Skjønnhetstips

Skjønnhet på budsjett

Betyr billig nødvendigvis dårlig? Slett ikke.

SKJØNN PÅ BUDSJETT: Billig kan også være bra! H&M Lipgloss "True Beauty", kr 40, MNY Eyeshadow i fargene 245 og 421, kr 45 pr. stk. Maybelline The falsies flared mascara, kr 132. NYX Cosmetics eye pencil i mørk brun, kr 55, Barry M Lip paint i 155 pretty pink, kr 115.
SKJØNN PÅ BUDSJETT: Billig kan også være bra! H&M Lipgloss "True Beauty", kr 40, MNY Eyeshadow i fargene 245 og 421, kr 45 pr. stk. Maybelline The falsies flared mascara, kr 132. NYX Cosmetics eye pencil i mørk brun, kr 55, Barry M Lip paint i 155 pretty pink, kr 115. Foto: FOTO: Bulls og Produsentene
Publisert Oppdatert

Det er ikke enkelt å holde seg på topp på skjønnhetsfronten når bankkortet er overtrukket og møllkulene formelig flyr ut av lommeboka. Enkelte produkter som dagkrem, dusjsåpe og deodorant kan man jo ikke være uten, samme hvor blakk man er.

Likevel skal jo produktene være bra og gi et godt resultat. Så hva bør man kjøpe dyrt og hva går greit å kjøpe billig?

En god huskeregel når du kjøper skjønnhetsprodukter, er at du bør prioritere produkter som skal ligge på huden lenge, slik som kremer. De bør være av god kvalitet, mens produkter som bare skylles av igjen, godt kan være rimeligere.

Sminke:

* Når det gjelder sminke handler det om å finne produkter som er godt pigmenterte og sitter lenge, samtidig som de er så finkornete at de gir en naturlig look.

* Foundation er produktet du virkelig bør spandere penger på, selv om det finnes mange gode budsjettvarianter. En god foundation tetter ikke porene, og beskytter og pleier huden på samme tid.

* Det er enkelt å finne en god maskara i budsjettklassen. Merker som Max Factor og Maybelline har flere bestselgere.

* Vi er mange som er avhengig av lipgloss. Leppestift og lipgloss kan du fint kjøpe rimelig, her er det mange fine varianter, og produktet må påføres ofte uansett ...

* På neglelakkfronten er ofte de rimelige lakkene vel så bra som de dyre (sjekk neglelakktesten vår her).

* Skal du kjøpe pudder eller rouge bør du derimot heller satse på et kvalitetsprodukt. Her er det viktig at produktene er så finkornete som mulig, slik at de gir et mest mulig naturlig resultat .

* Når det gjelder øyenskygge er det viktig å finne skygger som er godt pigmenterte, og det er ofte dette som skiller rimelige skygger fra de dyre.

* Kajaler og øyenbrynsskygge kan du derimot fint kjøpe rimelig, så lenge kajalen er myk i konsistensen.

Se på bildet øverst for å få noen shoppingtips til billig og bra sminke.

SKJØNN PÅ BUDSJETT: Vichy Aqua thermal day cream, kr 209. Hårspenner fra H&M, kr 20. Lee Stafford As ruff as you like clay, kr 69. Aussie Take the heat conditioner, kr 129. Korres Sunflower & vitamin F shampoo, kr 110.
SKJØNN PÅ BUDSJETT: Vichy Aqua thermal day cream, kr 209. Hårspenner fra H&M, kr 20. Lee Stafford As ruff as you like clay, kr 69. Aussie Take the heat conditioner, kr 129. Korres Sunflower & vitamin F shampoo, kr 110. Foto: FOTO: Produsentene

Hårpleie:

* I hårprodukter puttes det mye sulfater, silikoner og alkohol som tørker ut håret og irriterer hodebunnen. Finn produkter som gjør jobben uten at det går på bekostning av hårkvaliteten. Likevel er det viktig å huske at hår er dødt materiale, og sunt hår handler mer om å unngå slitasje enn å reparere skader som er gjort.

* Om du ikke har spesielle problemer med håret ditt, kan du fint velge en rimeligere sjampo og balsam. Men om du for eksempel har kløe eller irritert hodebunn, bør du se etter en variant uten sulfater.

* Hårkur også lurt å bruke fast én gang i uka, og gjerne enda oftere. Her er det mange gode budsjettvarianter å velge mellom, og du trenger ikke velge de dyreste variantene for å vedlikeholde håret ditt.

* En hårolje kan gjøre underverker for håret ditt, og trenger ikke være dyr. Arganolje er en super olje for håret, og er en viktig ingrediens i mange håroljer. Den får du også kjøpt helt ren i helsekostbutikker til en mye rimeligere pris.

* Stylingprodukter som mousse, spray og hårpudder blir liggende på håret over lengre tid, og mange av disse produktene inneholder ingredienser som er uttørkende på håret.

* Styr unna produkter som inneholder alkohol, og kur håret ofte om du bruker saltvannsspray og andre produkter som kan virke uttørkende.

Kropp og ansikt:

SKJØNN PÅ BUDSJETT: Nivea Aqua sensation cleansing gel, kr 79. Avene Eye contour cream, kr 169. Dr. Hauschka Lemongrass body oil, kr 165. I Love... Lemons & limes shower creme, kr 79. Tresemmé Naturals moisturizing shampoo, kr 89.
SKJØNN PÅ BUDSJETT: Nivea Aqua sensation cleansing gel, kr 79. Avene Eye contour cream, kr 169. Dr. Hauschka Lemongrass body oil, kr 165. I Love... Lemons & limes shower creme, kr 79. Tresemmé Naturals moisturizing shampoo, kr 89. Foto: FOTO: Produsentene

* Av hudpleieproduktene som skylles rett av huden, for eksempel rens, toner og peeling, kan du fint velge rimelige varianter, om du ikke har hudproblemer som krever annen behandling. Velg milde produkter tilpasset din hudtype.

* Dagkremen ligger på huden hele dagen, og bør derfor inneholde et beskyttende solfilter, antioksidanter og fuktgivende ingredienser. Jo mer aktive ingredienser det er i kremen, dess dyrere er den som regel. Men ung hud trenger først og fremst beskyttelse og SPF.

* I tillegg til beskyttelse, er det viktig å velge produkter som passer til din hud. Velg en lett gelékrem om du har fet eller uren hud, og bruk heller en rikere dagkrem om huden din er tørr.

* Mange dropper øyekremen og bruker heller mer penger på dagkrem. Men huden rundt øynene er mye tynnere og mer sensitiv enn den vi har i ansiktet, og det er her linjer og rynker synes først. Derfor bør du bruke penger på en egen øyekrem, gjerne med SPF på dagtid.

* Dusjsåpe er et produkt du gjerne kan kjøpe rimelig, siden den bare er på kroppen i noen sekunder av gangen. Bruk gjerne en dusjolje om du sliter med tørr hud.

* På kroppen er vi ikke like utsatt for utbrudd og urenheter om vi bruker feil krem. Kjøp en bodylotion som gir næring til huden. Så styr unna de billigste alternativene. Et enda bedre budsjettips er å kjøpe mandelolje på helsekosten og smøre den på fuktig hud.

* Er du opptatt av å unngå parabener, er det lurt å velge en økologisk variant når det gjelder bodylotion, siden den dekker store deler av kroppen.

Les også:

Framhev dine beste trekk

Fem steg til strålende hud

Legg en glamorøs festsminke

Kremen din kan være skadelig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning