Unngå øynenskygge som drysser

Hvordan unngå pandaøyne

Teknikken som sikrer deg flotte smokey eyes.

Publisert Oppdatert
HEMMELIGHETEN: Med dette profesjonelle makeupartist trikset, er du sikret nydelige øyne og hud - hver eneste gang!
HEMMELIGHETEN: Med dette profesjonelle makeupartist trikset, er du sikret nydelige øyne og hud - hver eneste gang! Foto: FOTO: Tove Eggen

Når man skal på fest, så er det mange jenter som går for sotede øyne, eller smokey eyes om du vil.

Problemet med denne sminkelooken er at den mørke øyenskyggen lett kan drysse ned på kinnet når man legger sminke, og man ender opp med å se ut som en panda.

Dette vil man selvfølgelig helst unngå, fordi det kan være vanskelig å fjerne og dekke over dette etterpå.

Perfekt partysminke

Sotede øyne er en klassiker på såvel catwalken som den røde løperen, og perfekt til nyttårsaften!

Men det kan lønne seg å øve litt før selve festdagen er her. Det er nemlig ikke den letteste sminkelooken å legge, og det er dumt å stå på badet fem minutter før man skal være på festen med en sminke man ikke kan gå ut av huset med.

Lurer du på hvordan du legger de perfekte soteden øynene, kan du sjekke ut vår videon om dette her.

Husk også at smokey eyes ikke nødvendigvis trenger å være mørkegrått eller svart, du kan også lage sotede øyne med blått og gull.

DETTE SIER MAKEUP ARTISTEN, TOVE EGGEN, OM SMINKEN:

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Uansett om man har lagd nydelig smokey eyes, med fantastiske farger og perfekt blending - så hjelper det svært lite hvis man har blitt helt mørk under øyet og ser ut som om man har fått seg en midt i fleisen.

I denne videoen viser jeg ett øyet som jeg ikke prepper korrekt, og bruker feil type kost til feil type produkt, med feil teknikk. Det betyr ikke at produktene er dårlige, men - feil tid og feil sted.

Prepp øynene

Selv om ikke alle trenger en øyeprimer, så er det en god måte å sikre seg at nesten en hver øyeskygge virkelig setter seg på lokket og er lettere å blende.

Hvis du ikke har en egen øyeprimer, så kan du bare legge litt foundation med et tynt lag pudder over.

Bruk riktige koster

PRODUKTER BRUKT 1. Mineralize Concealer fra MAC (kr 160), 2. Double Wear Stay In Place Eyeshadow Base fra Estée Lauder (kr 185), 3. Stay Perfect Eye Shadow Quad i fargene  Night Shadows fra No7 (kr 149), 4. Eye shading #239 fra MAC (kr 230), 5. Mini Shader #228 fra MAC (kr 195), 6. Blending Brush  #217 fra MAC (kr 195), 7. Small Duo Fiber Face Brush  #188 fra MAC (kr 315), 8. Pointed Face Brush #138 fra MAC (kr 495), 9. Prep +  Prime Transparent Finishing Powder Loose fra MAC (kr 200).
PRODUKTER BRUKT 1. Mineralize Concealer fra MAC (kr 160), 2. Double Wear Stay In Place Eyeshadow Base fra Estée Lauder (kr 185), 3. Stay Perfect Eye Shadow Quad i fargene Night Shadows fra No7 (kr 149), 4. Eye shading #239 fra MAC (kr 230), 5. Mini Shader #228 fra MAC (kr 195), 6. Blending Brush #217 fra MAC (kr 195), 7. Small Duo Fiber Face Brush #188 fra MAC (kr 315), 8. Pointed Face Brush #138 fra MAC (kr 495), 9. Prep + Prime Transparent Finishing Powder Loose fra MAC (kr 200). Foto: FOTO: Produsenten

Til lyse skygger bruker vi store og fluffy koster. Dette fordi fargen ligner på huden vår, og er mer tilgivende hvis noe skulle drysse ned på kinnet. Vi bruker også en slik type kost til å blende og duse ut skyggene når de først er på plass.

Til medium-farget øyeskygger så kan man bruke en medium stor kost, som enten er fluffy eller hard. Uansett så legger du litt av skyggen av på hånden først så du får av det overflødige og får sjekket fargen.

Gå så over lokket i den formen du ønsker, og dytt eller klapp skyggen på plass. Når du er fornøyd med fargeintensiteten og formen er nesten slik du vil ha den, så tørker du kosten lett på hånden igjen og går så over og jobber opp formen på skyggen til den er helt perfekt.

Husk at jo mer du flikker øyeskyggekoster frem og tilbake, jo større er sjansen for at skyggen drysser ned under øyet og på kinnet.

Jo mørkere eller fargesterke en øyeskygge er, desto vanskeligere kan den være å jobbe med. Så vær forsiktig og klapp fargen inn før du jobber den ut. Hold kosten på huden, og ikke la den svinge seg opp og bort fra lokket.

Beskytt huden

Et profesjonelt triks er å legge et tykt lag med hvitt eller gjennomsiktig pudder under øynene for å forhindre pandaøyne.

Da vil skygge som drysser ned legge seg oppå pudderet, som vi senere bare kan koste rett av huden.

Bruk gjerne et billig produkt, som teaterpudder eller lignende. Men et godt transparent pudder vil også etterlate huden silkeglatt og med en fin highlighting effekt.

Hvis du ikke har pudder, eller vil prøve en annen teknikk, så brukes ofte kleenex til å beskytte samme området.

Da holder du rett og slett en kleenex, eller annet tynt tørkepapir, over området og holder det på plass med fingrene.

Smink så som normalt, og prøv alltid å unngå dryss. Det vanskeligste her er å holde på plass papiret imens man sminke og fokusere på begge - men med litt trening er det lett!

Ikke fiks pandaøyne

Hvis du først har fått mørke eller sterke farger under øynene, så hjelper det lite å gå over med concealer eller foundation for å dekke det.

Da er det mye bedre å bruke en våtserviett eller en bomullspad med sminkefjerner, og ta bort all sminke fra vipper til kinnben.

Pass på at kantene jevnes inn i huden, og legg concealer og pudder på nytt.

Ferdig!

Dette håper jeg var et kjekt lite triks som dere kan få testet, jeg vet at flere av dere har lurt på hvordan det fungerer også.

Hvis man bare ikke får det til, så er det jo bare å sminke øyne først for så å fjerne eventuell dryss og legge fondation, concealer og pudder helt til slutt.

Jeg liker å ha foundation på plass først, fordi da ser jeg bedre hvilken hudtone jeg har å balansere øynene med - men alt er jo lov!

MED/UTEN: Det er en massiv forskjell på både øyelokket og huden under øyet når man bruker feil og riktig teknikk.
MED/UTEN: Det er en massiv forskjell på både øyelokket og huden under øyet når man bruker feil og riktig teknikk. Foto: FOTO: Tove Eggen

Legg gjerne igjen en kommentar til meg under så jeg vet hva dere syntes, og om dere har noen ideer om andre sminkevideoer. Flere har allerede blitt laget ette innspill fra dere lesere, så det er helt topp!

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Les også:

Sminkeskolen: Slik sminker du sotede øyne

Her er renseservietten du bør velge

Følg Klikk Mote på Facebook

24 fantastiske skjønnhetskupp

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning