Sminketips

Disse fargene kler alle

Her er tre idiotsikre tips.

MAKEUPFARGENE SOM KLER ALLE: Med disse tre tipsene kan du ikke trå feil.
MAKEUPFARGENE SOM KLER ALLE: Med disse tre tipsene kan du ikke trå feil. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Å velge riktig sminke kan være riktig vanskelig. Ikke bare skal du finne produktet som passer din hud. Du skal også finne fargene som er mest flatterende til deg.

Del

Glem årstidene

Tanken om at du kler bestemte farger fordi du enten er høst, vår, sommer eller vinter, er utdatert.

Det du derimot bør konsentrere deg om er å finne ut om du har varme eller kalde toner i huden. For mange er også dette en vanskelig oppgave, men vi har gjort jobben enklere for deg. Vi har nemlig funnet fargene som kan kle absolutt alle.

Hemmeligheten er å finne farger som har både varme og kalde toner i seg, slik at de har en flatterende effekt både på deg med varme undertoner i huden, og på deg som har kalde.

Øyenskygge: champagne

Når du skal velge øyenskygge, kan du satse på farger som fremhever din egen øyenfarge. Men de færreste ønsker å gå rundt med lilla eller oransje skygger til hverdags.

En mer nøytral farge som kan passe til alle, er champagne. Denne fargen har både varme og kalde nyanser i seg, og er helt super å bruke sammen med mørkere farger.

Den kan brukes alene for å få øynene til å skinne på dagtid, eller den kan kombineres med svart eller brun øyenskygge om du vil ha en mer dramatisk effekt til kvelds.

Leppestift: miks av rosa og beige

Den riktige leppestiften kan være vanskelig å finne. Det finnes en jungel av farger, nyanser og undertoner, og du må vite hva du gjør for ikke å trå feil.

Men det gjelder heldigvis ikke alle leppestifter. Om du er ute etter en frisk hverdagsleppestift, er denne fargen idiotsikker:

Gå for en farge som er en miks mellom rosa og beige. Dette utgjør perfekt kombinasjon av varme og kalde farger, og er en nøytral tone mange kan trives med.

Denne nyansen kan være både kraftig og svak, og passer like godt på en gloss som en leppestift.

Rouge: rosa med fersken og beige

Enkelte produkter har fått en evig plassering på kultlisten innen skjønnhetsprodukter. Rougen i fargen «Orgasm» fra NARS er definitivt en av dem. Den er blitt sagnomsust fordi den skal ha evnen til å kle alle hudtoner.

Fargen er en miks av rosa og fersken og har gylne undertoner i seg. Det gjør at den matcher både kalde og varme hudtoner.

Selvfølgelig er det ikke bare dette merket som har denne nyansen i sortimentet sitt. Se etter en dempet rosatone som har elementer av fersken eller beige i seg. Om du har lys hudtone, bør du velge en rouge i den lyseste enden av skalaen, og omvendt om du har en mørkere hudtone.

Les også:

ØVERST FRA VENSTRE: Øyenskygge fra Lili Lolo i Vanilla Shimmer (kr 130), øyenskygge fra Smashbox i Smashing champagne (kr 190), øyenskygge fra Nouba i Champagne (kr 169), øyenskygge fra Bobbi Brown (kr 230), leppestift fra Nars i Dolce Vita (kr 140), leppestift fra Clarins i Pink Blossom (kr 215) og leppestift fra Wet'N'Wild i Fling (kr 59).
ØVERST FRA VENSTRE: Øyenskygge fra Lili Lolo i Vanilla Shimmer (kr 130), øyenskygge fra Smashbox i Smashing champagne (kr 190), øyenskygge fra Nouba i Champagne (kr 169), øyenskygge fra Bobbi Brown (kr 230), leppestift fra Nars i Dolce Vita (kr 140), leppestift fra Clarins i Pink Blossom (kr 215) og leppestift fra Wet'N'Wild i Fling (kr 59). Foto: Foto: Produsentene
FRA VENSTRE: Rouge fra Chanel i Rose Temptation (kr 355), mineralrouge fra Moyana Corigan i Korall (kr 180/Nelly.com) og rouge fra Nars i fargen Orgasm (kr 155).
FRA VENSTRE: Rouge fra Chanel i Rose Temptation (kr 355), mineralrouge fra Moyana Corigan i Korall (kr 180/Nelly.com) og rouge fra Nars i fargen Orgasm (kr 155). Foto: Foto: Produsentene

Denne sminken kler du

Slik framhever du øynene dine

Få friske roser i kinnene

Sjekk om du er deprimert

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen