Festsminke

Tre kule partylooker

Velg mellom disse tre variantene når du skal sminke deg til fest.

MØRK OG MYSTISK: Max Mara viste en kul, sotet variant på catwalken.
MØRK OG MYSTISK: Max Mara viste en kul, sotet variant på catwalken. Foto: Foto: AP
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Sminken er toppen av kransekaka når du skal pynte deg til julebordet eller når du skal på fest. Da kan man kjøre på litt ekstra og eksperimentere med forskjellige stiler.

Mange blir sittende fast i den samme gamle sminkerutinen sin, derfor har vi funnet tre kule partylooker du kan inspireres av til den neste festen.

1. Lekker eyeliner

Isabel Marant viste en av sesongens fineste makeuper på sin visning for denne vinteren. Naturlig glødende hud, matte lepper og med bare en tykk eyeliner i fokus.

Denne looken er enkel og elegant, og perfekt hvis du skal ha på deg en kjole eller tilbehør som er litt «over the top».

Legg en glødgivende base på huden før du legger foundation, slik at huden får en naturlig glans. Gre lett over brynene for å få den i fasong. Du kan markere dem litt med sminke om det trengs, men husk at det kun er eyelineren som skal være i fokus.

Legg en lys, beigetone i kinnene, og legg en hudfarget leppestift på munnen. Her kan du legge litt leppepomade over hvis leppene er tørre.

Så er det over på eyelineren. Mange synes det er vanskelig å legge flytende liner, men om du leser denne saken finner du tips som gjøre det enklere. Øvelse gjør mester!

Ikke være redd for å tegne en tykk og lang strek, bare husk at lineren skal vippes lett opp og bli gradvis tynnere på slutten.

Legg litt brun øyenskygge langs nedre vipperad for å skape mer balanse rundt øynene. Avslutt med et lett lag mascara.

EYELINER: Få lekre festøyne ved å legge en kraftig eyeliner som sett på visningen til Isabel Marant.
EYELINER: Få lekre festøyne ved å legge en kraftig eyeliner som sett på visningen til Isabel Marant. Foto: Foto: Stella

2. Sotet og sexy

Sotede øyne er alltid en vinner på fest. Hold resten av ansiktet nøytralt, og la øynene få all oppmerksomheten med denne sexy sminken.

Nøkkelproduktet i denne looken er en svart kajal. Ved å bruke kajalen på våtkanten på øyet både oppe og nede, får du straks mer intense øyne.

For å få en sotet effekt, legger du også kajalen i en tykk strek rundt øynene og gnir den godt ut med en q-tips eller tett øyenskyggepensel etterpå.

Prøv sotede øyne med en ny vri ved å kopiere looken som ble vist hos Max Mara denne sesongen. Istedet for å følge øyets form, kan du legge øyenskyggen i en bred trekantform fra vippene og ut på siden av øyelokket. Det gir litt futuristiske katteøyne, og er mer spennende enn den vanlige versjonen. Se video av hvordan du legger sotede øyne her!

Bruk først en mørk, matt skygge, og legg gjerne en mer skimrende skygge over etterpå. Her kan du godt velge en fargesprakende variant for en mer oppsiktsvekkende effekt. Dus godt ut alle overganger, og avslutt med et tykt lag mascara.

3. Klassisk glamour

NY VRI: Prøv en ny variant av den sotede looken.
NY VRI: Prøv en ny variant av den sotede looken. Foto: Foto: Stella

Denne looken er perfekt til fest på denne årstiden. Røde lepper er alltid riktig, men er også veldig trendy akkurat nå.

Det er viktig å tenkte balanse når man velger kraftige farger på leppene. Når munnen er i fokus, bør man tone ned de andre delene av ansiktet.

Når du skal bruke krafitge farger på munnen, er det viktig at leppene er i tipp-topp stand. Start derfor med å skrubbe leppene og legge et godt lag leppepomade før du begynner med sminken.

Denne sesongen er det flere forskjellige rødnyananser du kan velge mellom, alt fra klassisk rød til burgunderrøde er lov. Eller hva med å prøve en helt annen farge?

Kombiner leppene sammen med mellomfarget øyenskygge på øynene, en tynn eyelinerstrek og en forlengende mascara på øyenvippene. Når man bruker rød leppestift, kan man gjerne bruke en harmonerende farge i kinnene for å balansere looken.

Og dropp liplineren under, spesielt om du skal spise fet julemat. Hvis du vil bruke lipliner, må du bruke den over hele munnen og ikke bare tegne omrisseet rundt.

Uansett om liplineren matcher leppestiften helt perfekt i farge, vil likevel omrisset til liplineren synes når leppetiften begynner å falme.

Share

Les også:

Smink deg til perfekt hud

Stor test av eyelinerene

50 kjoler under 500 kr

Velg riktig leppepomade

RØD MUNN: Gå for klassisk Hollywood-glamour med røde lepper som vist hos Just Cavalli denne sesongen.
RØD MUNN: Gå for klassisk Hollywood-glamour med røde lepper som vist hos Just Cavalli denne sesongen. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning