Sminke

Dette legger han først merke til

Og størrelsen spiller ingen rolle.

RØDE LEPPER: TIltrekk deg oppmerksomhet ved å bruke en rød leppestift.
RØDE LEPPER: TIltrekk deg oppmerksomhet ved å bruke en rød leppestift. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Øynene er sjelens speil, er det noe som heter. Men om du trodde drømmemannen bruker deres første møte på å se deg dypt inn i øynene, tar du feil.

Han bruker nemlig over 50 prosent av tiden på å stirre på munnen din - spesielt om du bruker rød leppestift.

Del

- Størrelsen ikke viktig

Førsteinntrykket en mann danner seg av en kvinne, dreier seg i stor grad om munnen hennes.

Forskere ved Manchester University har forsket på hvor blikket til menn som nettopp har truffet en dame fester seg. Resultatet viser at over halvparten av tiden brukes på å se på leppene hennes, ifølge Daily Mail.

I undersøkelsen benyttet forskerne seg av en programvare som scannet øynene til menn som møtte forskjellige kvinner for første gang.

De ti første sekundene en mann og en kvinne møtes, bruker mannen i gjennomsnitt over fem sekunder på å se på leppene hennes. Dette ble forsterket når kvinnen hadde på seg rød leppestift.

- I flere århundrer har kvinner malt munnen sin rød for å gjøre seg mer attraktive for mannen, sier leder for undersøkelsen Dr. Geoff Beattie til avisen Daily Mail.

- Vår forskning viser at røde lepper og attraktivitet fortsatt er uløselig knyttet sammen, hvor rød leppestift er en viktig faktor som betydelig øker det visuelle inntrykket, forklarer Beattie.

Og størrelsen på leppene er ikke av betydning. Både kvinner med smalere lepper og de med en fyldigere munn ble regnet som mer attraktive når de hadde på rød leppestift.

Elegant og trendy

RØD MUNN: Det er ikke så rart at denne fargen vekker menns interesse.
RØD MUNN: Det er ikke så rart at denne fargen vekker menns interesse. Foto: Foto: Stella

Om du ønsker å teste dette i det virkelige liv, er det noen tips du bør kunne. Rød leppestift kan være vanskelig å lykke med om man ikke vet hva man gjør.

Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen, har flere råd til deg som vil prøve den røde leppestiften.

- Røde lepper kan man bruke som den lille sorte, den er den perfekte løsning når alt annet går galt, sier Botnen.

- Røde lepper skal brukes til lite annen sminke. La øynene være naturlige, og marker dem med masse maskara isteden. Ellers bør leppene alene stå i fokus, forklarer hun.

Selve påføringen og pleie av leppene er også viktig for et vellykket resultat.

- Mange tror det er bare å legge på masse rød leppestift uten å være nøye. Det er feil, røde lepper trenger presisjon. Det er også viktig å passe på at leppene ikke er tørre når alt fokus er på munnen. Ingenting er styggere en flassete, røde lepper hvor fargen sklir utover leppeformen, mener Julie Botnen.

Les også:

Trendy med røde lepper

FRA VENSTRE: Chanel Rouge Coco i Gabrielle (kr 260), L'Oréal Color Riche Serum i Bright Burgundy (kr 139), YSL Rouge Pur Couture i Le Rouge (kr 265) MAC Lipstick i Russian Red (kr 155) og HogM Lipstick i Access To Me (kr 69,50)
FRA VENSTRE: Chanel Rouge Coco i Gabrielle (kr 260), L'Oréal Color Riche Serum i Bright Burgundy (kr 139), YSL Rouge Pur Couture i Le Rouge (kr 265) MAC Lipstick i Russian Red (kr 155) og HogM Lipstick i Access To Me (kr 69,50) Foto: Foto: produsenten

Vinterens mest vågale leppetrend

Stor test av leppepomader

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning