Ekspertenes beste tips

Slik får du sunnere hår

Har du hår som er slitt og skadet etter bleking eller varmebehandling? Slik fikser du det.

SUNT HÅR: Mange jenter har skadet hår. Vi har fått ekspertenes beste tips for et sunnere hår. Foto: Bulls
SUNT HÅR: Mange jenter har skadet hår. Vi har fått ekspertenes beste tips for et sunnere hår. Foto: Bulls Foto: Rusch Martin
Publisert Oppdatert

Mange jenter behandler håret sitt dårlig hver eneste dag.

Håret gjennomgår mye slitasje, både ved føning, bruk av rettetang, bleking og farging om hverandre.

Ofte er behovet for å se bra ut her og nå viktigere enn hvordan håret blir seende ut over tid. Siden hår faktisk er dødt materiale, vil dette på sikt føre til dårlig hårkvalitet.

Har du svekket hår som er slitt av bleking, strukturomforming eller farging, trenger håret ditt ekstra pleie.

Prøv en salongbehandling

Men hva kan man gjøre? Vi har spurt ekspertene. Ofte vil det lønne seg å starte med en pleiende behandling hos frisøren.

- Frisøren fører ofte produktlinjer som er høyere konsentrert enn de du har hjemme. Frisøren setter også sammen den optimale kombinasjonen for skadet hår. Salonger bruker varme og infrarød stråling som vil gi et optimalt resultat av kuringen. Utfør så mange behandlinger som overhodet mulig og resultater vil vises raskt, sier frisør og hårstylist, Agnes Gulbrandsen.

Mange får beskjed av frisøren sin om å bruke proteinbaserte produkter til skadet hår, men det er også svært viktig med fuktighet om man har dårlig hårkvalitet.

- Mangler du protein vil elastisiteten i håret forsvinne og håret knekker lett for eksempel når du børster det, bruker varmeverktøy eller når du styler det. Ved valg av sjampo er det lurt å alltid velge en med lav pH-verdi, da den ikke vil åpne skjellaget like mye som andre. Den vil på den måten gi et blankere og sunnere hår, sier Gulbrandsen.

HÅRPLEIE: Shu Uemura Essence absolue hair oil, kr 465. L'Oreal Professionnel Absolut repair cellular baume, kr 205. Macadamia healing oil treatment, kr 299, og Kerastase Ciment thermique heat-activated styling milk, kr 260. Foto: Bulls/produsentene
HÅRPLEIE: Shu Uemura Essence absolue hair oil, kr 465. L'Oreal Professionnel Absolut repair cellular baume, kr 205. Macadamia healing oil treatment, kr 299, og Kerastase Ciment thermique heat-activated styling milk, kr 260. Foto: Bulls/produsentene

Miks proteiner og fuktighet

Frisør og daglig leder på Adam & Eva Grensen i Oslo, Eirik Thorsen anbefaler å kjøpe produkter som både inneholder proteiner og fuktighet for best effekt. En dyptvirkende kur for skadet hår bør brukes minst én gang i uken. Bruk gjerne en innpakning som skal sitte i håret over natten, og ha i noen ekstra dråper hårolje for en enda mer pleiende effekt.

- Skal du farge håret, er det viktig at du bruker milde fargebehandlinger som glansvask eller minicolor for minst mulig ekstra slitasje. Det er også viktig at du bare farger etterveksten og ikke hele håret hver gang.

Når du styler håret bør du velge produkter med varmebeskyttende effekt og som samtidig er pleiende. Velg for eksempel en hårolje eller en varmebeskyttende spray som inneholder proteiner.

Om håret ser slitt og brusete ut i lengdene, kan du bruke en hårolje i kombinasjon med en hårstylingskrem for å samle tuppene og gi håret en myk finish.

Les også:

Tipsene som redder håret

Derfor bør du bruke balsam

Så ofte bør du vaske håret

Stor test av butikksjampo

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning