Kurs i vippe-extensions:

De verste vippeextensions-tabbene

Det er ikke alle som ender opp med et blafrende vakkert dådyrblikk.

VIPPETABBER: For mye lim er bare én av de vanligste og groveste tabbene som blir begått under påføring av vippeextensions. Over er et slikt tilfelle der du tydelig kan se limklumpene på vippene. Sjekk flere skrekkeksempler under. Og hva du bør være obs på dersom du ønsker deg det populære dådyrblikket.
VIPPETABBER: For mye lim er bare én av de vanligste og groveste tabbene som blir begått under påføring av vippeextensions. Over er et slikt tilfelle der du tydelig kan se limklumpene på vippene. Sjekk flere skrekkeksempler under. Og hva du bør være obs på dersom du ønsker deg det populære dådyrblikket. Foto: FOTO: Darja Shabajeva
Publisert Oppdatert

Kjendisene, bloggere og it-jenter verden over har for lengst lagt sin elsk på de lange, fyldige, fluffy vippene. Det samme har Kari Nordmann.

Men det er ikke alltid bare fryd og gammen knyttet til et par dådyrøyne.

- Du skal være obs på hvem du går til når du setter på vippeextensions, råder vippestylist Darja Shabajeva hos Beth's Beauty i Oslo.

Skrekkeksemplene

Hun har sett flere skrekkeksempler som er alt annet enn glamorøse og feminine vippevarianter.

- Dessverre ser jeg altfor mange jenter som har fått satt på vippene galt. Og noen ganger er det så å si umulig å rette på, sier Shabajeva.

Vippestylist Kristine Grip ved Karl Johan Hudpleie sier seg enig.

- Det går nok ikke en eneste dag uten at vi har en kunde innom oss som vil rette opp i en mislykket vippejobb. Vi bruker ekstremt mye tid på å rydde opp i dårlige extensions, sier Grip.

Her har vi samlet et par av de aller verste tilfellene. Pluss tipsene og triksene som redder deg fra å oppleve nettopp det. For hva er det egentlig som kjennetegner et vippesett av god kvalitet?

LIMT SAMMEN: Ifølge vippestylist Anna Edvardsen ved Annas MakeUp World, benytter mange vippestylister seg av feil teknikk der vippene ikke separeres skikkelig. Det kan i verste fall resulterer i at vedkommende limer både to, tre - og til og med fire av dine egne vipper sammen. Eksempler på det ser du her.
LIMT SAMMEN: Ifølge vippestylist Anna Edvardsen ved Annas MakeUp World, benytter mange vippestylister seg av feil teknikk der vippene ikke separeres skikkelig. Det kan i verste fall resulterer i at vedkommende limer både to, tre - og til og med fire av dine egne vipper sammen. Eksempler på det ser du her. Foto: FOTO: Anna Edvardsen

Den groveste tabben

Vær obs på følgende:

Som kunde bør du være obs på følgende når du skal sette på vippeextensions:

- Du bør i forkant undersøke behandlingsted og personen som skal utføre behandlingen.

- Det bør utføres på en salong med gode hygieniske forhold, samt at behandleren kan vise til kursbevis og produkter fra levrandøren som har lim som er godkjent fra Mattilsynet.

- Be om å få se på før- og etter-bilder som er utført av behandleren.

- Vippene bør ikke settes på for nære vippekanten, og at det kun blir satt på én vipp på din egen.

- Etter behandlingen skal du kunne separere vippene med en børste. Lengden og tykkelsen bør ikke være for ulikt dine egne vipper.

- Se hvordan limet er lagt, at det er korrekte limt på og passformen perfekt! «Open eyes» og «cat eyes» er for eksempel to forskjellige former.

Kilde: Kari Anne Eik, kosmetisk sykepleier ved Teres Nobel

Det legges i alt omkring 100 vipper på hvert enkelt øye når du får satt på extensions. Vippejobben er derfor et ekstremt pirkete arbeid.

- Det verste jeg har sett, som også er den groveste tabben en vippestylist kan begå, var da en kunde kom inn med vippene klistret sammen til massive klumper fordi det var brukt for store mengder lim under påføringen, sier Shabajeva.

- Dette er faktisk den vanligste tabben som blir begått, legger Anna Edvardsen til, eier og driver av salongen Annas MakeUp World.

Ifølge Edvardsen benytter mange vippestylister seg av feil teknikk der vippene ikke separeres skikkelig. Det kan i verste fall resulterer i at vedkommende limer både to, tre - og til og med fire av dine egne vipper sammen.

- Hver enkelt vipp vokser i ulik fart. Dersom de blir limt sammen, kan det ene håret dra det andre med seg. Slik mister du tettheten, noe som igjen kan føre til tydelige "hull" uten vipper - en annen vanlig vippetabbe, sier Edvardsen.

Gjør grundig research

Det er også viktig at vippene ikke er satt på for tett inntil øyelokkene dine. Dersom dette skjer, kan dine naturlige vipper ha problemer med å puste og vokse.

- Dette vil videre føre til at dine naturlige vipper faller av, i tillegg til både hevelse og kløe. Her kan det også, i verste fall, bli et lite mikroskopisk sår i vippelinjen, og bakterier kan snike seg inn og infisere såret, sier Annkarin Svendsen.

Hun er innehaver av Karl Johan Hudpleie, og understreker, som de andre ekspertene, viktigheten av å gjøre en grundig sjekk og researche ordentlig før du velger vippesalong.

- Snakk med folk. Jeg vedder på at du har minst én venninne som setter på vipper. De fleste salonger har også egne websider. Ta en titt der på tidligere arbeid salongen har utført, sier Svendsen.

Shabajeva er enig.

- Ikke stopp der. Når du er inn i salongen, vær oppmerksom på hvor rent det er der; Hvordan ser sengen du blir plassert i ut? Er puten du legger hodet ditt på full av løsvipper eller sminke? Husker stylisten å desinfisere pinsetten, børsten og hendene før hun går til verks? Bruker stylisten en maske? Det bør hun nemlig, sier Shabajeva.

Reagerer på limet

ULIKE RETNINGER: Et sikkert tegn på at vippene er satt på feil er at de peker i ulike retninger - både ned, opp og til siden. Som her.
ULIKE RETNINGER: Et sikkert tegn på at vippene er satt på feil er at de peker i ulike retninger - både ned, opp og til siden. Som her. Foto: FOTO: Anna Edvardsen

Det skal likevel sies at det ikke alltid er vippestylistens feil at resultatet ikke blir som planlagt. Har du sensitiv hud og øyne, kan limtypen du får påført også ha innvirkning på det endelige resultatet.

Kvalitetsspørsmål:

Når du har bestemt hvor du vil booke time, ikke nøl med å spørre om et par kvalitetsspørsmål som:

  • Hvilket materiale bruker dere?
  • Hvor lang tid tar det før jeg skal sette på et nytt sett/refill?
  • Pris?
  • Hvor lang erfaring og fartstid har vippestylisten?

Kilde: Vippestylist Kristine Grip ved Karl Johan Hudpleie

Svendsen mener at du her må gå for et lim som er tilpasset deg.

- Det beste er å ta en «patch»-test først - dersom du er redd for en reaksjon. Flere salonger utfører dette til en rimelig pris på rundt 150 kroner. Det fungerer på den måten at et par-tre vipper settes på, og lar disse sitte i 24 timer for å se om du reagerer, sier Svendsen.

Grip forteller at det er spesielt viktig, å desinfisere utstyret da mangel på dette i verste fall kan føre til en kjempereaksjon.

- Det kan resultere i at du faktisk må fjerne vippene, sier Grip og legger til:

- Dette gjelder helst salonger i utlandet som i Tyrkia og Egypt der mange får satt på vipper på ferie for en hundrelapp. Dette må du bare styre unna! Ofte er det ikke vanlige extensions de bruker, men punktvipper, og superlim som kanskje ikke er beregnet på øyne engang.

Dette kjennetegner et godt vippesett

Ifølge ekspertene er det visse kjennetegn ved et vippesett av god kvalitet. Blant annet at vippene ser fyldige ut.

MISTET VIPPER: Slik kan du ende opp med å se ut dersom tidligere vipper som er satt på må fjernes på grunn av feil på fjernes.
MISTET VIPPER: Slik kan du ende opp med å se ut dersom tidligere vipper som er satt på må fjernes på grunn av feil på fjernes. Foto: FOTO: Karl Johan Hudpleie

- Er arbeidet utført riktig, kan du faktisk se alle vippene dine en og en, sier Shabajeva.

Det kan derfor være lurt å berøre vippene forsiktig med fingrene etter behandlingen. De skal da føles jevne og helt naturlige, og ikke være det minste tegn på ubehag.

- Du skal ikke kunne kjenne at de er der, i tillegg til at det skal være mulig å gå gjennom med vippene med en nål - uten at det er det minste tegn til motstand.

Vippene skal også være fleksible.

- Du skal kunne se alle hårstrå, og det skal være extensions på hver eneste vipp - dersom det lar seg gjøre, sier Grip.

Dette kjennetegner et dårlig par med vipper

Et par dårlige vipper, derimot, ser rotete ut. Ifølge ekspertene kan du tydelig se klumper med lim ved vipperøttene.

- Øynene dine begynner å klø rett etter at du har satt på vippeextensionsene. Dersom vippene dine peker i ulike retninger - både ned, opp og til siden, er også det et sikkert tegn på at noe er feil, sier Edvardsen.

VIPPE-TABBE: På bildet til venstre ser du hvordan to vippeextensions er limt sammen med en naturlig vipp. På bildet til høyre kan du se hvordan fire vippeextensions er limt sammen med to naturlige vipper. Er vippeextensionsene satt på riktig, bør vippene være separerte - en og en.
VIPPE-TABBE: På bildet til venstre ser du hvordan to vippeextensions er limt sammen med en naturlig vipp. På bildet til høyre kan du se hvordan fire vippeextensions er limt sammen med to naturlige vipper. Er vippeextensionsene satt på riktig, bør vippene være separerte - en og en. Foto: FOTO: Darja Shabajeva

Hun understreker likevel at det kan være vanskelig å se at vippene er satt på feil når du ikke driver med det selv.

- Både forfra, og ved å se ned, kan det se veldig bra ut. Men dersom du får sett det i et ordentlig lys, og deretter sjekker hårstrå for hårstrå, kan du oppdage en del feil, sier Edvardsen.

- De som er litt ekstra sensitive på øyelokkene kan også oppleve ubehag, som for eksempel lugging, etter en stund. Dette fordi vippene er limt sammen, og når de deretter begynner å gro, drar de med seg nabovippene. Det kan også føre til at det gjør vondt å blunke. Det beste er å be en venninne ta en titt med en pinsett, legger hun til.

Les også:

Smør vippene med olivenolje

Slik skal vippene dine se ut nå

Denne genseren blir snart utsolgt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning