Saueskinnsko

- Uggs er farlige!

Eksperter advarer mot bruk av Uggs.

FARLIGE: Eksperter advarer mot hyppig bruk av de trendy saueskinnsskoene.
FARLIGE: Eksperter advarer mot hyppig bruk av de trendy saueskinnsskoene. Foto: FOTO: Bulls
Publisert Oppdatert
POPULÆRE: Saueskinnsko er veldig populære både her hjemme i Norge og blant kjendisene. Her har Nicky Hilton på seg et par høye, svarte UGGs.
POPULÆRE: Saueskinnsko er veldig populære både her hjemme i Norge og blant kjendisene. Her har Nicky Hilton på seg et par høye, svarte UGGs. Foto: Foto: Bulls

De varme og myke Ugg-skoene har vært veldig populære de siste årene, både på den vanlige kvinnen og mannen (!) i gata og blant kjendisene.

Stjerner som Sarah Jessica Parker, Ashlee Simpson og Nicky Hilton har alle blitt fotografert i det komfortable skotøyet.

Men nå advarer eksperter mot hyppig bruk av skoene.

Den myke strukturen på det trendy fottøyet, og sålen uten hæl, sies nemlig å øke risikoen for å vrikke ankelen, melder britiske The Sun. I tillegg kan du få en dårlig holdning av å bruke dem for ofte.

- Saueskinnsko, som andre sko uten hæl eller støtte i sålen, kan bare brukes i korte perioder. Bruker man dem hele dagen, vil strukturen i skoen bli ødelagt, noe som øker faren for å forstue ankelen, forteller en fotterapeut til avisen.

Ikke nok med det, bruker du skoen ofte, kan du også risikere å få fotsopp!

- Det å bruke denne typen sko kan øke risikoen for soppinfeksjoner siden det blir så varmt og fuktig i dem, opplyser farmasøyten Hasan Ukra til avisen.

Også han har lagt merke til at hyppigheten på aneklskader har økt den siste tiden, og han mener at det er skoenes myke og komfortable natur som er årsaken til dette.

- Det er så galt som det kan bli, sier Pål Vedner, agent for Ugg Australia i Norge.

Les mer og se video: Bli din egen skodesinger

Les også:

Årets sprøeste sko

De glemte undersåttene

Skoene som funker til alt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning