TRENDER 2015

17 festkjoler på budsjett

Passer til alt.

Publisert Oppdatert

Nå kan du gjøre vårens fineste kjolekupp uten og måtte bruke opp hele lønnen.

Disse kjolene passer alle sesonger og er perfekt til sommerfester og bryllup - spesielt for deg som synes at bunad blir litt for dyrt.

Bunad er dyrt og slett ingen selvfølge. Men mange gir etter for presset, fortalte forbrukerøkonom Silje Sandmæl til Det Nye forrige uke.

Eirik Mogseth, stylist og foreleser ved School of Fashion Industry, sier at det ikke er nødvendig med bunad for å føle seg fin.

Slett ingen selvfølge

Ifølge ham er det nok av rimelige alternativer der ute.

- Vi i Norge er nærmest blitt blaserte. Bunad er dyrt og slett ingen selvfølge for mange. Da jeg konfirmerte meg borgerlig var det et fåtall med bunad, sier Mogseth som har sett seg lei av bunadshysteriet.

- Jeg er imot all slags mote- og klespress. Skal du kjøpe deg bunad, bør det tas en beslutning sammen med de som skal betale for den, altså foreldre og øvrig familie.

Hvis du velger å ikke kle deg i bunad på 17.mai, velg gjerne en enkel buksedress eller kjole. Pynt opp med farget tilbehør.

Mange fine kjoler

Mevatne mener det er nok av alternativer som er like fine som bunad.

- En pen sommerkjole i en fin pastellfarge er perfekt når man skal i konfirmasjon. Men husk å velge en kjole som ikke er for avkledd.

Mogseth er enig.

- Knelange kjoler, gjerne i pudder- eller pastellfarger. Det er også fint med lengre kjoler, sier Mogseth.

Tips!

* Flate sandaler er praktisk hvis du skal gå mye.

* Velg en kjole med sløyfedetaljer istedenfor halssmykke.

* En kul herrehatt kan kombineres med feminine kjoler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning