Fra jobb til fest

Festfin på fem minutter

Med enkle grep kan du gjøre dagsminken din klar for fest.

FRA JOBB TIL FEST: Bli like fresh som Jessica Biel med disse raske sminketipsene.
FRA JOBB TIL FEST: Bli like fresh som Jessica Biel med disse raske sminketipsene. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Mange av førjulstidens fester gir liten tid til å dra innom hjemme for å ordne seg. Ofte blir man nødt til å ta med klær og sminke på jobben og gjøre seg klar der.

Men dårlig tid trenger på ingen måte å gå ut over festsminken. Med disse tipsene kan du gjøre dagmakeupen din klar for fest på noen få minutter.

Del

Frisk opp huden

Noe av sminken vil forsvinne i løpet av dagen, og spesielt om man sitter foran en dataskjerm eller jobber i grelt lys. Derfor er det helt nødvendig å friske opp huden før man drar på fest.

Om det ikke er helt nødvendig, kan du med fordel droppe å legge ny foundation i ansiktet. Det kan fort gi et kladdete resultat. Legg heller ny concealer under øynene og andre områder hvor det trengs, og legg et lett lag pudder over for å matte ned huden.

Rouge er alltid viktig å ha med for å friske opp ansiktet. Legg lette roser i kinnene for en frisk og nysminket look.

Rocka øyne

Om du har lagt en lett øyenskygge på øynene på morgenen, trenger du ikke mer enn en kajal for å gjøre øynene festklare. Her er det best å bruke en myk kajal som er lett å påføre og sote ut. Legg kajalen på våtkanten, og du får straks mer dramatiske øyne.

Legg også kajalen langs vippene oppe og nede, og bruk svampen som ofte er bak kajalen eller en q-tips for å gni kajalen ut. Da får du en sexy, sotet look på øynene på et blunk.

Mascara må man også friske opp, men ofte blir det klumpete å legge ny mascara over den tørre. Et triks er å fukte fingertuppene med vann og holde dem mot vippene for å myke opp den gamle mascaraen før du legger ny.

Leppene avgjør

Om du følger oppskriften over, lønner det seg å satse på lysere farger på leppene. Sats på en beige eller rosatonet lipgloss for å gi en frisk effekt som likevel holder øynene i fokus.

Men om du har ekstra dårlig tid eller ikke vil sminke øynene ytterligere, er det ingenting som gjør deg mer glamorøs på et blunk enn en rød leppestift.

Sats på en helt ren rødfarge om du vil ose av klassisk Hollywood-glamour, eller velg en dyprød variant for å være hakket mer trendy.

Les også:

FRA VENSTRE: Dolce og Gabbana The One veskespray (kr 569), Max Factor False Lash Effect Mascara (kr 169), Lancôme Le Crayon Kohl (kr 165), MAC Lipglass i C-Thru (kr 145), L'Oreal Touche Magic concealer (kr 119), Clinique Almost Powder (kr 255), Chanel ROuge Allure (kr 300) og Glo Minerals Blush (kr 269).
FRA VENSTRE: Dolce og Gabbana The One veskespray (kr 569), Max Factor False Lash Effect Mascara (kr 169), Lancôme Le Crayon Kohl (kr 165), MAC Lipglass i C-Thru (kr 145), L'Oreal Touche Magic concealer (kr 119), Clinique Almost Powder (kr 255), Chanel ROuge Allure (kr 300) og Glo Minerals Blush (kr 269). Foto: Foto: produsenten

Smink deg til perfekt hud

Slik sminker du øynene til fest

Slik får du lange bambivipper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning