"Feite" modeller er trendy

Store modeller er omstridt

Er denne modellen for feit? Følg debatten i forumet.

FORMER: Motemagasinet V satser på store modeller. En smakebit fra den kommende utgaven er sluppet på models.com
FORMER: Motemagasinet V satser på store modeller. En smakebit fra den kommende utgaven er sluppet på models.com Foto: Faksimile fra models.com
Publisert Oppdatert

Feit eller normal? Vakker eller stygg? Bilder av modeller med litt ekstra kjøtt på beina gleder, provoserer og overrasker. Se hele debatten her.

Her er noen smakebiter fra debatten:

"Herlig! Er på tide! Lei av anorektiske lyktestolper!" skriver jonern.

"Hvorfor har de chubby damer og ikke vanlig tynne damer. Er mye mellom anorektiske skjelett og småfeite som hun over," mener Mann.

Fantastisk eller ekkelt

Magne er mer enn bare litt positiv til store modeller:

"Jeg synes hun ser helt fantastisk ut!"

Det synet deler imidlertid ikke E-stoffer:

"Dette er kvalmende. Hun ser ut som en svett julegris fersk fra ovnen."

Silvia er også skeptisk:

"Og modeller, de skal tilstrebe et perfekt ytre, ikke nødvendigvis være "dama i gata", da kunne jo alle vært det, man liker å se på vakre ting, og enkelte er vakrere enn andre, enten det gjelder malerier eller mennesker. Alle kan ikke være van Gogh eller Picasso heller."

Ehm skriver:

"Så hva skjer nå skal alle legge på seg for å se ut som modeller da!!! omg det blir jo bare oppmuntring for at folk skal legge på seg hvis de skal ha feite modeller."

Si din mening - delta i debatten her.

Fokus på størrelse

NAKEN: Beth Ditto naken på forsiden av motemagasinet Love.
NAKEN: Beth Ditto naken på forsiden av motemagasinet Love.
VAKTE OPPSIKT: Dette bildet fra en artikkel om kunsten å føle seg vel i sin egen kropp, har vakt stor oppsikt i USA.
VAKTE OPPSIKT: Dette bildet fra en artikkel om kunsten å føle seg vel i sin egen kropp, har vakt stor oppsikt i USA. Foto: Foto: Glamour Magazine

Bildet som debatteres er hentet fra en fotoserie i motemagasinet V, som i sin kommende utgave har "size" som tema. I praksis ikke bare store modeller, men det er bildene av de største modellene som så langt har fått mest oppmerksomhet. Les mer om magasinet Vs satsing på større modeller i bloggposten Ser stort på det og Feit og naken er hipt. Se flere bilder fra V på models.com.

Større modeller har vært en voksende trend i motebransjen de siste månedene. Redaktør for den britiske utgaven av Vogue, Alexandra Shulman, sendte i fjor høst et brev til alle de store motehusene og ba dem om å sende prøvekolleksjonene i større størrelser. Hun ønsket å bruke mer normale modeller, men klærne hun fikk tilsendt var for små. Ifølge et intervju med The Guardian har det ikke vært den helt store responsen fra motehusene, men Shulman mener at budskapet gradvis er i ferd med å nå fram.

Feit og utsolgt

Et annet blad som gikk langt i å fronte "big is beautiful", er magasinet Love - utgitt av samme forlag som Vogue. De kjørte en stor og naken Beth Ditto på coveret. Og bladet solgte ifølge utgiveren langt mer enn forventet.

Men mest oppmerksomhet av alle fikk amerikanske Glamour da de trykte et bilde av modellen Lizzie Miller i fjor høst - fotografert naken og med en liten mage.

Et bilde som også vakte et sterkt engasjement da det ble omtalt på klikk.no. I skrivende stund har det kommet 294 kommentarer på artikkelen som omtaler bildet.

Får kjeft hvis modellene er tynne

- Våre lesere vil ha modeller som ser sunne og friske og glade ut, som de kan kjenne seg igjen i. Er de for tynne får vi kjapt beskjed om å skjerpe oss. Men det hender det dukker opp modeller på fotoopptak som har endret utseendet ganske mye sammenlignet med bildene vi booket dem ut fra. Blant annet kan de ha tatt av noen kilo, og det synes godt på disse kroppene, forteller Kjersti Mo, redaktør i Kamille.

- Jeg har absolutt tro på at klær kan vises av damer som ikke har klassiske modellkropper. I sommer hadde vi en konkurranse der en Kamille-leser ble stemt inn som modell på coveret vårt. Vi har hatt deltagere fra tv-serien Mor&Datter: bli ny som har vist moter. Og fra og med nummer 1 i 2010 bruker vi også vår egen moteansvarlig til å vise klær. Og det kommer mer!

Hva mener du om store modeller? Si din mening her.

Les også:

Lubne lever lengst

Kom i form på stuegulvet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning