EYELINER: CATEYE

Slik legger du en perfekt, spiss eyeliner

Det Nyes Charlotte Thorstvedt viser deg hvordan du tegner opp cateye - steg for steg.

Publisert Oppdatert
GAVE TIL DEG: Når du kjøper Det Nye nr. 10 får du med en superfin, vannfast eyeliner fra Makeup Mekka på kjøpet! Eyelineren har en verdi av kr 99.
GAVE TIL DEG: Når du kjøper Det Nye nr. 10 får du med en superfin, vannfast eyeliner fra Makeup Mekka på kjøpet! Eyelineren har en verdi av kr 99. Foto: Faksimile

Er du blant dem som stadig forsøker å legge en spiss, kul eyeliner på øyelokket, men gang på gang må hente frem sminkefjerneren? Du er ikke alene, å legge en perfekt eyeliner krever litt trening - og ikke minst en stø hånd.

Men skal vi tro Det Nyes egen moteansvarlig, Charlotte Thorstvedt, er det ikke så vanskelig som det virker.

Charlotte har cateyelineren som sin signaturlook, og har sminket seg slik nærmest hver eneste dag de siste ti årene! Hvem er vel da bedre å lære det av enn henne?

- Jo oftere du øver, desto lettere blir det å begge sider helt like, forteller Charlotte.

Et godt tips er å bruke så få strøk som mulig, ikke tegn på litt og litt. Ha tillitt til streken din, da blir den så jevn og fin som mulig.

Her er Charlottes oppskrift på den perfekte cateyelineren:

1: - Jeg begynner alltid å legge lineren midt på øyenlokket. Jeg følger bare vippekanten litt bortover, før jeg lar streken fortsette rett ut horisontalt for å lage en «mal» for hvor vingen på siden skal være.

2: - Du bestemmer selv hvor lang vingen skal være, til en hverdagslook kan den være diskret, men til fest pleier jeg å dra på litt! Nå fyller jeg ut vingen, slik at det blir en slags trekant som går ned til øyekanten.

3: - Til slutt fyller jeg inn øverst ved vippekanten. Denne streken kan også gjøres tykkere til fest for en mer dramatisk Twiggy-effekt.

DU TRENGER: En spiss eyelinerpenn, for eksempel Ultimate water resistant eyeliner fra Makeup Mekka, kr 99 - som følger med som gave, hvis du kjøper den nyeste utgaven av Det Nye! Og en god maskara, som Perfect volume mascara, kr 279.
DU TRENGER: En spiss eyelinerpenn, for eksempel Ultimate water resistant eyeliner fra Makeup Mekka, kr 99 - som følger med som gave, hvis du kjøper den nyeste utgaven av Det Nye! Og en god maskara, som Perfect volume mascara, kr 279. Foto: Foto: Produsentene
STEG 1: Tegn opp en strek fra midten av øyenlokken, og strekk den ut til ytterpunktet - der du vil at spissen skal slutte.
STEG 1: Tegn opp en strek fra midten av øyenlokken, og strekk den ut til ytterpunktet - der du vil at spissen skal slutte. Foto: Foto: Karine Darvik
STEG 2: Fyll så ut "vingen", slik at den blir en slags trekant som går ned til øyekanten. Deretter fyller du ut streken på den indre halvdelen av øyelokket.
STEG 2: Fyll så ut "vingen", slik at den blir en slags trekant som går ned til øyekanten. Deretter fyller du ut streken på den indre halvdelen av øyelokket. Foto: Foto: Karine Darvik
MASKARA: Avslutt med din favorittmaskara.
MASKARA: Avslutt med din favorittmaskara. Foto: Foto: Karine Darvik
FERDIG: Slik blir resultatet med spiss eyeliner i cateyeform.
FERDIG: Slik blir resultatet med spiss eyeliner i cateyeform. Foto: Foto: Karine Darvik

Les også:

19 millioner har sett den utrolige forvandlingen

Du kan fjerne selvbruningstabbene

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning