Slik finner du kjærligheten

Tips til hvordan du vekker interessen hos den utvalgte.

KJÆRESTE TIL VÅREN? Her får du tips til hvordan du skal skrive melding til din utvalgte på nettet.
KJÆRESTE TIL VÅREN? Her får du tips til hvordan du skal skrive melding til din utvalgte på nettet. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert

Ingvild Sommer, sosiolog og ansatt i Klikk.no sin nettdatingtjeneste Q500 tipser deg om hva du kan skrive i meldingen din når du kommer over drømmemannen/kvinnen på nettdatingsider:

Mange skriver til meg og lurer på hva de skal skrive om i meldingene sine for å vekke interesse hos den andre.

Finn din nye partner her

Det finnes selvfølgelig ingen oppskrift på den perfekte meldingen. Men jeg prøver meg her på å si noe generelt om hva en melding bør inneholde.

VET LITT OM DET MESTE: Ingvild snakker daglig med folk som leter etter kjærligheten på nettet og vet hva som kreves.
VET LITT OM DET MESTE: Ingvild snakker daglig med folk som leter etter kjærligheten på nettet og vet hva som kreves. Foto: Foto: Elmer Laahne

Jeg vil gjerne høre andres mening om saken (bruk kommentarfeltet i bunnen av artikkelen)!

Glem Internett

Det første rådet mitt går ut på å prøve å fjerne internett som ramme når du skriver.

Det at man bruker Internett, er ikke viktig i denne sammenhengen. Prøv heller å se hvem du har med å gjøre. Hva ville du ha snakket om hvis du møtte vedkommende i et selskap?

Prøv å finne ut hvorfor du bestemte deg for å skrive til denne personen i utgangspunktet, og bruk grunnen som åpning i meldingen, det kan være for eksempel:

Hei, du vakre lesehest!

Hei, du golfspillende reiseentusiast!

Hei musikkelsker!

Det kan være hva som helst. Med denne åpningen viser du at du har sett den andre, og du antyder grunnen til at du tar kontakt.

Lurer du på noe om nettdating? Still Ingvild spørsmål her

Det er viktig å ikke overkjøre den andre. De fleste bli raskt lei av bablere som bare snakker om seg selv.

Les også: Kvinner tenker mer på mat enn sex

Det kjedeligste jeg vet er å få en masseprodusert melding hvor det bare står "hvordan går det med deg da?". Da mistenker jeg at vedkommende ikke engang har åpnet profilen min og bare er ute etter et hvilket som helst napp.

Videre kan du skrive et avsnitt om hvorfor du skriver til vedkommende:

"Jeg synes du er så vakker, og det står i profilen din at du liker å lese. Det gjør jeg også! Akkurat nå holder jeg på med den siste boken av (...) har du lest den? Den kan virkelig anbefales. "

Eller slik:

"Tenk at du også elsker musikk, det gjør jeg også. Akkurat nå sitter jeg og hører på (...) en av mine favoritter gjennom tidene. Kjenner du den?"

Og en ting til: jeg blir lite imponert over å få komplimenter for utseendet mitt, det er for enkelt! Det tror jeg gjelder mange. Si en bra ting til, så biter vi på.

Les også: Han er ikke alltid den du tror

Fortell om deg selv

I tillegg til å vise at du har sett den andre, bør du også fortelle om deg selv.

Ikke fortell hele livshistorien din, det kan du gjøre senere. Det holder med et avsnitt (maks to!) som forteller helt kort om hvem du er og om livssituasjonen din.

I denne retningen: "Jeg er en kvinne på 45 som bor i Ålesund. Jeg er skilt, og har bodd alene i tre år. Nå er jeg lei av singeltilværelsen, og oppsøker nettet for å se om jeg finner en som kan vekke interessen min."

I tillegg til å fortelle om livssituasjonen din, bør du ta med et kort avsnitt om hvem du er som menneske og hva du er interessert i.

Fortell ydmykt om en god egenskap du har (kom igjen, alle kan klare å komme opp med én god egenskap!), hva du liker å drive med på fritiden, hva du liker å drive med når du har ferie, og ta med en drøm om fremtiden om du får plass, barn og kjæledyr får gjerne også være med.

Du trenger ikke ta med alt dette i den første meldingen, men forsyn deg av det du liker best.

Til alle dere som ikke svarer på meldinger dere mottar: skjerp dere, send i det minste et høflig avslag.

Les også: Slik får du napp

Still spørsmål

Det er viktig å ikke overkjøre den andre. De fleste bli raskt lei av bablere som bare snakker om seg selv. Hvis du aktivt viser interesse for den andre ved å stille spørsmål, vil den andre bli smigret og bli mer oppmerksom på deg.

Som avslutning kan du runde av med noe sånt som "håper noe av dette skaper gjenklang hos deg. Send meg gjerne et lite hint om du ikke er interessert, så vet jeg at jeg ikke trenger vente på svar fra deg".

Til slutt har jeg en oppfordring til alle dere som ikke svarer på meldinger dere mottar: skjerp dere, send i det minste et høflig avslag. Det er nok å skrive "takk for den hyggelige meldingen din, men jeg har allerede en annen i kikkerten" - eller noe lignende.

Hvis noen snakker til deg på gaten, går du ikke bare taus forbi gjør du? Et høflig avslag er mye hyggeligere.

Lykke til med å sende meldinger, og kom gjerne med deres egen mening om hva den perfekte åpningsmeldingen bør inneholde. Hva slags meldinger svarer dere helst på?

Ingvild svarer deg på spørsmål om nettdating hver torsdag i Klikks forum. Still spørsmål nå!

Les også: Disse kvinnene er mest utro

Les mer om sex, forhold og dating på Klikk Samliv

Denne artikkelen er skrevet av Ingvild Sommer, som er sosiolog og ansatt i Klikk.no sin nettdatingtjeneste Q500.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning