Sminketips

Slik sminker du øynene til fest

Bruk disse tipsene når du sminker deg til fest i kveld.

SEXY PARTYØYNE: Få sminketipsene som gir deg lekre øyne til fest.
SEXY PARTYØYNE: Få sminketipsene som gir deg lekre øyne til fest. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Til fest er det lov til å dra på litt ekstra med sminken. Mange synes at å legge mye sminke på øynene er vanskelig, derfor er det fint å få eksperttips som gjør prosessen enklere.

Få et intenst blikk

Får å få det sexy og sterke blikket, er det kun ett produkt du trenger - en sort kajal. Ved å bruke kajalen på våtkanten på øyet både oppe og nede, får du straks den sexy looken som passer så bra til fest.

Det er ofte denne detaljen som gir det lille ekstra når du legger mørk øyenskygge på øynene.

Kajal på våtkanten kan både gi en rocka eller en mer sexy, glamorøs look alt etter hvordan du kombinerer resten av sminken.

For å få en sotet effekt, legger du også kajalen i en tykk strek rundt øynene og gnir den godt ut med en q-tips eller tett øyenskyggepensel etterpå.

Trendy øyenskygge

Et annet nøkkelprodukt du trenger for en fin kveldsmakeup, er en øyenskyggepalett. Gjerne en som både inneholder matte og skimrende skygger i forskjellige mørkhetsgrader.

Du trenger først en matt, mørk øyenskygge for å gi dybde og markere øynene. Legg den en en tykk stripe langs øvre og nedre vipperad, og legg den også i en v-form opp i globallinjen.

Så legger du en litt lysere skygge, gjerne med litt skimmer i, over hele lokket til over globallinjen. Her kan du gjerne velge en fargesprakende variant for en mer oppsiktsvekkende effekt. Dus godt ut alle overganger.

Effektfulle detaljer

Det er også andre ting du kan gjøre for å gi øynene det lille ekstra. Legg en helt lys, skimrende øyenskygge innerst i øyenkrokene og dus den lett ut i den andre øyenskyggen. Det åpner opp mellom øynene og gir en proff effekt.

Eyeliner er perfekt om du ønsker sexy katteøyne. Legg en tykk strek langs øvre vipperad, og la steken gå ut i en spiss når du kommer til de ytterst øyenvippene.

Lange og voluminøse øyenvipper er et must til lekre festøyne. Lek deg med løsvipper for en glamorøs look, eller prøv en volummascara for å få maksimalt ut av dine egne vipper.

Få flere gode tips i guidene under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning