Fotballfrue Caroline Berg Eriksen

- Jeg så ut som en and

Fotballfrua angrer på at hun fikset leppene sine.

PRESS: Caroline Berg Eriksen tok Restylane for å få større lepper på grunn av kommentarer hun fikk på bloggen sin. Det angrer hun på i dag.
PRESS: Caroline Berg Eriksen tok Restylane for å få større lepper på grunn av kommentarer hun fikk på bloggen sin. Det angrer hun på i dag. Foto: Foto: Rolf Ørjan Høgseth/www.rolfie.no
Publisert Oppdatert
SKYTESKIVE: Caroline Berg Eriksen føler hun har fått et ufortjent stempel som dårlig forbilde.
SKYTESKIVE: Caroline Berg Eriksen føler hun har fått et ufortjent stempel som dårlig forbilde. Foto: Foto: Rolf Ørjan Høgseth/www.rolfie.no
Jeg vet hva det vil si å være syk, og jeg er ikke syk nå. Jeg er slank og har alltid vært det.

Mer enn 60 000 nordmenn følger bloggen hennes hver dag, og Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen (24) må leve med daglige kommentarer om utseendet og valg av livsstil.

Til Det Nye forteller hun at hun ikke lar seg påvirke av kommentarene lenger.

- Jeg har latt meg påvirke før, og det angrer jeg sinnsykt på i dag. Det var en periode jeg fikk så mange kommentarer om at overleppa mi var så smal, og da tok jeg Restylane. Jeg så ut som en and og gjør det aldri igjen. Det var helt tragisk. Mannen min, Lars Kristian, hatet det, og jeg er skikkelig flau over at jeg lot kritikerne vinne, sier hun.

Vi har snakket med Caroline om hvordan det er å leve med et yrke der mange mener mye om kroppen hennes, og hvor presset på kropp og utseende er stort.

Har blitt en hardhudet skyteskive

Hvordan tror du det er å vokse opp med det skjønnhetsidealet vi har i dag?

- Det er sikkert ikke så lett, men jeg tror ikke det er så veldig annerledes enn hvordan det var da jeg var liten. Det kommer mye an på hvordan man blir oppdratt hjemme, hva slags verdier man vokser opp med. Familien min er veldig «familiefamilie», det har aldri vært utseende, penger eller materialisme som har vært i første rekke der. Jeg håper at dagens unge får god oppfølging hjemme.

Hvordan er det å leve med et yrke der kropp betyr så mye?

- Jeg er fra før av ganske opptatt av utseende og opptatt av trening og kosthold. Men da jeg begynte å blogge i 2009, var det veldig tøft at så mange så meg hver dag og kommenterte utseendet mitt. Jeg har gode og dårlige dager som alle andre, men jeg har vokst med bloggen og er blitt mer hardhudet. Det er veldig mange som kommenterer kroppen min og mener at jeg er for tynn. Enkelte påstår at jeg er sykelig opptatt av å slanke meg. Det stresser meg, for det er overhodet ikke fokuset mitt. Nettopp fordi jeg har hatt spiseforstyrrelser tidligere, er det viktig for meg å si dem i mot når de kritiserer meg. Jeg vet hva det vil si å være syk, og jeg er ikke syk nå. Jeg er slank og har alltid vært det.

Føler du på kroppspresset?

- Det kan virke som at enkelte tror det er fritt frem å bruke meg som en skyteskive, bare fordi jeg har en blogg. Det er viktig å ha selvtillit og ikke la seg knekke av hetsen. Mange glemmer at jeg er et helt vanlig menneske. Jeg føler faktisk et ekstra press for å holde meg slank på grunn av bloggen, hadde jeg lagt på meg, hadde det blitt bråk. Det er mange som går inn på bloggen og legger igjen kommentarer om at jeg ser gravid ut eller har lagt på meg, når jeg vet at jeg ikke har det.

Inspirerer andre med dårlig selvbilde

Hadde jeg lagt på meg, hadde det blitt bråk

Har du tenkt på at du kan være med på å skape økt kroppspress?

- Jeg alene skaper ikke mer press, det er mer sammensatt enn som så. Både motebransjen, tv-programmer og bladene er med på det. Jeg tror ikke det hjelper noen om jeg slutter å blogge. Jeg får ofte e-post fra lesere som har slitt med spiseforstyrrelser og dårlig selvbilde, som har brukt blant annet meg som inspirasjon til å bli frisk. Dette viser at ting er litt mer sammensatt, og at jeg påvirker positivt også.

Tenker du på at du er et forbilde?

- Jeg føler at jeg har fått et urettferdig stempel som dårlig forbilde. Men jeg har aldri skrevet noe annet enn at jeg har et godt forhold til mat og at jeg har treningsglede. Jeg legger for eksempel aldri ut dagsplaner over hva jeg spiser, for matinntak har med størrelse og aktivitetsnivå å gjøre. Jeg skriver heller aldri noe om hva jeg veier, selv om lesere ber om det.

Hvor nøye er du med bildene du legger ut?

- Med tanke på hvor mange lesere jeg har, vil jeg jo fremstå bra. Jeg ser ut som jeg gjør. Det er ikke sånn at jeg spekulerer i å se tynnest mulig ut på bildene, som noen beskylder meg for.

LCHF er et kosthold, ikke en diett.

Forstår du at det virker rart at du skriver på bloggen at du er på lavkarbodiett, når du sier at du ikke slanker deg?

- LCHF (Low Carb/High Fat) er et kosthold, ikke en diett. Og det er viktig for meg at folk får et riktig bilde. At mange bruker det til slanking, er ikke ensbetydene med at det er slankemat. Det er flere toppidrettsutøvere som presterer i verdenstoppen med LCHF, jeg tror ikke de går rundt og sier at de slanker seg. Det er mye verre med nettstedene som skriver om nye, syke kjendisdietter hver dag. Jeg har aldri spist så mye brød og pasta og ris, da jeg har fått vondt i magen av det. Jeg og Lars Kristian er kjempefornøyde med LCHF-kostholdet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning