sminkeguide:

Festsminke som varer hele kvelden?

Klart det er mulig! Makeupartist Lou Ditlevsen er ekspert på sminke og party - her er hennes beste tips!

SMINKETIPS SOM GIR GLØD: – Jeg er kjempefan av Shimmering Skin Perfector Moonstone fra Becca, kr 420, som jeg blander inn i body lotionen. Det gir en kjempefin glød, sier Lou Ditlevsen, som har jobbet som makeupartist i syv år.
SMINKETIPS SOM GIR GLØD: – Jeg er kjempefan av Shimmering Skin Perfector Moonstone fra Becca, kr 420, som jeg blander inn i body lotionen. Det gir en kjempefin glød, sier Lou Ditlevsen, som har jobbet som makeupartist i syv år. Foto: Rasmus Weng Karlsen
Publisert Oppdatert
Lou Ditlevsen har jobbet som makeupartist i sju år, og gir her sine beste tips til en holdbar festmakeup.
Lou Ditlevsen har jobbet som makeupartist i sju år, og gir her sine beste tips til en holdbar festmakeup. Foto: Rasmus Weng Karlsen
– Jeg har aldri hatt så myk hud som etter at jeg begynte å bruke Clairsonics rensebørste. Huden får en ekstra omgang rens dagen derpå, sier Lou.
– Jeg har aldri hatt så myk hud som etter at jeg begynte å bruke Clairsonics rensebørste. Huden får en ekstra omgang rens dagen derpå, sier Lou. Foto: Rasmus Weng Karlsen

Opplever du ofte at sminken taper seg utover kvelden? Å få til en festsminke som sitter som et skudd, er ikke alltid så lett.

Ofte blir det klin med både leppestift, maskara og foundaton.

Vi har fått noen gode tips om holdbar festsminke fra Lou Ditlevsen, som har jobbet som makeupartist i syv år.

Tips for holdbar festsminke?

– En fin hud utstråler sunnhet og overskudd, så det er huden jeg bruker mest tid på når jeg sminker meg. Jeg starter med Lait Creme Concentré fra Embryolisse, kr 245, som fukter huden, sier hun til Det Nye.

- Så bruker jeg den flytende highlighteren Lumi Magique Primer fra L'Oréal Paris, kr 179, som jeg blander i foundationen Les Beige All-in-One Healthy Glow Fluid fra Chanel, kr 400. Den har en lett dekkevne og har dessuten lysreflekterende perler, som gir huden en sunn utstråling.

Etter foundation bruker jeg en concealer, hvis det er ekstra behov for dekke noe. Jeg liker Maestro Eraser Dark Circle Concealer fra Giorgio Armani, kr 360, som er veldig naturlig.

Så legger jeg Paint Pot, Groundwork fra MAC, kr 175, en kremet lysebrun skygge under kinnbeinet for å framheve kinnbeina maksimalt. Så legger jeg Creamy Lip Cheek Eye Powder, Misty Brown fra Tromborg, kr 225, på eplekinnene for en frisk look. Jeg avslutter med highlighteren Beauty Living Luminizer fra RMS Beauty, kr 340, på kinnbeina, under brynet, på neseryggen og amorbuen.

For at øyeskyggen skal holde hele dagen og natta, bruker jeg også Paint Pot Groundwork fra MAC på øyelokkene som base. Den er kjempefin i seg selv, men jeg legger stort sett alltid øyeskyggen Eyeshadow, Texture fra MAC, kr 154 over. Den er deilig brent i fargen og framhever det blå i øynene mine.

Jeg bruker også litt av highlighteren Beauty Living Luminizer fra RMS Beauty i øyekroken for å åpne øynene.

Jeg avslutter med masse av maskara, favoritten er Volume Million Lashes So Couture fra L'Oréal Paris, kr 179. Leppene holder jeg nartulige, siden jeg primært har fokus på øynene. Jeg har alltid Lip Balm fra Tromborg, kr 158 med i veska.

 

Beste triks fra hverdag til fest?

– Jeg bruker øyeskyggen Shadow, Sirocco fra Tromborg, kr 190. Den er gyllen i fargen og har et flott spill. Litt kohl rundt øynene, et ekstra lag maskara, og vips – så er jeg klar for fest!

Til fest bruker Lou duften 3 L'imperatrice, edt 50 ml fra D&G, ca. kr 540.
Til fest bruker Lou duften 3 L'imperatrice, edt 50 ml fra D&G, ca. kr 540. Foto: Rasmus Weng Karlsen
Lou bruker aller mest tid på huden før hun skal på fest. Dessuten fokuserer hun på øynene med masse øyeskygge og maskara.
Lou bruker aller mest tid på huden før hun skal på fest. Dessuten fokuserer hun på øynene med masse øyeskygge og maskara. Foto: Rasmus Weng Karlsen

– Hva gjør du med håret ditt?

– Jeg har veldig flatt hår, så jeg bruker Instant Refresh Dry Shampoo fra Tresemmé, kr 115, for å gi det fylde og tekstur. Jeg klemmer litt Limesoufflé fra Less is More, kr 265, i spissene, slik at de samles og får den litt tilfeldige looken, som jeg liker.

– Hvordan pleier du kroppen?

– Jeg eksfolierer kroppen med en hamphanske og Saltscrub fra Badeanstalten, kr 220 og avslutter med Aroma Theraphy Body Lotion fra Tromborg, kr 525. Den har en kremaktig konsistens og dufter fantastisk.

– Hva er dine rutiner dagen derpå?

– Jeg renser alltid huden før jeg legger meg, men dagen derpå er det viktig for meg å rense i dybden. Jeg bruker derfor min elektriske rensebørste Aria White fra Clairsonic, kr 1550, som masserer og renser huden seks ganger grundigere enn hvis man gjør det manuelt. Jeg har aldri hatt så myk hud som etter at jeg begynte å bruke den.

- En god natts søvn er også viktig, og derfor er jeg blitt utrolig glad i min nye antiage hodepute La petite, bomull fra Save My Face, kr 775. I tillegg til å støtte nakke og hode, hindrer den linjer rundt øynene på grunn av putas form, som løfter ansikt og øyeområdet fra puta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning