Helvetesuka

Torsdag: Ut av komfortsonen

Fokus: Et døgn uten søvn, mot, frykt og utsettelse. Godfølelsen etterpå.

SUNN MAT: Ifølge helvetesukas regler skal du utelukkende spise sunt hele uken.
SUNN MAT: Ifølge helvetesukas regler skal du utelukkende spise sunt hele uken. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Jeg er ekstremt gira, men også litt bekymret for det neste døgnet. Jeg har jobbet lenge før, men å være i toppgir hele dette døgnet og gjennomføre en full arbeidsdag etter våkenatten, det er jeg spent på hvordan blir.

Folk snakker hele tiden om hvor slitne de er. Men i forhold til hva? Denne torsdagen skal gi deg et nytt sammenligningsgrunnlag - og jeg er temmelig sikker på at det vil gi deg et nytt syn på det du tidligere oppfattet som slitsomt.

Etter kykeliky kl. 05, trening, kontorarbeid og en fotoshoot, er jeg på kontoret igjen kl. 13. Allerede litt sliten i toppen, og nå er jeg bare så vidt i gang.

God kaffe og peptalks

Dette er som vorspielet før den store festen, og jeg prøver å holde meg i oppadgående form ved hjelp av god kaffe og små peptalks med meg selv.

Jeg har en lang liste med ting jeg skal gjøre denne kvelden og natten. Intervjuer som skal skrives ut, mail som skal besvares og kvitteringer som skal leveres.

Kl. 18 blir jeg alene på kontoret, men jeg tillater meg ikke å lengte hjem.

Kl. 21 tar jeg meg selv i å stirre tomt på saken jeg holder på å skrive, så da går jeg på toalettet, vasker av meg all sminken, skyller ansiktet i iskaldt vann og tar en 10 minutters pause.

FØR OG ETTER DØGNINGEN: Et døgn uten søvn. Til venstre: Slik så Karine ut før hun døgnet, jobbet seg gjennom natten, for så å ha en full arbeidsdag etter våkenatten. Til høyre: Etter. Med et litt tommere blikk. 
- Fra kl. 14 føles det som om jeg er på et skikkelig dårlig nachspiel jeg bare vil hjem fra. Kollegaer prater til meg, men jeg klarer ikke å svare dem uten å snøvle. De ler, jeg blir flau, skriver Karine.
FØR OG ETTER DØGNINGEN: Et døgn uten søvn. Til venstre: Slik så Karine ut før hun døgnet, jobbet seg gjennom natten, for så å ha en full arbeidsdag etter våkenatten. Til høyre: Etter. Med et litt tommere blikk. - Fra kl. 14 føles det som om jeg er på et skikkelig dårlig nachspiel jeg bare vil hjem fra. Kollegaer prater til meg, men jeg klarer ikke å svare dem uten å snøvle. De ler, jeg blir flau, skriver Karine. Foto: FOTO: Privat

- Se på meg nå

Fra kl. 23 og utover går tiden fort. Jeg jobber konsentrert og uforstyrret, og får stadig strøket ut nye ting på to do-listen. Kl. 03 setter jeg siste punktum på et av intervjuene.

Og jeg må smile for meg selv, for dette ville jeg vanligvis brukt mye lengre tid på, men resultatet er like bra som det ellers ville ha blitt.

Kl. 03.30 setter jeg meg ned for å drodle ideer til covertitler med meg selv, men det er ikke de helt store vinnertitlene jeg har på blokken.

Kreativt arbeid er kanskje ikke det jeg er sterkest på akkurat nå, så jeg går over på det minst kreative på listen, å levere kvitteringer.

Dette synes jeg er så kjedelig at jeg blir helt søvnig av det til vanlig, men nå finner jeg frem kvitteringsbunken, tar noen dype pust, og tenker «ingen er så rask til å levere kvitteringer som meg, se på meg nå».

Kl. 06 begynner de første morgenfuglene å komme. Jeg spiser frokost ved pulten, mens jeg prøver å nullstille meg, fokusere på den nye dagen og glemme at jeg har vært våken i hele natt. Det funker en liten stund, men så begynner det å rakne.

Les også:

Eier du et par av disse? Da må du lese denne saken.

Dette buksetrikset må du få med deg

Glem hælene, nå er det joggesko som gjelder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning