SOS selvbruning

Slik fjerner du selvbruningstabbene

Ble selvbruningen skjoldete? Ikke fortvil, her er løsningen.

FØR OG ETTER: Det er fort gjort å tabbe seg litt ut når man skal påføre selvbruningskrem. Det vet vi alt om... Heldigvis finnes det et par triks som kan redde deg. Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen, testet tipsene og endte (heldigvis) opp med et vellykket resultat.
FØR OG ETTER: Det er fort gjort å tabbe seg litt ut når man skal påføre selvbruningskrem. Det vet vi alt om... Heldigvis finnes det et par triks som kan redde deg. Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen, testet tipsene og endte (heldigvis) opp med et vellykket resultat. Foto: FOTO: Julie Botnen
Publisert Oppdatert

Ble du mer lik en leopard enn en bronsegudinne etter en runde med selvbruning? Ikke fortvil, dette skal du gjøre hvis uhellet først er ute.

Forberedelser er viktig

Den aller viktigste jobben du gjør er å forberede huden på selvbruningen. Skrubb kroppen godt, smør deg med bodylotion på albuer, knær, føtter og hender, og vær forsiktig med påføringen rundt hårfestet.

Gjør du alt dette riktig skal det en del til for å få et ujevnt resultat. Mange opplever å bli skjoldete på hender og føtter, men ved å bruke en påføringsvott er det mye lettere å få en jevn farge.

Påfør selvbruningsproduktet i votten og dra fargen forsiktig over huden. Det er også viktig å bruke nok.

- Er du raus med produktet er sjansen for skjolder mindre, forteller hudterapeut Beate Myhre hos Beth's Beauty i Oslo.

Hvis det ikke gikk som planlagt

Uhell kan skje, men det finnes heldigvis måter å bli kvitt skjoldene på.

Det første du kan gjøre er å smøre deg inn med en fet kroppskrem. Dette fjerner ikke skjoldene, men siden den ujevne fargen som oftest kommer der huden er tørr kan dette hjelpe til på å jevne ut fargen.

Er derimot fargeforskjellene store må det sterkere lut til.

Beate anbefaler en grundig runde med peeling eller spesialprodukter laget for å fjerne brunfargen. St.Tropez Tan Remover er et slikt produkt.

- Det finnes et kjempefint produkt fra St.Tropez som faktisk kan reversere noe av fargen. Dette gir ikke et hundre prosent feilfritt resultat, men det gjør skjoldene mye mindre synlig, forklarer Beate.

PRODUKTENE SOM REDDER DEG: Øverst fra venstre: Self Tan Remover fra DC Collection, kr 270. Vita Liberata, kr 379. St.Tropez Tan Remover, kr 110. St.Tropez vott, kr 129.
PRODUKTENE SOM REDDER DEG: Øverst fra venstre: Self Tan Remover fra DC Collection, kr 270. Vita Liberata, kr 379. St.Tropez Tan Remover, kr 110. St.Tropez vott, kr 129. Foto: FOTO: Produsentene

Kan også bruke en kroppsskrubb

Man kan også skrubbe seg godt med en kroppsskrubb, og har du en hampvott eller skrubbehansker i dusjen kan dette også være med på å redusere skjoldene.

Et annet produkt som er laget for å ta knekken på skjoldene er Self Tan Remover fra DC Collection.

Kremen smøres på huden og skal gjøre skjoldene mye mindre synlig etter bare kort tid. Det finnes med andre ord håp hvis ikke fargen ble så jevn og lekker som du håpet på.

- Det absolutt beste tipset er å gjøre gode forberedelser i forveien slik at du slipper jobben i etterkant, avslutter eksperten Beate Myhre.

Vi testet

For godt til å være sant? Neida. Vi testet hvordan skikkelig skjoldete føtter etter en skrubb og litt jobbing nesten ble helt fine.

Trikset er å ikke vente for lenge. Hvis du ser at resultatet ikke blir jevnt, kast deg i dusjen og skrubb deg godt.

Vi brukte en grovkornet skrubb og jobbet en god stund. Huden kan bli litt sår og rød, men avslutt med en fet krem etterpå. Har det gått lang tid er spesialproduktene nevnt over redningen.

Les også:

19 millioner har sett den utrolige forvandlingen

De beste selvbruningskremene

Følg oss på Facebook!

Hva er det gutta egentlig ser etter på stranda?

Her glemmer de fleste å smøre seg

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær med i trekningen av en veske fra Marc by Marc Jacobs!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning