Verdens første kvinnelige herremodell

Hun er en av verdens kjekkeste menn

Godt over 1,80 på strømpelesten, knivskarpe kinnbein og kjekkere enn David Beckham. Møt franske Casey Legler, jenta som jobber som herremodell.

KJEKK: Det er ikke vanskelig å se hvorfor modellbyrået var snare med å signere Legler. Her er jenta med massevis av mannlig sjarm!
KJEKK: Det er ikke vanskelig å se hvorfor modellbyrået var snare med å signere Legler. Her er jenta med massevis av mannlig sjarm! Foto: FOTO: Screenshot, Ford Model, male divsion/Casey Legler Portfolio
Publisert Oppdatert

Det er bare et par uker siden det årlige sirkuset som er Victoria's Secret Fashion Show gikk av stabelen. Strutte-pupper, diamantundertøy, flere lag med spray-på-brunfarge og pålimte øyenvipper florerte. Men modellbransjen er ikke så ensporet som mange kanskje vil ha det til, og slett ikke alle modeller faller i "engle" kategorien.

Dette er franske Casey Legler et levende bevis på. 35-åringen, som er bosatt i New York hvor hun jobber som kunstner, ble nylig signert til Ford Models, et av verdens største internasjonale modellbyråer. Som byråets - og verdens - aller første kvinnelige herremodell.

Og ikke nok med det, Legler, som aldri hadde jobbet som modell til hun ved en tilfeldighet ble oppdaget nylig, spås å komme til å spasere nedover opptil flere catwalker på vinterens moteuker. Kledt opp fra topp til tå i siste skrik i herremote.

Stilte opp som herremodell for en venn

I et omfattende intervju med Time Magazine forklarer Legler hvordan hun på mange måter snublet inn i sin nye karriere da hun sa ja til å stille opp som modell for en fotografkompis.

- Fotografen var en mangeårig venn, forklarer Legler til magasinet.

- Han hadde denne historien han skulle fortelle med bilder, og han kjenner meg og vet hvordan jeg ser ut. Da han ringte sa han: "Du er perfekt for dette! Er du med?" Og jeg hadde egentlig ingenting annet på tapetet den fredagen, så jeg sa ja.

UNIK: Kunstneren Casey Legler synes det er helt greit å være kvinne og jobbe som mannlig modell.
UNIK: Kunstneren Casey Legler synes det er helt greit å være kvinne og jobbe som mannlig modell. Foto: FOTO: Screenshot, Time Magazine video

Og resten, som de sier, er historie. Fotografen viste bildene til noen hos Ford modellbyrå, og bare dager senere ble Legler signert til modellbyråets herredivisjon. Som verdens foreløpig eneste kvinnelige herremodell.

- Så fremst jeg vet er jeg den eneste kvinnen som jobber eksklusivt som herremodell, forklarer 35-åringen til magasinet.

- Som kvinne er det litt rart å si det. For jeg er jo en jente!

Guttejente?

Når man ser bildene av Legler er det lett å tenke at her må det være snakk om en svært maskulin dame, men kunstneren er snar med å avkrefte at hun ser på seg selv som spesielt guttete.

- Jeg ser jo når jeg ser på bildene at det er mye maskulint her, ler Legler til magasinet.

- Jeg kler meg ganske guttete i t-shirts, jeans og joggesko, og har alltid gjort det, kanskje mye på grunn av både høyden min og kroppsbygningen. Så den delen er ikke så spesielt vanskelig. Men det som gjør at det føles litt komplisert noen ganger, er jo at jeg selv vet at jeg ser ganske så flott ut i kjole og høye hæler også!

Rent kroppslig er det ikke så vanskelig å se hvorfor Ford hoppet på sjansen til å signere Legler.

KJENT FJES: Moteeksperter mener Casey Legler kommer til å pryde mange catalker de neste sesongene.
KJENT FJES: Moteeksperter mener Casey Legler kommer til å pryde mange catalker de neste sesongene. Foto: FOTO: Screenshot, Ford Model, male divsion/Casey Legler Portfolio
ANDROGYN: Legler var Olympisk svømmer før hun satset på en karriere som kunstner.
ANDROGYN: Legler var Olympisk svømmer før hun satset på en karriere som kunstner. Foto: FOTO: Screenshot, Ford Model, male divsion/Casey Legler Portfolio

- Vi så med en gang at Legler ikke bare har det rent fysiske som skal til for å kunne passe inn hos oss, forklarer forklarer Jesse Derris hos Ford Models.

- At hun er kvinne er jo ikke det som gjør henne spennende som herremodell, det er det jo i utgangspunktet ikke så mange som vet når de ser bilder av henne. Men hun har uten tvil det lille ekstra, og en utstråling som gjør at vi tror hun kommer til å nå langt.

Olympisk svømmer

Legler forklarer til Time at hun alltid har vært sporty. Som tenåring konkurrerte hun internasjonalt i svømming, og som 18-åring ble hun plukket ut til å være med på Frankrikes Olympiske svømmetropp.

- Første gangen jeg klippet håret kort var faktisk til OL i Atlanta, forklarer Legler.

- Rett og slett fordi jeg ville kunne oppleve hvordan det var å svømme med helt kortklippet hår, slik som alle mine mannlige lagkamerater gjorde.

35-åringen forklarer at det gjorde noe med holdningen hennes i forhold til dette med kjønn og forventet utseendet.

- Jeg begynte plutselig å tenke: "De kan jo gjøre hva de vil med håret sitt, og hvorfor kan ikke jeg det, liksom?" Det forandret meg på mange måter, måten jeg tenkte på dette med kjønn og kropp og kleskoder på.

Om svømmingen forklarer Legler til bladet:

- Det var egentlig bare noe jeg tilfeldigvis var god til. Mens den egentlige fantasien min var å sitte ved bassengkanten, helst i et rosa tutu-skjørt, og lese en bok.

35-åringens forhold til mote har så lenge hun kan huske vært komplisert.

- Da jeg var 13 hadde jeg allerede nådd min voksne høyde - som er 1,82 m - så det sa seg selv at mye av det jeg hadde lyst til å ha på meg og gå med passet ikke til meg.

Være en del av andres kunst

Legler synes ikke det er så rart å stå foran kamera i herreklær.

- Jeg er jo kunstner selv, og jobber selv med mytologi, kropp og oppfatning av kjønn. Kroppen er jo også kunst. Den kan forandres og være noe annet. Når jeg blir fotografert, er det jo ikke jeg som er kunstneren, men heller en del av paletten til en annen kunstner.

Legler forklarer at hun håper at hun kan bidra til å forandre holdninger rundt dette med kjønnsidentifikasjon.

- Vi er sosial vesener, og jeg skjønner at vi kommuniserer på en fysisk måte med hverandre. Men ville det ikke vært fantastisk om alle bare kunne kle på seg det de ville, uten at det nødvendigvis betydde noe?

Alle burde få friheten til å være akkurat den de er med andre ord.

- Det er komplisert noen ganger, ofte er det svært spesifikke ting som avgjør om man identifiserer seg som mann eller kvinne, men jeg mener at dette noen ganger kan være litt begrensende på oss.

Verdens vakreste mann

At motebildet har lagt sin elsk på det androgyne er for så vidt ikke noe nytt. De siste årene har bosniske Andrej Pejic prydet catwalker for mange store og kjente designere, iførte alt fra badetøy til brudekjoler. Men Peijic, som hylles for sitt vakre ansikt og høye slanke kropp, er slett ikke den overjordisk vakre kvinnen de fleste tror. Han er nemlig mann.

Legler er selv en fan.

DETTE ER EN MANN: Bosniske Andrej Pejic har stor suksess som modell. Og ingen kan si at han ikke gjør en god jobb.
DETTE ER EN MANN: Bosniske Andrej Pejic har stor suksess som modell. Og ingen kan si at han ikke gjør en god jobb. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Andrej er jo vakker. Jeg tror på mange måter han har banet vei for nye måter å tenke på i moteverdenen.

ANDREJ PEJIC: det er ikke så lett å se, men dette er en mann.
ANDREJ PEJIC: det er ikke så lett å se, men dette er en mann. Foto: FOTO: Stella Pictures

Vi trekkes mot det uventede og nytenkende

Trendforsker og sosialantropolog Gunn Helen Øye i Eye;Watch synes ikke det er så rart at verken Legler eller Pejic både gjør det bra og høster oppmerksomhet.

- Mote skal jo være basert på det uventede, på overraskelsesmomentet, forklarer Øye til Klikk Mote.

- Dette med at det androgyne uttrykket har blitt så populært i det siste er jo også et eksempel, var det i alle fall da vi så det først, på at vi trekkes mot det uventede og det som fremstår som nytenkende. Mote skal jo både inspirere og sjokkere, det er jo litt av det som gjør at det alltid er i forandring, at det alltid er nytt.

Kilder: Time Magazine, The Telegraph, Daily Mail, Ford Models, Grazia, Huffington Post og Who What Wear.

Les også:

Størrelse 0 - sannheten om Size 0

Nå tar bestemødrene over catwalken

Følg Klikk Mote - mote og makeup for ekte jenter - på Facebook

ELDRE MODELL: 84 år gamle Daphne Selfe er supermodell. Og hvorfor ikke?
ELDRE MODELL: 84 år gamle Daphne Selfe er supermodell. Og hvorfor ikke? Foto: FOTO: Faksimile fra Wunderkind

Disse modellene tjener mest

Nå er det trendy med skjeve tenner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning