Tips til din garderobe

Pakk bort - behold - kjøp nytt

Slik gjør du garderoben klar for våren

NY VÅR: Her er tipsene for å oppdatere garderoben for en ny sesong.
NY VÅR: Her er tipsene for å oppdatere garderoben for en ny sesong. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

En ny sesong står på trappene, og da er det på tide å oppdatere garderobeskapet sitt.

Selv om trendene varer mye lenger nå enn det de gjorde før, og basisgarderoben alltid består, så er det likevel noen forandringer som må gjøres.

Her kommer derfor en guide til hva du med trygghet kan pakke bort når våren kommer, hva du kan fortsette å bruke den nye sesongen og hva du bør kjøpe av nye ting.

Visste du forresten at det kommer til å bli supertrendy med sokker inni sandalene denne våren, eller at rumpetaska er på vei inn i motebildet igjen? Dessuten er det også hot med sekk igjen.

Designerne vil også at vi skal flashe magen denne sesongen og at vi skal gå rundt og vise frem undertøyet sitt. Om dette blir en hit blant norske jenter vil bare tiden vise.

Pakk bort

Noen trender føler vi oss veldig ferdige med. Pakk disse plaggene bort og la dem hvile en stund!

Fløyelen: Den er myk å ta på, men ikke lenger like fin å se på. Fløyel har som regel svært kort levetid når den dukker opp, og har uansett ikke noe å gjøre i en vårgarderobe.

Det røde: Det føltes kanskje veldig riktig før jul, men nå er vi ferdig med både julen og den knallrøde fargen. Sats på noe grønt i stedet!

80-tallet: Sesong etter sesong har 80-tallet vært det størstet av det store. Nå er tiden inne for å pakke bort mesteparten og bevege seg mot 90-tallet.

De store paljettene: Plagg overstrødd med store paljetter lar vi ligge - i hvert fall til neste nyttår. Små paljetter kan fortsatt funke, men paljetter fra topp til tå er passé.

Neonfarger: Med mindre du skal på new rave-party i London, kan du pakke langt bort klærne med irriterende neonfarger på. Strengt tatt er vel ikke rave-party spesielt hot i 2010 heller.

Fjærpynten: Kjoler med strutseskjørt ble egentlig aldri noen stor hit. Vi er ferdig med å bruse med fjærene for denne gang.

Behold

Trendene skifter ikke like fort som før. Disse plaggene kan du trygt bruke minst en sesong til.

Bodyen: Det er kanskje ikke så vanlig å spankulere rundt i bare en body, som på forrige sesongs catwalk. Men bodyen har gjort et solid comeback og er et glimrende utgangspunkt for styling.

Dressjakken: Et hett alternativ til skinnjakken. Perfekt til både party- og hverdagsbruk, og trenden fortsetter for fullt utover våren.

Statementsmykket: Jo større, jo bedre. Og kreativt må det gjerne være. De massive smykkene som virkelig synes, vil fortsatt henge rundt trendy halser fremover.

Buksedressen: Enten du har en kort eller lang i skapet, er det ennå ingen grunn til pakke bort buksedressen. Begge holder stand fram mot sommeren.

Ankelbootsene: Både de helt flate, de med kilehæl og skolettvariantene med høye stiletter lever videre. Ankelboots er utrolig sexy og hot, hot, hot!

Det dyriske: Har du allerede sikret deg et plagg med dyretrykk, er du trendy som få. Har du ennå ikke gjort det, løp og kjøp, for slike mønstre fortsetter utover sesongen.

Skinnjakken: Gjør som it-jentene og behold skinnjakken på en stund til. Det perfekte hverdagsplagget som gir skikkelig attitude, er like hett utenpå en kjole som sammen med trange jeans.

Naglene: Neimen om vi hadde trodd at trenden skulle holde enda en sesong, men så feil kan man ta. Nagledetaljer fortsetter for fullt, på både klær og tilbehør.

Trenchcoaten: Akkurat som i fjor og året før kan du trygt hente trenchen fram i 2010 også. Det perfekte ytterplagget til overgangen mellom vinter og vår.

De rocka smykkene: Smykketrenden med dødninghoder, slanger og andre obskure detaljer, er fortsatt hot. Jo mer ekstremt, dess bedre!

De skulpturerte skuldrene: Du begynner kanskje å bli lei alt maset om skuldre, men trenden holder seg - du slipper ikke unna ennå!

Kjøp nytt

Ny sesong, nye fristelser. Rydd plass i skapet for disse tingene!

Noe i dyreskinn: Vesker og tilbehør i dyreskinn eller imitert skinn, som krokodille eller slange, er verdt å skaffe seg for en ekte fashionista.

FRA VENSTRE: Body fra Topshop (kr 1489), ankelboots fra Bianco (kr 600), statementsmykke fra Asos (kr 234), Blazer fra Topshop (kr 564).
FRA VENSTRE: Body fra Topshop (kr 1489), ankelboots fra Bianco (kr 600), statementsmykke fra Asos (kr 234), Blazer fra Topshop (kr 564). Foto: Foto: produsenten
FRA VENSTRE: Genser med dyreprint fra Bik Bok (kr 399), skinnjakke fra Lindex (kr 399), veske med nagler fra Asos (kr 425), buksedress fra Topshop (kr 750).
FRA VENSTRE: Genser med dyreprint fra Bik Bok (kr 399), skinnjakke fra Lindex (kr 399), veske med nagler fra Asos (kr 425), buksedress fra Topshop (kr 750). Foto: Foto: produsenten
FRA VENSTRE: Trenchcoat fra Cubus (kr 399), smykke fra Thomas Sabo (kr 2498), ring fra Vivienne Westwood (kr 2300), jakke med skulptrerte skuldere fra Vero Moda Very (kr 1200).
FRA VENSTRE: Trenchcoat fra Cubus (kr 399), smykke fra Thomas Sabo (kr 2498), ring fra Vivienne Westwood (kr 2300), jakke med skulptrerte skuldere fra Vero Moda Very (kr 1200). Foto: Foto: produsenten

Ny skryteveske: Vi får aldri nok av nye vesker. Og selv om it-veske visstnok ikke er et begrep lenger, er det nok av eksemplarer vi fortsatt drømmer om. De fleste fra Alexander Wang for eksempel.

DYRESKINN: Sko med slangeskinnmønster fra Asos (kr 900).
DYRESKINN: Sko med slangeskinnmønster fra Asos (kr 900). Foto: Foto: produsenten

En bandasjetopp: Det er bare å innstille seg på det først som sist; denne våren kommer vi til å se mange bare mager igjen. Og bandasjelignende, korte topper kommer til å bli superhot!

En sykkelbukse: De aller mest ihuga moteløvene kjøpte seg trolig en allerede i fjor. Men trengte du litt tid til å bli vant til trenden, får du sjansen igjen i år. Sykkelbuksen er tilbake!

Noe i beige: Lysere tider gjør det fristende med lysere farger. Sarte pastellfarger, såkalte «nudefarger» og beigetoner hører vår og sommer til.

En lang skjorte: I tillegg til å være et perfekt plagg til basisgarderoben, er den store, hvite skjorta tilbake i trendbildet. Nå skal den helst være lang og herreinspirert.

Noe i denim: Vi kommer ikke utenom, og vi går visst aldri lei. Kjøper du deg et eller annet nytt i denim, kan du egentlig ikke gjøre så mye galt.

Noe grafisk: Grafiske elementer og mønstre er veldig i tiden akkurat nå. Enten du går for stramme varianter i svart-hvitt, eller de med mer detaljer på.

Noe i skinn: Tiden er inne for å kjøpe skinnklær og tilbehør i en annen farge enn svart. Hvorfor ikke prøve noe i beige eller grått?

Noe i bronse: Er du lei av sølv og gull? Prøv noe i bronse for en herlig variasjon! Ikke minst vil det bli en perfekt fargetone mot solbrun hud til sommeren.

Les også:

Denne fargen gjør deg eldre

FRA VENSTRE: Skjorte fra Monki (kr 400), bandasjetopp med palejetter fra Lindex (kr 149), bøtteveske fra Alexander Wang (kr 4590), beige bukse fra Pepe Jeans (kr 699).
FRA VENSTRE: Skjorte fra Monki (kr 400), bandasjetopp med palejetter fra Lindex (kr 149), bøtteveske fra Alexander Wang (kr 4590), beige bukse fra Pepe Jeans (kr 699). Foto: Foto: Net-a-porter, produsenten
FRA VENSTRE: Denimskjole fra Samsøe og Samsøe (kr 800), støvlett i semsket skinn fra Bronx (kr 1055), veske med bronsefelt fra Topshop (kr 1129), body med grafisk print fra Acne (kr 1471).
FRA VENSTRE: Denimskjole fra Samsøe og Samsøe (kr 800), støvlett i semsket skinn fra Bronx (kr 1055), veske med bronsefelt fra Topshop (kr 1129), body med grafisk print fra Acne (kr 1471). Foto: Foto: produsenten

Her gjør du vintagekuppene

Slik finner du klesmerkene du leter etter

Så lett får du en trendy leilighet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning