Løsvipper

Juks deg til drømmevippene

Med løsvipper får du de lange Hollywood-vippene alle drømmer om.

DRØMMEVIPPENE: Få glamorøse vipper som Jennifer Lopez ved å bruke løsvipper.
DRØMMEVIPPENE: Få glamorøse vipper som Jennifer Lopez ved å bruke løsvipper. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Mange tror at løsvipper er noe som er helt umulig å legge fint på egen hånd. Det er feil, det er nemlig enkelt om man bare vet hvordan man gjør det.

Det er få av oss som er født med de blafrende vippene man ser på kjendisene, derfor er det godt å vite at de fleste av dem alltid bruker løsvipper på den røde løperen.

Med nydelige vipper har du egentlig alt du trenger for å stråle på julefesten. De er lekre til kraftig øyensminke, men ser også fantastiske ut om øynene holdes nøytrale.

Del

Dette trenger du

For å lykkes med løsvippene, gjelder det å ha utstyret på plass. Du trenger et godt vippelim, en pinsett og selvfølgelig løsvipper (se tips i bildet under). Her må du velge om du vil bruke hele rader med vipper eller sette på punktvipper.

Punktvipper gir det beste og mest naturlige resultatet, mens en hel rad med vipper gir et mer dramatisk resultat. Begge variantene kommer i mange forskjellige typer, lengder og tykkelser, så du kan få vippene nøyaktig slik du ønsker.

Om du er nybegynner, kan du med fordel satse på punktvipper. De er enkelere å sette på og du er sikret et vellykket resultat.

Slik gjør du det

Når du kjøper løsvipper, følger det ofte med vippelim. Dette limet kan du som regel bare kaste. Et godt vippelim er halve hemmeligheten for å lykkes med løsvipper.

Du bør sette på vippene når du er fedig med all øyensminke bortsett fra mascara. Bruk en pinsett for å feste punktvippene. Start med å legge litt lim på hånden og la limet tørke litt slik at det før en seigere konsistens. Så dypper du det sorte festet på punkvippen ned i limet, og plasserer vippen så nært øyevipperaden som mulig med pinsetten.

Med punktvipper kan du feste så mange vipper du vil, men det peneste er ofte å legge fire-fem vipper i ytterkanten av øyet. Da får du en glamorøs Hollywood-look, og unngår å se ut som en dragqueen.

Legg vippen ned mot dine egne vipper, slik at de ligger i samme fasong. Om du legger feil er det bare å ta av vippen og prøve på nytt. La limet tørke godt før du legger mascara.

Bruk nok lim

En hel rad med løsvipper er mer avansert å få til. Først må du måle om vippene passer til øynene dine. Ofte må vippene klippes av litt i lengden og i sidene.

Så legger du en tynn stripe med lim langs festet på løsvippen. Her bør limet tørke i ett minutt før du setter på vippen. Begynn med å sette løsvippen ytterst ved øyekroken og jobb deg innover. Pass på at limet sitter godt i kantene, her er det typisk at det løsner etter hvert.

Bruk så en q-tips eller lignende til å dytte ned løsvippene slik at de ligger helt nede ved vippekanten din. Press også vippene ned langs dine egne vipper, slik at de har den samme vinkelen. Vent til limet har tørket før du legger mascara.

Om du aldri har prøvd løsvipper før, lønner det seg å øve seg litt før kvelden du ønsker å bruke dem. Pass også på å ha god tid når du skal sette på løsvipper og være tålmodig de første gangene.

Les også:

FRA VENSTRE: Punktvipper fra Depend (kr 76), løsvipper fra MAC (kr 110), løvipper fra HogM (kr 39), punktvipper fra Girls With Attitude/Nelly.no (kr 59), vippelim fra Duo (kr 79) og pinsett fra Tweezermann (kr 199).
FRA VENSTRE: Punktvipper fra Depend (kr 76), løsvipper fra MAC (kr 110), løvipper fra HogM (kr 39), punktvipper fra Girls With Attitude/Nelly.no (kr 59), vippelim fra Duo (kr 79) og pinsett fra Tweezermann (kr 199). Foto: Foto: produsenten

De verste sminkefeilene

Mascaraen som forlenger vippene dine

Få dramatiske festøyne

Slik gjør du et godt førsteinntrykk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning