen til Elisabeth? Til vanlig deler hun tiden sin mellom synging og arbeidet i en barnehage. Hun er veldig opptatt av å formidle til barn i tidlig alder at de er gode som de er, tykk eller tynn, høy eller lav. Derfor ble Elisabeth veldig glad for at vi spurte henne om å delta i vår sak - dette er en sak hun brenner sterkt for!

Som mange musikere går Elisabeth mest i svart, og syntes det var gøy at moteansvarlig Tonje hadde funnet klær til henne som hun ikke ville valgt seg selv. Vi syntes hun var nydelig i den rosapudrete genseren. Hun ser ut som en 50-talls pin up! Nyydelig!

ØVERST VENSTRE: Elisabeth blir stylet og dullet med. ØVERST HØYRE: Moteansvarlig Tonje, Assistent Isabell, reporter Åslaug og frisør Kristin og i stolen sitter kantinedame June. NEDE VENSTRE: Komiker Henriette Steenstruup og lille Billy. NEDE MIDTEN: Moteansvarlig Tonje og den fine kaken. NEDE HØYRE: Henriette og Isabell. :-)
ØVERST VENSTRE: Elisabeth blir stylet og dullet med. ØVERST HØYRE: Moteansvarlig Tonje, Assistent Isabell, reporter Åslaug og frisør Kristin og i stolen sitter kantinedame June. NEDE VENSTRE: Komiker Henriette Steenstruup og lille Billy. NEDE MIDTEN: Moteansvarlig Tonje og den fine kaken. NEDE HØYRE: Henriette og Isabell. :-) Foto: Kamille

For oss som ofte møter folk som er vant med å stå foran kamera, men som likevel kan føle seg utilpass med det, er det ekstra imponerende å se mennesker som tar en slik utfordring uten å ha gjort det før. Sånn sett var June fantastisk! Tenk deg å bli oppringt, og spurt på et par dagers varsel om du kan reise fra Tromsø til Oslo, ta fri fra en vant tilværelse som kantineansvarlig og stille opp til foto-shoot for et damemagasin. Og June var nok litt spent og nervøs da hun kom, men det slapp raskt taket.

Det var en iskald formiddag i desember vi gjorde opptaket til saken. På den mest travle tida hvor de fleste av oss prøver å stable alle arbeidsoppgaver og private gjøremål oppå hverandre, mens influensaen herjer. Det hadde komiker Henriette fått merke!

På toppen av det hele var det politisk streik i barnehagen, så hun ramlet inn døra sammen med minstemann Billy. Men det som er så bra med Kamille-skribenten vår, er at hun ser det hele gjennom sin humoristiske sans, så en forkjøla Henriette fikk krøller og en rolig stund i sminkestolen, mens hun leverte sine tørre replikker og fikk oss til å vri oss av latter. Billy forsynte gulvet med kjeks, og viste sine gå- og krabbekunster i gangene, med meg som heldig lekekamerat. Da Henriette skulle foran kamera, tok fotoassistent Kyrre jobben som trillegutt, og mens Billy blunket i vogna, lå mamma Henriette og sprellet med bein og armer foran kamera. En perfekt avslutning på en av supreste jobbedagene i 2012!

Fine Elisabeth!
Fine Elisabeth! Foto: Kamille

Godt nyttår, alle sammen!

Blogginnlegget er skrevet av Åslaug.

Åslaug Græsvold (38) jobber som reporter i Kamille.

Når hun ikke koser seg med å treffe alle de forskjellige mennesker hun møter gjennom jobben, går hun gjerne i hi med hobbypuslesaker, eller nyter praten, maten og vinen med samboer Bård og gode venner.

PS!

Lurer du på hva de fine damene har på seg? Her har du info om det:

Elisabeth:

Angoragenser med perler fra H&M, kr 499,-

Svarte strømpebukser fra H&M, kr 79,-

Kaja:

Ullsinglet fra Vera & William, kr 800,-

Ulltruse fra Vera & William, kr 500,-

Gullsmykke fra Zuzanna G, kr 599,-

Gullring fra Zuzanna G, kr 1199,-

June:

Genser fra Alpaca Society, kr 1999,-

Strømper fra Pierre Robert, kr 99,-

Sølvsmykke fra Linda C Andersen, kr 1500,-

Sølvarmbånd fra Linda C Andersen, kr 800,-

Henriette:

Ullsinglet fra Vera & William, kr 950,-

Ullmamelukker fra Vera & William, kr 750,-

Gullsmykke fra Zuzanna G, kr 1099,-

Strømper fra Alpaca Society, kr 499,-

Grått kasjmirteppe fra Zuzanna G, kr 3499,-

Beige kasjmirskjerf fra Zuzanna G, kr 1799,-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning