Kosmetikk i smarte reisestørrelser

Unngå grønt hår og fet hud i sommer

Med kosmetikk i smarte reisestørrelser trenger ikke ferien å gå ut over hudpleierutinene dine.

FIN I FARTA: Med gode produkter i reisestørrelser, holder du deg lekker smekker i ferien også!
FIN I FARTA: Med gode produkter i reisestørrelser, holder du deg lekker smekker i ferien også! Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Etter lange dager i sola er det viktig å rense hud og hår godt: solkrem kan tette igjen porer og gjøre huden fet, og klor kan lett gi grønnskjær i et lyst, nordisk hår.

Heldigvis har de aller fleste merker startet å produsere kosmetikk i smarte reisestørrelser, så nå er det ingen grunn til å slurve med hud og hår i ferien!

Ekstra viktig å ta vare på huden om sommeren

Hud- og kroppsterapeut Jenny Vadstein har lagt merke til at folk flest har blitt mer opptatt av å ta vare på huden, særlig om sommeren

- Flere og flere betaler dyre dommer for behandlinger hos hudterapeut. Og for å oppnå et godt resultat, kan man ikke ta lange pauser i behandlingsprosessen. Dette er spesielt viktig hvis man skal på ferie til et miljø som norsk hud ikke er vant til.

Hun påpeker at det er viktig at man er flink til å finne en solkrem som er tilpasset egen hudtype.

- På ferie vil man slappe av og kose seg, med en god solkrem, slipper man å bekymre seg for et kviseutbrudd.

Jenny planlegger å pakke med seg reiseprodukter fra Exuviance og sminke fra E.l.f. i sommer.

Hun er også et stort fan av Lush sine hårprodukter.

- Lush har en veldig god sjampo i fast form, på en måte som et såpestykke! Ved siden av den, anbefaler jeg å ta en titt på Apotek1 og Vita: de selger masse produkter i reisestørrelser, slik at du slipper å ta med store, tunge flasker på tur. Selv favorittparfymen kan du kanskje finne i reisestørrelse.

JENNY ANBEFALER: dagkrem fra Exuviance, kr 221, flytende rouge og øyenskyggesett fra E.l.f., kr 27 og 40, sjampo fra Lush, kr 101. Sjekk også ut Jennys fine blogg www.jennyvadstein.wordpress.com © Foto: Produsentene
JENNY ANBEFALER: dagkrem fra Exuviance, kr 221, flytende rouge og øyenskyggesett fra E.l.f., kr 27 og 40, sjampo fra Lush, kr 101. Sjekk også ut Jennys fine blogg www.jennyvadstein.wordpress.com © Foto: Produsentene Foto: FOTO: Privat og produsentene

Reisestress og klimaskifte

Makeupartist og redaktør for onlinebladet iknowthatmagazine.com,Tove Eggen, er enig i at det er lurt å ta med seg små reisekit på ferie.

Hun anbefaler å ta en titt på taxfree-butikkene før avreise.

- Penger spart og du slipper å stresse så mye i sikkerhetskøen. Jeg anbefaler å kjøpe en ny solkrem, skrubb og ansiktsvann som beskytter huden på flyplassen. Øvrige hygieneprodukter kjøper jeg alltid på feriestedet, forklarer hun.

Tove er opptatt av at man må ta vare på huden om sommeren. Både reisestress og klimaskiftet påvirker kroppen vår, og vi er avhengig av gode skjønnhetsrutiner på ferie.

- Bruk så mange produkter med solfaktor som mulig, i tillegg til solkrem! På ferie pakker jeg alltid med meg foundation fra Bare Minerals og flytende eyeliner fra L`Oréal Perfect Slim. Jeg synes også at sterke lepper er perfekt feriesminke til gyllen hud!

Hun anbefaler at man holder seg unna en alt for tung foundation.

- Dekkende pudder kan man bare glemme! De vil krakelere på huden i varmen. Samme gjelder kremøyeskygger som ikke er såkalt long lasting.

Sitrontipset

TOVE ANBEFALER: foundation fra Bare Minerals, kr 299, Loreal Perfect Slim Eyeliner, kr 89, Electric Orange Colour Sensational fra Maybelline, kr 102, Garnier BB Sun Face SPF 30, kr 83. © Foto: Produsentene
TOVE ANBEFALER: foundation fra Bare Minerals, kr 299, Loreal Perfect Slim Eyeliner, kr 89, Electric Orange Colour Sensational fra Maybelline, kr 102, Garnier BB Sun Face SPF 30, kr 83. © Foto: Produsentene Foto: FOTO: Privat og produsentene

Frisør og eier av frisørsalongen Gevir i Oslo, Agnes Marie Gulbrandsen, synes ferien er en god mulighet til å pleie håret litt ekstra.

- Personlig er jeg glad i solbleket hår, så jeg pleier å klemme en sitron i håret en av de første dagene på ferie: håret renses og solblekingen får en kickstart! Saltvannssprayet hår er nydelig og jeg bruker Kérastases Spray à Porter som er Kate Moss sitt favoritt hårprodukt, forklarer hun.

Agnes Marie anbefaler likevel å modere stylingen i ferien.

- Alkohol virker uttørrende på håret, og kan gi grønnskjær. Bruk derfor fete hårkurer i jevnlig om du skal tilbringe mye tid i basseng.

Hun tror at grunnen til at folk har blitt ekstra opptatt av å ta vare på håret, spesielt om sommeren, er fordi tilgjengeligheten av skjønnhetstilbud har økt kraftig de siste årene.

- Håret, for eksempel, kan totalforvandle et utseende til det bedre eller til det verre. Med nettshopping og sosiale medier har vi alle mulighet til å se flotte ut til enhver tid uansett hvor vi bor og oppholder oss i verden, forklarer hun.

I år planlegger hun å pakke med seg kroppsoljen Lavender Body Oil fra Ole Henriksen (perfekt for solbrent hud) og fuktighetsmasken Biogen Cellular fra Doctor Babor.

Hun synes det er topp at flere og flere merker har lansert produktene sine i reisestørrelse

- Frisøren din har produkter i reisestørrelser, spør hva de anbefaler deg og din hårtype. Du kan også kjøpe tomme småflasker egnet for å ta med seg på tur, disse får du hos Kicks, Cubus ,Vita og Handysize.

Det Nye-Julie anbefaler

Det Nyes skjønnhetsansvarlig Julie Botnen har plukket ut sine favoritter i sommer.

AGNES ANBEFALER: sitron i håret, saltvannssprayet fra Kérastases Spray a Porter, kr 211, bodyoilen Lavender fra Ole Henriksen, kr 169, fuktighetsmasken Biogen Cellular fra Dr Babor, kr 955. © Foto: Produsentene
AGNES ANBEFALER: sitron i håret, saltvannssprayet fra Kérastases Spray a Porter, kr 211, bodyoilen Lavender fra Ole Henriksen, kr 169, fuktighetsmasken Biogen Cellular fra Dr Babor, kr 955. © Foto: Produsentene

Hun er opptatt av god kvalitet, samt at produktene skal være i en reisevennlig størrelse.

Foto: FOTO: Gry Traaen

Julie Botnen

Julie Botnen (32) er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med 14 års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Botnen er utdannet motejournalist ved London College of Fashion og makeupartist fra Art Complexion makeup-skole.

Hun har tidligere gjort makeup og styling for motemagasiner, teateroppsetninger, tv-produksjon, musikkvideoer og reklame. Følg henne på Instagram: @juliebotnen

1. Reisesett fra Redken, kr 300.

Ved kjøp av to produkter fra Redken, får du med et praktisk reisesett.

Perfekt for feriehåret!

2. Eve Lom Travel Essentials, kr 870.

Et smart reisesett med rens, dag/nattkrem og maske som renser, beroliger og strammer opp.

3. Parfumerie Generale nr. 16, kr 535.

Denne favoritten kommer i perfekt størrelse for vesken, strandbagen eller toalettmappen.

4. Bare Minerals Mini Refilable Buffing Brush, kr 399.

En perfekt måte å ta med seg makeup på!

Fyll etuiet med mineralpudder eller rouge, og vips - makeup on the go!

5. Bliss Triple Oxygen Starter Kit, kr 449.

Bliss lager fantastiske ansiktsprodukter og dette kitet er som skreddersydd for ferie.

6. Diptyque, 525 kr.

Philosykos kommer i et hendig sett med tre flasker på 12 ml.

Husk beholderen med lokk som beskytter den lille flasken, kr 250.

7. Walsh Shampoo, kr 129, og Angel Rinse Conditioner, kr 129.

Sjampo som styrker håret og gir volum, samt en gjenoppbyggende balsam med mango, kokos og grapefrukt.

8. New York Travel Essential For Women And Men, Parsley Seed-serien, kr 545.

Denne lekre toalettmappen inneholder sjampo, balsam, dusjsåpe, bodylotion, ansiktsrens, toner, serum og leppepomade.

Les også:

Her er kroppshårtrendene gutta følger, men ikke snakker høyt om

68 prosent gruer seg til å gå i bikini

JULIE ANBEFALER: Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen har samlet sine reisefavoritter. © Foto: Produsentene
JULIE ANBEFALER: Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen har samlet sine reisefavoritter. © Foto: Produsentene Foto: FOTO: Privat og produsentene

Følg oss på Facebook!

Hva er det gutta egentlig ser etter på stranda?

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen