Hårfrisyrer

Nå skal håret være rufsete

Tilfeldige og rufsete frisyrer er en av høstens tøffeste hårtrender.

RUFESTE HÅR: Trendy og bustete på visningene til Chanel haute couture, Marc Jacobs og fra rød løper på Jessica Biel.
RUFESTE HÅR: Trendy og bustete på visningene til Chanel haute couture, Marc Jacobs og fra rød løper på Jessica Biel. Foto: Foto: Stella/AP
Publisert Oppdatert

Både på catwalken og på den røde løperen er det bustete og tilfeldige frisyrer som gjelder.

Såkalte «bedhead»-frisyrer er tilbake, og skal ganske enkelt se ut som du har vasket håret og bare latt det lufttørke etterpå.

Både hårskillen og lengdene skal være tilfeldige, og brusete tupper er bare et pluss.

- Helheten er viktig

Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen, mener at denne frisyren absolutt er på trendtoppen om dagen.

- Dette er en stor hit blant kjendiser som Rachel Bilson, Mary-Kate og Ashley Olsen for å nevne noen. Frisyren kan passe de fleste, men det ser ekstra kult ut hvis du har en litt tilfeldig og trendy stil, tipser Botnen.

Hun understreker at stilen er viktig for å lykkes med denne frisyren.

- Pass på at du ikke kler deg for elegant til slikt hår, da ser håret bare ustelt ut, mener Julie Botnen.

CATWALK: Roberto Cavalli, Dries Van Noten og Marc Jacobs satset på bustete hår.
CATWALK: Roberto Cavalli, Dries Van Noten og Marc Jacobs satset på bustete hår. Foto: Foto: Stella/AP

Slik får du looken

Frisør og hårstylist Agnes Gulbrandsen ved salongen Gevir i Oslo, mener at det er viktig å tenke helhetlig for å få det rufsete håret til å fungere.

- Det skal alltid være en balanse mellom klær hår og makeup. Er det mye av det ene skal man tone noe annet ned.

Velg gjerne klassisk makeup med sotede øyne og glødende, frisk hud for å kompensere for det bustete og tørre håret, mener Gulbrandsen.

Frisøren har flere tips for hvordan du kan få denne frisyren på egen hånd.

- Denne frisyren fungerer best på et normalt til tykt hår, men om man har tynt hår kan man bruke clip-on extensions for å få den tykke, rufsete looken, sier Guldbrandsen.

- Begynn med nyvasket hår, bruk gjerne en shampo som gir håret volum eller en renseshampo.

Bruker du en fuktighetsgivende eller reparende shampo og balsam vil du oppleve at håret klapper fort sammen, forklarer frisøren.

Produktene du trenger

KJENDISRUFS: Både Mary-Kate og Ashley Olsen og Drew Barrymore har omfavnet den rufsete frisyren. Har du litt ettervekst i tillegg, er du ekstra trendy.
KJENDISRUFS: Både Mary-Kate og Ashley Olsen og Drew Barrymore har omfavnet den rufsete frisyren. Har du litt ettervekst i tillegg, er du ekstra trendy. Foto: Foto: Stella

Skjønnhetsekspert Julie Botnen sier at saltvannspray og hårpudder er nøkkelprodukter for å få den matte og tilfeldige teksturen på håret. Produkter man skal unngå er glansspray og for stive hårsprayer.

- Jeg ville brukt saltvannssprayen på fuktig hår for å gi hold. Deretter ville jeg fønt håret opp ned for å gi volum. Del deretter håret inn i seksjoner på ca 5 cm, bruk en rettetang eller en krølltang for å få store bølger i håret. Jo mer hår du tar i tengene, desto større bølger får du, tiper frisør Agnes Gulbrandsen.

Tupér gjerne håret lett mot hodebunnen med en naturbørste etterpå, og spray over litt ekstra saltvannsspray om du ønsker stivere hår med mer separasjon.

- Et annet tips er å bruke en diffuser som ofte kommer med hårfønere. Om du lar håret tørke i diffuseren uten å bruke hendene vil håret bli ekstremt brusete, på samme måte som håret til Olsen-tvillingene, forklarer Gulbrandsen.

Share

Les også:

Slik får du volum i håret

PRODUKTTIPS: Toni og Guy saltvannspray (kr 129), Osis Dust-It hårpudder (kr 175), Dunman hårbørste/Lookfantastic.com (kr 120), Babyliss krølltang (kr 399), Björn Axén hårføner med diffuser (kr 749) og Define Instant Volume Powder (kr 79).
PRODUKTTIPS: Toni og Guy saltvannspray (kr 129), Osis Dust-It hårpudder (kr 175), Dunman hårbørste/Lookfantastic.com (kr 120), Babyliss krølltang (kr 399), Björn Axén hårføner med diffuser (kr 749) og Define Instant Volume Powder (kr 79). Foto: Foto: produsenten

Vasker du hårbørsten din?

Dette gir vakrere hår

Fungerer kosttilskudd på håret?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning