Skjønnhet

Trendy med skjeve tenner

Nå er de skjeve og naturlige tennene tilbake i motebildet.

KJENT FOR TENNENE: Georgia May Jagger har gjort mellomrommet mellom tennene til sitt varemerke som modell.
KJENT FOR TENNENE: Georgia May Jagger har gjort mellomrommet mellom tennene til sitt varemerke som modell. Foto: Foto: AP
Publisert Oppdatert
NATURLIG SMIL: Sarah Jessica Parker ser ut til å være et skritt foran på trendfronten, og har et perfekt, men naturlig smil.
NATURLIG SMIL: Sarah Jessica Parker ser ut til å være et skritt foran på trendfronten, og har et perfekt, men naturlig smil. Foto: FOTO: Chris Pizzello/Scanpix

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Lenge har den kritthvite perleraden vært forbundet med typiske Hollywood-tenner, og det har det vært nettopp dette mange har ønsket seg når de ber om kosmetiske behandlinger hos tannlegen.

Men tidene forandrer seg, nå ønsker nemlig flere og flere å beholde det naturlige preget på tennene sine, ifølge Daily Mail.

Dette gjelder både på farge og selve fasongen på tennene. Enkelte særpreg, som tydelig mellomrom mellom tennene, har faktisk også blitt en egen trend i motebransjen.

Daily Mail skriver at enkelte modeller nå vurderer å få laget mellorom mellom tennene for å kunne gi karrieren en dytt i riktig retning.

Ble for perfekt

Den naturlige looken er nå tilbake for fullt, og det gjelder også tennene.

- Den hvite fargen på tennene ble for hvit. Den perfekte standaren ble for perfekt, sier Dr Marc Lowenberg, en kosmetisk tannlege på Manhattan, til Daily Mail.

Skjønnhetsredaktør i Grazia Magazine, Liz Hambleton, mener at trenden med perfekte, hvite tenner gikk for langt.

- Jeg tror vi har nådd maksgrensen når det gjelder det perfekte og at vi derfor nå ser etter noe som føles mer ekte, sier Hambleton til The Guardian.

- Mellomrom mellom tennene, masse fregner og store nerdebriller gir så mye mer personlighet enn perfekt fønet hår og falsk brunfarge, mener Hambleton.

Om det er et resultat av eller et bidrag til den nye utviklingen innen tanntrender vites ikke, men mellomrom mellom tennene er det hotteste tilbehøret man kan ha i motebransjen akkurat nå.

Det karakteristiske mellomrommet er det viktigste kjennetegnet til de hotteste modellene, deriblant Georgia May Jagger, Lara Stone, Jessica Hart og nykommer Lindsey Wixson.

Ikke så ekstremt

Tannlege Bernt Søyland ser ikke de samme tendensene her hjemme i Norge, men legger til at kosmetiske behandlinger aldri har vært på det ekstreme nivået man ser i USA.

- Jeg har en kollega som sa at tannlegene i USA kun har kapasitet til noen få pasienter, siden de jobber på de samme personene hele tiden.

- Det er jo noen tilfeller her hjemme også, men de fleste ønsker mer nøytrale forbedringer, forteller tannlege Søyland.

De vanligste kosmetiske behandlingene er forsatt bleking av tennene og porselenskroner, men tannlegen merker ingen markant forskjell på hva kundene ønsker før og nå.

- Det finnes ikke trender innen kosmetisk tannbehandling. De som kommer til oss for å forbedre tennene sine vil ha 100 prosent. Men som tannlege etterstreber vi også et så naturlig resultat som mulig på behandlingene våre, sier tannlege Bernt Søyland.

Les også:

50 vakre kjerringråd

Dette må du ha i sminkepungen

Sexy øyne til fest

Slik får du pene tennerMELLOMROM MELLOM TENNENE: De hotte modellene Lindsey Wixson, Jessica Hart og Lara Stone har alle tydelig glippe mellom tennene.
MELLOMROM MELLOM TENNENE: De hotte modellene Lindsey Wixson, Jessica Hart og Lara Stone har alle tydelig glippe mellom tennene. Foto: Foto: Faksimile/Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning