Sminke

Sett fokus på leppene

Bli høstvakker på et blunk med en klassisk, dyprød leppestift.

RØDE LEPPER: Velg dyprøde lepper i høst, som sett på visningen til Sophia Kokosalaki og D'Squared2.
RØDE LEPPER: Velg dyprøde lepper i høst, som sett på visningen til Sophia Kokosalaki og D'Squared2. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Rød leppestift er en evig klassisker, men hver sesong er den en rødnyanse som er hakket vassere enn de andre.

Denne høsten skal du velge en dypere rødtone, perfekt for en dramatisk look til sene høstkvelder.

På catwalken for denne høsten ble det vist røde lepper i flere varianter, alt fra rustrøde til burgunderfargede lepper er helt rett denne sesongen, det gjelder bare å finne den nyansen som kler deg aller best.

Slik finner du riktig farge

Ta utgangspunkt i din egen hudtone når du skal kjøpe en rød leppestift.

Mange sliter med å finne en kledelig farge, men ofte er det bare ørsmå nyanser som avgjør om fargen passer til deg eller ikke.

Hvis huden din har kalde undertoner, skal du velge en leppestift som har en kald undertone. Dette er leppestifter som har litt blå pigmenter i seg. Hvia du har varme undertoner skal du velge en farge som har mer gule pigmenter i seg, altså som heller mer mot orange eller brunt.

Men om du har gule tenner, bør du være forsiktig med disse fargene. En leppestift med mer blå pigmenter vil gjøre at tennene dine ser hvitere ut.

Den enkleste måten å finne ut om en leppestift kler deg eller ikke, er å prøve den på. Mange synes det er vanskelig å se undertonene i leppestifter, men når du prøver fargen på leppene ser du raskt om den kler deg eller ikke. Prøv alltid produktene på før du kjøper for å unngå bomkjøp.

Dropp liplineren

CHANEL-RØD: Chanel viste en klassisk og elegant makeup med dype røde lepper på sin Haute Couture-visning.
CHANEL-RØD: Chanel viste en klassisk og elegant makeup med dype røde lepper på sin Haute Couture-visning. Foto: Foto: Stella

Hvis du ikke har linjer og rynker rundt munnen, kan du trygt droppe å bruke lipliner under. Hvis du vil bruke lipliner, må du bruke den over hele munnen og ikke bare tegne omrisseet rundt. Uansett om liplineren matcher leppestiften helt perfekt i farge, vil likevel omrisset til liplineren synes når leppetiften begynner å falme.

Hvis man har linjer rundt munnen kan man heller velge en gelébaser leppestift framfor de fete variantene for å forhindre at leppestiften «blør».

Mange synes det kan bli litt voldsomt med røde lepper. Et tips er å bruke en leppepomade på leppene og klappe leppetfiten lett på med fingrene. Da får du et lettere og mer transparent resultat, som du kan forsterke gradvis helt til du føler deg klar for de «ekte sakene.»

Share

Les også:

25 geniale skjønnhetstips

Dette gir lekre lepper

Høstens trend-neglelakk

Dette gjør at du ser yngre ut

FRA VENSTRE: Chanel Rouge Coco i Gabrielle (kr 260), L'Oréal Color Riche Serum i Bright Burgundy (kr 139), YSL Rouge Pur Couture i Le Rouge (kr 265) MAC Lipstick i Russian Red (kr 155) og HogM Lipstick i Access To Me (kr 69,50)
FRA VENSTRE: Chanel Rouge Coco i Gabrielle (kr 260), L'Oréal Color Riche Serum i Bright Burgundy (kr 139), YSL Rouge Pur Couture i Le Rouge (kr 265) MAC Lipstick i Russian Red (kr 155) og HogM Lipstick i Access To Me (kr 69,50) Foto: Foto: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning