Det Nyes påsketips

Redaksjonens beste ferietips

Finn frem din indre kylling og la deg inspirere av Det Nyes påsketips.

God påske, hilsen Det Nye
God påske, hilsen Det Nye Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Stine Holberg Dahl, redaksjonssjef

- Denne påsken skal jeg bruke til å flytte tilbake til leiligheten min. Vi har bodd ute i to måneder på grunn av lekkasje på badet, så nå gleder jeg meg til å komme hjem til alle tingene mine! Titter sola fram, skal jeg på påsketur i Nordmarka i Oslo - eventuelt skal jeg nyte årets første ute-på-parkbenk-kaffen på St. Hanshaugen der jeg bor.

Mitt påsketips:

Kvinnen fra månen av Milena Agus er rett og slett ei perle av ei bok! Handlingen er lagt til Sardinia, og temaet er den store kjærligheten - og lidenskap og galskap. Den unge fortellerstemmen formidler bestemorens historie. Folk i den lille landsbyen tror bestemoren er gal, men på et kuropphold treffer hun Veteranen. Han forstår at bestemor ble til en dag da Gud var trett av å skape standardkvinnen. Boka er både kort og lettlest, men historien er fascinerende, og som leser lurer du hele tiden på hva som egentlig er sant og ikke. Svaret får du først på den aller siste siden.

Ingvild Eilertsen, redigerer

- Jeg skal ha bypåske i år, og da er det to ting som gjelder: drikke øl i sola på dagtid, og dra på kino om kveldene. Her er mine kinotips:

Skyggen (The Ghost Writer): I Roman Polanskis siste kritikerroste thriller spiller Ewan McGregor en forfatter som skal skrive memoarene til den tidligere britiske statsministeren (Pierce Brosnan), og blir fanget i et farlig spill.

Fish Tank: Den britiske Cannes-vinneren om den trøblete 15-åringen Mia skal være en rå og intens film.

Bollywood: My name is Khan: Skal du se denne må du ha to ting inne: Du må synes at Bollywood-filmer er morsomme, og du må være forberedt på å bruke 2 timer og 41 minutter i kinosalen. Eventuelt hjelper en tredje ting: Masse øl før filmen begynner.

En ganske snill mann: Hans Petter Molands siste er verdt å sjekke ut, ikke minst fordi fantastiske Stellan Skarsgård spiller hovedrollen som den ganske snille kjeltringen Ulrik.

Crazy Heart: Jeff Bridges' Oscar-vinnende rolle som falmet countrysanger er en must see!

Lone Helle, redigerer

- Få på deg solbrillene og nyt sola! Ellers er mitt påsketips å dra på hyttetur med familie eller gode venner. Selv planlegger jeg og samboeren min å kjøre vår nye bil fra Oslo til Tromsø. Og selvfølgelig blir det å spise pinnekjøtt på påskeaften (altfor lenge til neste jul), og følge med på påskekrimmen på tv!

GOD PÅSKE: Det Nye-redaksjonen avsluttet fredagen før påskeferien med appelsin og påskegodt. Fra venstre: Redaktør Monica Csango, journalist Madeleine Dahl, redigerer Ingvild Bjerke Høygaard, Art Director Nora Korvenkontio, skjønnhetsansvarlig Julie Botnen, redigerer Ingvild Eilertsen og redigerer Ann Kristin Mathiassen.
GOD PÅSKE: Det Nye-redaksjonen avsluttet fredagen før påskeferien med appelsin og påskegodt. Fra venstre: Redaktør Monica Csango, journalist Madeleine Dahl, redigerer Ingvild Bjerke Høygaard, Art Director Nora Korvenkontio, skjønnhetsansvarlig Julie Botnen, redigerer Ingvild Eilertsen og redigerer Ann Kristin Mathiassen. Foto: Foto: Cathrine B. Jensen

Ingvild Bjerke Høygaard, redigerer

- Hvis du tilbringer påsken på en hytte, vil jeg anbefale det morsomme brettspillet "Alias". Man er på lag to og to og det går ut på å gjette ord som partneren skal formidle på andre måter enn å bruke det ordet. Dette er et spill med høyt tempo og mye latter - og hvis du har et godt utviklet konkurranseinstinkt, vil det garantert vekkes her!

Julie Botnen, skjønnhetsansvarlig

- I år har jeg tenkt å tilbringe påsken hjemme hos mamma og pappa i Bø i Telemark. Der skal jeg spise påskeegg sammen med kjæresten min og se på krim, aller helst Poirot, mens han og pappa lager påskelam. Har også tenkt å komme meg ut på et par skiturer.

Madeleine Dahl, journalist

- Jeg har ikke så mange planer i påsken og det er egentlig ganske deilig. Men det blir jo påske selv om man er i byen! Her er mine tre beste påsketips:

Balkongen: Så lenge solen skinner er bypåsken deilig. Balkongen er endelig bar for snø, og jeg gleder meg til å sitte i solsteken - om jeg så må ha et lite pledd rundt meg.

Freia påskeegg: Jeg gleder meg nesten mer til å spise disse påskeeggene enn jeg gjør til selve ferien! Sjokoladeeggene kommer i en liten eggekartong, med skjeer, og er fylt med melkekrem. Nam!

Bandu: For ikke så lenge siden kom jeg over dette morsomme spillet på et vorspiel. Det går ut på å stable små tårn, og er både enkelt og morsomt. Dessuten er spillet sosialt, alle involverer seg, og det passer perfekt for en påskekveld på hytta eller i byen!

Cathrine B. Jensen, journalist

- Krimbøker, varmende sol i husveggen akkompagnert av sildrende bekker av snø som smelter. Fargeglade krokuser som strekker seg i varmen og et velfylt påskeegg i nærheten. Lykken er så godt som komplett. Alt dette bør helst foregå i en vårklar sørlandsby, fortrinnsvis Mandal. Påsken i år blir litt annerledes da vi emigrerer til Mallorca, men påskeegget og krimbøkene er med, og sol har vi nesten blitt garantert, så jeg satser på full pott. God påske!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen