Frisørenes beste tips

Lær å style håret som proffene

Lær de hemmelige hårtriksene frisørene bruker backstage.

HÅRSTYLING: Lær triksene hårstylistene sverger til backstage under moteukene. Foto: Catwalkpix
HÅRSTYLING: Lær triksene hårstylistene sverger til backstage under moteukene. Foto: Catwalkpix
Publisert Oppdatert

Hva er det egentlig som gjør at modellene alltid tripper nedover catwalken med tykt, glansfullt og flommende hår? Om det er noen som virkelig burde ha slitt og vanskelig hår er det modellene, som får håret varmebehandlet, tupert, rullet og det som verre er flere ganger daglig under moteukene.

Hemmeligheten ligger selvfølgelig i frisørene som jobber backstage. De vet hva som skal til for å gjøre at håret ser like perfekt ut som de fleste av oss drømmer om. Her er deres beste tips!

Slik bruker du produktene

Uansett hva du ønsker å gjøre med håret, må det prepareres først. Det vil si å klargjøre håret for styling ved å bruke produkter som gir tekstur, volum, fylde, glans eller hva det måtte være.

Selv når håret skal se helt naturlig ut ligger det mye produkter bak.

Som regel blandes forskjellige produkter sammen for optimal effekt.

For ekstra volum og tekstur, kan man blande mousse og tørrsjampo i røttene før man føner håret.

For en strandlook med volum, bruk volumprodukt i røttene og en saltvannsspray i lengdene, og føn håret mens du klemmer det oppover i hendene.

Ofte skal håret bare se perfekt strandbølgete ut, og den enkleste måten å gjøre det på, er å fukte håret lett før man sprayer over med saltvannsspray. Tvinn så håret i pølser og la det lufttørke. Gre gjennom håret med fingrene for å ikke ødelegge bølgene.

Modellene får håret stylet med mye produkter og varmebehandling flere ganger daglig under moteukene, og dette sliter naturligvis på håret og gjør det sprøtt og brusete. Leave-in conditioner er derfor et must for hårstylistene under moteukene. Det gjør håret mykt og mer medgjørlig.

Håroljer eller serum er også alltid med, og brukes i lengdene for å gi inntrykk av kjernesunt hår og for å gi glans. På frisyrer med langt hår brukes det som regel løshår for å få nok lengde og fylde.

HÅRSTYLING: 1. John Masters Organics lavender mist, kr 180. 2. Bumble & Bumble thickening serum, kr 250. 3. Redken Vinyl glam shine spray, kr 290. 4. Redken Wool shake texturizer, kr 313. 5. Tigi Bed head styling liquid, kr 249. 6. GHD Ceramic radial brush, kr 289.
HÅRSTYLING: 1. John Masters Organics lavender mist, kr 180. 2. Bumble & Bumble thickening serum, kr 250. 3. Redken Vinyl glam shine spray, kr 290. 4. Redken Wool shake texturizer, kr 313. 5. Tigi Bed head styling liquid, kr 249. 6. GHD Ceramic radial brush, kr 289. Foto: Foto: Fashionactive og produsenten

Produktene du må ha

Gi håret tekstur

Alt handler om tekstur denne sesongen, så alle bør ha et teksturprodukt for håret liggende. En tekstur- eller saltvannspray gir mer grep og hold i håret, samtidig som håret holdes matt og tørt.

Bruk alltid et teksturprodukt i røttene før du begynner, det gir hold og gjør håret enklere å style. Det er perfekt enten du skal sette opp håret, eller om du vil føne ekstra volum.

Glans

For å få den sunne og glansfulle looken må håret se ekstra blankt og skinnende ut før modellene går ut på catwalken. Vi har allerede nevnt hårolje som et nøkkelprodukt, men modellene får også en omgang glansspray over håret før de er klare.

Avslutt med kaldluft

Hårstylistene avslutter også alltid med kald luft når de føner håret. Det vil gjøre at håret holder frisyren lenger, samtidig som skjellaget lukker seg og gjør håret blankere.

Kriseløsning

Som en kriseløsning når modellene har fett hår, brukes gjerne babypudder eller talkum i røttene på håret. Det suger til seg talg og gir ekstra volum. For å legge ned små babyhår kan man ha hårspray på en liten børste, for eksempel en ren tannbørste, og gre lett over håret. På den måten ødelegger du ikke frisyren.

Naturhårsbørste

Bytt ut kammen med en hårbørste i naturhår når du skal tupere håret. Det gir et mykere og mer naturlig volum. Og bytt gjerne ut hårbørsten med fingrene når du styler håret. Det gir en mer naturlig og avslappet look, noe som er veldig riktig nå.

Tørrsjampo på hårnålene

Et tips for å få frisyren til å holde når du bruker hårnåler, er å spraye tørrsjampo på nålene før du setter dem i håret. De gir nålene ekstra godt grep. Hårspray er et must til alle frisyrer som skal holde på catwalken. Når du tror du har sprayet mer enn nok, spray enda litt mer.

Les også:

Proffenes hemelige sminketriks

Slik får du volum i håret

Slik føner du håret riktig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen