Usminket og uretusjert utgave av Det Nye

- Jeg har ingen problemer med å vise frem strekkmerkene mine

I denne utgaven av Det Nye er ingen i hele bladet sminket eller retusjert. - Noe av det kuleste jeg har gjort, sier forsidejenta Jenny Skavlan.

I BUTIKK MANDAG: I den nyeste utgaven av Det Nye er ingen sminket eller retusjert.
I BUTIKK MANDAG: I den nyeste utgaven av Det Nye er ingen sminket eller retusjert. Foto: Oda Berby
Publisert Oppdatert
REDAKTØR I DET NYE: Karine Thyness - også uten sminke, som alle andre jentene i denne utgaven.
REDAKTØR I DET NYE: Karine Thyness - også uten sminke, som alle andre jentene i denne utgaven. Foto: Oda Berby

Aldri før har et norsk motemagasin laget et helt magasin der alle modeller og intervjuobjekter er helt usminket og uretusjert.

- Det føles veldig personlig. Jeg har to versjoner av meg selv, den sminka versjonen som kommer på TV, og den som aldri kommer på TV. Samtidig er det arret i pannen og strekkmerkene på lårene mine som gjør at jeg kjenner meg selv igjen. Jeg har ikke noe problem med å vise frem strekkmerkene mine, de er en del av meg, sier Jenny, som aldri tvilte på om hun skulle si ja.

- Selv om jeg aldri har gjort noe sånt før, har jeg alltid sagt til meg selv at jeg skulle takke ja hvis en slik mulighet dukket opp, sier Jenny til Det Nye.

Mandag kommer utgaven i butikk.

Er spent

Programlederen, it-jenta, modellen, skuespilleren og designeren er vant til å måtte by på den sminkede versjonen av seg selv, enten gjennom roller, kampanjer eller fotoshoots.

Når Det Nyes lesere nå får møte henne helt usminket, er hun selv spent på responsen.

- Det er første gang et norsk motemagasin gjør dette, så jeg synes det er veldig kult at Det Nye ville ha meg på coveret. Av alle fotoshoots jeg har vært med på, er dette noe av det kuleste jeg har gjort, sier Jenny.

For den populære TV-profilen er det viktig at liv og lære henger sammen.

- Jeg har lyst til å sette et avtrykk. Da må jeg være trofast mot mitt indre og det jeg tror på, sier hun.

- Da kan ikke jeg si til andre at de skal tørre å gå uten sminke, og så dukke opp polert selv. Jeg blir jo bare eldre, og på et tidspunkt vil de jentene som hører på meg nå, kanskje ikke høre på meg lenger, sier Jenny.

Det Nyes redaktør Karine Thyness forteller at hennes visjon har vært å lage en helstøpt hyllest til naturlig skjønnhet, som kan få leserene selv til å reflektere rundt sminke og forfengelighet - og hva det gjør med oss.

- Sminke kan være fantastisk, men det er ikke fantastisk hvis du føler at du ikke kan vise deg uten, sier Thyness.

Hun forteller at hun ser det som en av sine oppgaver som redaktør å utfordre leserne, men også seg selv og Det Nyes redaksjon.

- Vi er magasinet som skal gi unge kvinner guts til å gønne på. Når vi nå skulle ha en temautgave om naturlig skjønnhet, så måtte vi ta den helt ut.

- Det er gøy med sminke og klær. Problemet kommer først hvis du lar deg hemme av det. Da begrenser det deg og potensiale du har, og jeg synes det er viktig at vi utnytter vårt fulle potensiale som menneske, ikke hvordan vi ser ut eller hvor fint sminka vi er. Sånne ting legger ofte bånd på en, påpeker Jenny.

- Hva er et vakkert utseende for deg?

- Jeg blir forført av utstråling og livsgnist. Jeg har snublet over ekstremt mange billedskjønne modeller og tenkt at det ikke var så mye å hente der. Innstilling er noe av det viktigste man tar med seg, mener Jenny.

- Vurderte du noen gang å si nei?

- Nei, da hadde forfengeligheten vunnet. Vi jenter må ta den plassen vi fortjener, senke skuldrene litt, og tenke at det er ikke så farlig, oppfordrer hun.

- Livet er så mye morsommere hvis man jåler det litt ned.

Lager e-bok

I forbindelse med Det Nyes usminkede spesialutgave vil Det Nye også utgi en e-bok med lesernes usminkede selvportretter.

Bli med! Legg ut ditt bilde på Instagram og merk det med hashtaggen #usminket2015 og @detnye

DIGGER DEN: Den usminkede og uretusjerte utgaven av Det Nye faller i smak hos abonnentene.
DIGGER DEN: Den usminkede og uretusjerte utgaven av Det Nye faller i smak hos abonnentene. Foto: Instagram @elisabethhoff

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning