Bikiniangst, dobbelthaker og trening

- Jeg har små pupper, flesk på hoftene og en utrolig plagsom dobbelthake

Vi har snakket med blogger Sarah Surland og programleder Ida Fladen om bikiniangst, dobbelthaker og trening.

POPULÆR: Blogger Sarah Surland ligger nå på toppen av lista over landets mest leste blogger. - Jeg får bare se ut som jeg gjør, så får folk like det eller ikke, sier Sarah. Vi tok en prat med henne om bikiniangst og dobbelthake.
POPULÆR: Blogger Sarah Surland ligger nå på toppen av lista over landets mest leste blogger. - Jeg får bare se ut som jeg gjør, så får folk like det eller ikke, sier Sarah. Vi tok en prat med henne om bikiniangst og dobbelthake. Foto: FOTO: sisteplass.blogg.no
Publisert Oppdatert

Undersøkelsen:

  • På detnye.no kunne lesere svare på 25 spørsmål om kropp og selvtillit.
  • 649 personer svarte. Den største andelen var fra 15 til 29 år gamle. Det var bred geografisk spredning.

- Sommeren ja, den prøver jeg å tenke minst mulig på, sier Sarah Surland som med bloggen Sisteplass har blitt en av Norges mest populære bloggere.

Målet var å være en kontrast til de perfekte, retusjerte rosabloggerne, og hun er ikke redd for å legge ut bilder av dobbelthaker, kviser og oppblåst mage.

- Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor så mange bryr seg så sykt mye om egen kropp. Selvfølgelig er det kanskje finere med en slank og veltrent kropp, men hvor mye skal det bety?, spør hun retorisk.

For mange betyr det så mye at det går utover hele livskvaliteten.

I en ny undersøkelse Det Nye har gjennomført blant sine lesere svarte 68 prosent at de har gruet seg til sommeren fordi de ikke liker tanken på å gå i bikini.

Vi snakket med Surland og Ida Fladen, programleder på NRK3 og P3, om bikiniangst, dobbelthaker og trening.

VIL IKKE VÆRE ET GLANSBILDE: Sarah Surland har blitt kjent for å vise en skikkelig usminket versjon av en hverdagsblogg.
VIL IKKE VÆRE ET GLANSBILDE: Sarah Surland har blitt kjent for å vise en skikkelig usminket versjon av en hverdagsblogg. Foto: FOTO: sisteplass.blogg.no

Vil ikke være et glansbilde

Jeg har små pupper, flesk på hoftene, litt for store armer, tørre ben og en utrolig plagsom dobbelthake som aldri vil dra sin vei.

Det tok Sarah bare noen få dager med blogging før hun havnet på toppen av lista over landets mest leste bloggere.

- Jeg tror ikke noen hadde lest bloggen min hvis jeg prøvde å være et glansbilde, da hadde jeg bare forsvunnet i mengden.

Hennes braksuksess med Sisteplass viser at folk elsker den uperfekte realismen.

Men tross all suksessen, innrømme Sarah at hun ikke har et spesielt avslappet forhold til eget utseende.

- Jeg har aldri vært fornøyd med utseendet mitt. Jeg har aldri følt meg spesielt pen. Selvtilliten blir ikke akkurat bedre når jeg leser bloggen til pene jenter. Men det betyr ikke at jeg tar silikon for å føle meg bedre, jeg lagde heller en blogg hvor jeg kan syte over det.

Hvordan vil du beskrive kroppen din?

- Jeg vil beskrive den som veldig usexy. Jeg har små pupper, flesk på hoftene, litt for store armer, tørre ben og en utrolig plagsom dobbelthake som aldri vil dra sin vei.

Hva er drømmekroppen for deg?

- Mitt syn på drømmekroppen har alltid vært tynn. Jeg har alltid vært venninne med tynne jenter, og har følt meg som en kjempe sammenlignet med dem. Mitt mål er fortsatt å bli tynnere, men hvis jeg ikke klarer det så får jeg bare blogge om det.

- Har tapt spillet

LANGT FRA EN ROSABLOGGER: Polerte bilder finner du ikke på bloggen til Sarah.
LANGT FRA EN ROSABLOGGER: Polerte bilder finner du ikke på bloggen til Sarah. Foto: FOTO: sisteplass.blogg.no

Sara synes ikke plastisk kirurgi er en god løsning i jakten på drømmekroppen, og mener det er trist at så mange unge mennesker er åpne for å legge seg under kniven.

Jeg føler at man har tapt spillet når man ikke klarer å være den man er.

- Jeg føler at det er litt juks. Det er akkurat som om vi er i et spill, og en av spillerne jukser for å komme i mål. Jeg føler at man har tapt spillet når man ikke klarer å være den man er.

Gruer seg til bikinisesongen

Ida Fladen, programleder i NRK3 og P3, beskriver seg selv som selvsikker, avslappet og glad i kroppen sin, men hun kan likevel kjenne at hun gruer seg til bikinisesongen.

- Akkurat når juni måned starter, da forsvinner mitt avslappa forhold til kroppen for en liten stund. Jeg er så absolutt ikke den som sprader rundt i bikini på stranda, forklarer hun.

Unngår du det?

- Jeg tar på meg en t-skjorte etter at jeg har badet, ja. Jeg kunne ønske jeg kunne spille badminton eller gå opp i kiosken i bikini, men det er jeg ikke komfortabel nok til å gjøre.

Prosjekt perfekt

Ida har lenge ønsket seg en livsstilsendring. Hun har bestemt seg for å følge alle livsstilsrådene hun kommer over i media, for å se om det vil gi henne det perfekte liv. Resultatet presenteres i serien Prosjekt perfekt på NRK3 til høsten.

- Jeg har hatt en livsstil som har vært veldig behagelig, men som har ført til at jeg ikke har tatt vare på meg selv. Jeg har ikke trent på syv år, og jeg har spist ekstreme mengder junk og godis. Det kom vel til et punkt hvor jeg skjønte at jeg ikke kunne holde på sånn for alltid.

PROGRAMLEDER: Ida Fladen, programleder på NRK3 og P3, beskriver seg selv som selvsikker, avslappet og glad i kroppen sin, men kjenner likevel at hun gruer seg til bikinisesongen.
PROGRAMLEDER: Ida Fladen, programleder på NRK3 og P3, beskriver seg selv som selvsikker, avslappet og glad i kroppen sin, men kjenner likevel at hun gruer seg til bikinisesongen. Foto: FOTO: Privat

Hun håper at Prosjekt perfekt vil gi henne mer energi. Kroppen har hun egentlig vært ganske fornøy med.

- Jeg har slått meg til ro med at jeg aldri kommer til å få kroppen til Tone Damli, og at det henger og slenger litt der.

Fine pupper

Ida bryr seg veldig lite om hvordan hun ser ut i hverdagen, og påstår at hun har en garderobe som er "helt krise".

- Men når jeg skal ut på byen er det veldig viktig for meg å føle meg bra, da kan jeg bruke lang tid på hår og sminke. Jeg tipper det henger igjen fra da jeg var singel og på konstant guttejakt.

I løpet av innspillingen av Prosjekt perfekt har ida blant annet hatt hjelp fra stylister til å velge hvilke farger hun bør kle seg i og hvilke klær som kler fasongen hennes.

De kalte henne en firkantet murstein, og hun fikk beskjed om at det eneste fine ved kroppen hennes var puppene og de smale håndleddene.

- Puppene viste jeg mye frem tidligere. Nå bremser jeg litt på det, jeg synes det for kan bli litt tacky.

Hva er du fornøy med selv?

- Jeg er jo veldig fornøyd med puppene mine. Hvis jeg føler at valkene på magen tyter litt ekstra frem, da tenker jeg "jaja, men du har jo veldig bra pupper da!". Også leggene mine er ganske fine.

Trening gir mestringsfølelse

Ida innrømmer at mageflesket irriterer henne daglig. På ungdomskolen var hun veldig opptatt av å bli tynnere og slanket seg, og det var først på videregående at hun innså at hva hun drev med var galskap.

Da fikk hun både mer ro og selvtillit.

SELVPORTRETT: Til venstre: Sarah har tegnet seg selv, og sier dette om kroppen sin: - Små pupper, flesk på hoftene og store armer. Jeg liker ikke dobbelthaken eller armene mine, men de små puppene kan jeg tulle med. Til høyre: Ida har tegnet seg selv, og sier dette om kroppen sin: - Jeg har store lår, rumpe og pupper. Og litt "grevinneheng" på armene. Leggene og håndleddene mine har alltid vært tynne, det liker jeg.
SELVPORTRETT: Til venstre: Sarah har tegnet seg selv, og sier dette om kroppen sin: - Små pupper, flesk på hoftene og store armer. Jeg liker ikke dobbelthaken eller armene mine, men de små puppene kan jeg tulle med. Til høyre: Ida har tegnet seg selv, og sier dette om kroppen sin: - Jeg har store lår, rumpe og pupper. Og litt "grevinneheng" på armene. Leggene og håndleddene mine har alltid vært tynne, det liker jeg.

Kunne du ha fikset på utseende?

Jeg har slått meg til ro med at jeg aldri kommer til å få kroppen til Tone Damli.

- No way! Jeg er veldig glad i alt det naturlige og føler at alt som ikke kan forandres på naturlig, det kan være som det er. Samtidig har jeg full respekt for de som velger å forandre noe, og det er bare å benytte seg av det hvis man føler at man trenger det.

Hva gir deg god selvfølelse?

- Mestring, å føle at jeg får til noe. Hvis jeg gjennomfører en veldig god radiosending gir det meg en veldig god følelse. Nå kan jeg også slenge trening på lista over ting som gir meg selvtillit: det å velte et traktorhjul på 120 kg gir deg selvtillit til tusen!

Les også:

Her er de beste metodene mot uønsket hårvekst

Ikke tørk håret med håndkle

Følg oss på Facebook!

Derfor er disse bildene så farlige

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning